Tag Tuesday: NOPE

Jeg så det er tag hos Malene og vidste med det samme, at det ville jeg også besvare. Forhåbentlig går det ikke hen og bliver for negativt, men det handler trods alt om ting, der har givet mig den største nope-følelse.

1. Nope slutning: en bog, der fik dig til at NOPE, enten i benægtelse, raseri, eller ganske enkelt fordi slutningen var dårlig.

Jeg har det faktisk svært med epilogen til Harry Potter. Hvorfor ikke starte med nok en af de mest kontroversielle meninger i dette her indlæg? Første gang jeg læste den, kan jeg huske, at jeg var vildt skuffet over hvor let og elegant det hele bare forsvinder og så bliver der bundet en pæn sløjfe på og færdigt med det. Det ærgrer mig stadigvæk den dag i dag. På samme måde er jeg heller ikke særlig glad for slutningen på The Hunger Games, der dog med et par bemærkninger anerkender konsekvenserne af alt det, karaktererne har været igennem, men stadig er forfærdelig lyserød.

2. Nope hovedperson: en hovedperson du ikke kunne lide og som drev dig til vanvid.

Det er sjældent at jeg læser helt igennem en bog, hvor jeg ikke bryder mig om hovedpersonen, men min første indskydelse vil jeg sige er hovedpersonen i Gail McHughs Kollision. Jeg kan ikke engang huske hvad hun hed, men jeg kan huske, at hun drev mig til vanvid.

3. Nope serie: en serie der viste sig at være en stor stak NOPE, efter du har investeret så meget tid og energi på den, eller en serie du gav op på, fordi den simpelthen ikke var det værd.

Det er faktisk overraskende let for mig at svare på det her spørgsmål, jeg vil nemlig sige hele The Mortal Instruments serien af Cassandra Clare og faktisk også det meste andet af hendes Shadowhunter-univers. De eneste bøger jeg har læst, som jeg faktisk kunne lide, var The Infernal Devices trilogi, men jeg gav op på The Mortal Instruments efter at have kæmpe mig igennem bog fire og ganske enkelt ikke kunne se nogen grund til at læse videre.
4. Nope populært par: et “ship” du ikke støtter.
Det er egentlig ikke noget, jeg går særlig meget op i længere, men jeg har aldrig forstået hvorfor folk finder Anastasia og Grey så spændende. Det hænger så også sammen med mit svar på et spørgsmål længere nede.

5. Nope plot twist: et plot twist du ikke så komme og ikke kunne lide.
Jeg er ikke fan af hele plot twistet i Throne of Glass serien, omkring Aelin og da jeg vidste det på forhånd inden jeg gik i gang med at læse serien, føltes det endnu mere kunstigt og forudsigeligt.

6. Nope hovedpersons beslutning/handling: en karakters beslutning, der fik dig til at ryste på hovedet.
Igen må jeg sige hovedpersonen i Kollision, som gang på gang gav mig lyst til at slå hovedet ned i bordet eller ind i væggen. Det var ganske enkelt frustrerende læsning.

7. Nope genre: en genre du aldrig kommer til at læse.
Jeg tror ikke, man nogensinde skal forvente at se mig med næsen begravet i en hardcore gyser. Men jeg læser heller ikke vildt med faglitteratur generelt.

8. Nope bogformat: bogformater du hader og undgår at købe, indtil den udkommer i en anden udgave.
Jeg bryder mig ikke om pocketbøger, da de ofte er alt for små i skriftstørrelsen og alt for stramt bundet, så de er umulige at åbne. Og jeg er ret langsom til at give mig i kast med en ebog, da jeg kun har min telefon at læse dem på og den skærm er lige lille nok til at være komfortabel at læse på. Men jeg kan faktisk godt se fordelene ved formatet og ønsker mig en tablet eller ebogslæser til at læse flere ebøger på. Så selv om de engang var mit svar, så har min holdning ændret sig lidt siden.

9. Nope trope: en trope der får dig til at NOPE.
Jeg er virkelig træt at “trekantsdrama” som i virkeligheden er en pige der skal vælge mellem to ufatteligt lækre fyre, der begge selvfølgelig falder på halen for hende som alle andre mandlige karakterer. Det har været over det hele i meget lang tid og nu har jeg altså fået nok af det.

10. Nope anbefaling: en bog der er super hyped og bliver anbefalet i stor stil, som du nægter at læse.
Jeg har stadig ikke læst John Greens The Fault in Our Stars netop på grund af den massive hype, den fik for nogle år siden da filmen også kom ud. Den står på min hylde, men jeg ved ikke om jeg nogensinde kommer til den.

11. Nope klicheer/pet peeve: en kliche eller litterær pet peeve, der altid får dig til at rulle med øjnene.
Egentlig er de to ting vel meget forskellige? Jeg ser pet peeve mere som noget en læser ikke kan lide eller bliver irrationelt irriteret over, hvorimod en kliché er et plot device lidt lige som en trope. Hvis vi tager det første, så vil jeg sige at jeg bliver irriteret over, når folk brokker sig over at andre laver annotationer eller mærker i deres egne bøger. Det er ikke noget, der påvirker dig, så hvorfor brokke sig? Hvis man ikke har lyst til det, er der ikke noget der forhindrer en i at lade være. Hvis vi skal tage en kliche, som jeg ruller på øjnene af, så er jeg enig med Malene i at det med at “holde vejret uden at være klar over det” er totalt håbløst.

12. Nope kærlighedsinteresse: en kærlighedsinteresse der ikke burde eksistere/en karakter, du ikke synes burde have været en mulig interesse.
Jeg forstår ikke hvorfor så mange kærlighedsinteresser altid skal være sociopatiske mænd med besidderiske tendenser og arrogante holdninger til hele verden. Jeg er træt af at læse om romantiserede voldelige mænd, og det har mere end en gang fået mig til at give op på en bog.

13. Nope bog: en bog der ikke burde eksistere.
Jeg vil ikke sidde og sige, at en bog ikke bør eksistere. Men jeg kan virkelig ikke fordrage mange af de bøger, jeg har måttet kæmpe mig igennem på universitetet, f. eks. Paulo Coelhos Alkymisten som jeg ved er virkelig populær, men som jeg på ingen måde kunne lide, eller Elementarpartikler af Michel Houellebecq og Justine af Marquis de Sade som begge to var så ubehagelige, klamme og grænseoverskridende at de var til at få kvalme af.

14. Nope skurk: en uhyggelig skurk/modstander du ville hade at støde på og ville få dig til at løbe i den modsatte retning.
Hvem har lyst til at møde nogen skurke? Jeg ville løbe så langt væk jeg kunne om jeg så mødte Voldemort, Saruman, Gollum, Mrs. Coulter eller de mange wights og hollowghasts fra Miss Peregrine’s Peculiar Children. Jeg er en kylling!

15. Nope dødsfald: en karakters dødsfald, som stadig generer dig.
Åh, jeg kommer aldrig over Fred og Sirius’ død i Harry Potter serien. Jeg kunne godt have svaret noget andet, men det ville være at spoile rigtig meget i tredje og fjerde bog i en serie og det har jeg på ingen måde lyst til.

16. Nope forfatter: en forfatter, du har haft en dårlig læseoplevelse fra og ikke læser mere fra.
Som sagt, jeg holder mig fra at læse Cassandra Clares bøger. De er slet ikke noget for mig, og jeg nøjes ganske enkelt med de 3, der ikke enten irriterede mig grænseløst eller kedede mig halvt ihjel. Men jeg vil heller ikke læse flere bøger af Jeffrey Archer, men det har mere med personen at gøre end hans bøger, der hverken var fra eller til.

Det var vist rigeligt negativitet for en gang. Jeg vil gerne tagge Mette og Camilla fra Litteraterne til at prøve det her tag, og så tænker jeg at Sus og Marie måske også har lyst til at være med?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.