The Hazel Wood (The Hazel Wood #1) af Melissa Albert

 
The Hazel Wood (The Hazel Wood #1) af Melissa Albert.  Udgivet af Penguin Books i 2018. Eksklusiv FairyLoot udgave fra deres februar 2018 boks. 355 sider.
Alice has spent most of her life on the road, always one step ahead of the strange bad luck biting at her heels. But when Alice’s grandmother, the reclusive author of a book of pitch-dark fairy tales, dies alone on her isolate estate – the Hazel Wood – Alice discovers how bad her luck can really get.

Her own mother is stolen away – by a figure who claims to come from the supernatural world where the fairy tales are set. Alice’s only clue is the message left behind:

STAY AWAY FROM
THE HAZEL WOOD.

To rescue her mother, Alice must venture first to the Hazel Wood, then into the world where her grandmother’s tales began…

Jeg har glædet mig virkelig meget til denne her bog. Den lover mystiske, mørke eventyr og den leverer på bedste vis. Fra starten af bliver vi introduceret til de mange mystiske omstændigheder, der findes i bogen. Alice har været på flugt med sin mor hele sit liv. Fra sort uheld, det lader til at ulykker og uforklarlige hændelser forfølger dem og Alice ser ikke rigtig nogen ende på det. Indtil hendes mystiske mormor pludselig er død.
Alices mormor er noget at et paradoks. Hun er vildt berømt, på grund af en enkelt bog, der nærmest har fået kultstatus. Men bogen er ikke til at opstøve nogen steder, ingen taler rigtig om den og Alice ved mindre om sin mormor end mormorens fans gør. Der er ingen tvivl om, at mormoren har påvirket Alices liv altid, selv om hun aldrig har mødt hende selv. Og jeg er spændt på hvorfor. For det er meget lidt, læseren også får at vide om denne bog, mormoren har skrevet. Tales from Hinterland skulle eftersigende også udkomme på et tidspunkt, så indtil nu forestiller jeg mig eventyr i samme grumme, mørke stil som brødrende Grimm.
The Hazel Wood er en virkelig atmosfærisk bog, specielt da Alice rent faktisk kommer til The Hazel Wood, hendes mormors palæ, der nærmest ligger i en eventyrverden, hvor alting på en måde er mere farverigt, mere levende end ellers. Melissa Albert skriver skønt og jeg forsvandt ind i bogen på næsten samme måde som Alice forsvinder ind i mormorens mystiske verden. Det bliver spillet på mange virkemidler fra Alberts side, men resultatet fungerer så fint. Jeg har læst ret mange eventyrgenfortællinger, sådan en er The Hazel Wood ikke, men den emmer alligevel af eventyrstemning. Det er svært at beskrive bogen, hvilket jeg finder ret ironisk eftersom det er præcis det samme alle karaktererne siger om mormorens “Tales from Hinterland”. Jeg kunne godt lide Alice som hovedperson, hun var både morsom og ihærdig, på trods af al modgang og uheldige afsløringer kan man stadig mærke at hun elsker sin mor, men det er også for hendes egen skyld, at hun forsøger at finde ud af, hvad der foregår. Og plot twistet med mormorens historier, grunden til at hun og Alices mor er blevet uvenner, var en totalt overraskelse for mig. Det fungerede godt, men jeg synes det derfra tog historien i en ret tåget retning, hvor jeg ikke kunne følge helt med i hvad der foregik.
Hvis jeg skal opsummere min læseoplevelse af bogen, så vil jeg sige, at den ganske enkelt var magisk. Ikke på en Disney-agtig måde, eller lige som Harry Potter, men må en form for mørk og tryllebindende måde. Jeg var meget optaget af den måde Melissa Albert skriver på, og hvordan hun var i stand til at skabe en stemning der var lidt sær, lidt mystisk og meget effektfuld. Personerne og de mange hemmeligheder der omgiver dem betød, at der hele tiden blev afsløret nye sider af personerne, der var med til at gøre dem til mere end eventyrenes stereotyper. Og så var The Storyteller en interessant tilføjelse til historien, og til hele ideen om levende eventyr og hvordan en fortæller, eller væver af fortællinger, på den måde styrer karakterers liv og skæbne. På alle måder en fornøjelig bog at læse og hvis man skal tro Goodreads, så kommer der mere endnu, både en bog 2 og så som sagt bogen-i-bogen, mormorens eventyrsamling “Tales from Hinterland”. Jeg skal i hvert fald læse mere af Melissa Albert, der med denne her bog har vist, at hun virkelig kan skrive.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.