Lad os læse natten væk | Readathon TBR

På lørdag er det tid for efterårets 24 timers readathon, og jeg glæder mig. Jeg sprang over sidste år grundet praktik, og i foråret skrev jeg speciale og havde værket tid eller overskud til at tage en weekend ud til at læse. Og jeg har savnet det, jeg glæder mig faktisk ret meget til på lørdag. I dag vil jeg vise de bøger frem, jeg har planer om at læse, næsten alle er fra min oktober TBR, men det skyldes faktisk at de kom på den liste, fordi jeg allerede havde en ide om, at jeg ville læse dem til readathon. Jeg har endnu ikke planlagt en rækkefølge, jeg vil læse dem i, det bliver mere efter humør.

Lot No. 249 (Little Black Classics #121) af Arthur Conan Doyle. 51 sider.
From the master of the detective story and creator of Sherlock Holmes, the first every tale to feature a supernatural Egyptian mummy.

 
The Sandman (Little Black Classics #108) af E. T. A. Hoffmann. 53 sider.
Stealer of children’s eyes, the sinister Sandman is one of the most famous creations from the dark gothic imagination of German Romantic E. T. A. Hoffmann.
White Nights (Little Black Classics #118) af Fyodor Dostoyevsky. 113 sider.
Two devastating Russian stories of solitude, unrequited love and depravity from beyond the grave.

Green Tea (Little Black Classics #90) af Sheridan Le Fanu. 53 sider.
From the pioneer of horror fiction, this tale of a clergyman tormented by a demonic creature is one of the greatest Victorian ghost stories. 
Utopia (Død Verden #2) af Louise Haiberg. 256 sider.
Nera og hendes gruppe når den sikre zone, en bid af den gamle verden: Utopia. Hun forsøger at passe ind i en verden hun ikke længere føler hun tilhører, men fortidens spøgelser plager hende, og Utopia har skyggesider. Nera har kun fred i sindet når hun er sammen med Bane. Er de virkelig i sikkerhed eller er den sikre zone blot en illusion? Og kan man elske en vampyrelver?

Håb (Død Verden #3) af Louise Haiberg.  288 sider.
Nera finder et formål. Hun vælger at rejse ud sammen med vampyrelverne for at redde mennesker. Men den døde verden har ændret sig. Zombierne er farligere end nogensinde, selv hvis man rejser med vampyrelvere. Vil de finde mennesker og nå sikkert tilbage til Vita? Eller er håb, viljestyrke og kærlighed ikke nok?

Library of Souls (Miss Peregrine’s Peculiar Children #3) af Ransom Riggs. 458 sider.
The adventure that began with Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children and continued in Hollow City comes to a thrilling conclusion with Library of Souls. As the story opens, sixteen-year-old Jacob discovers a powerful new ability, and soon he’s diving through history to rescue his peculiar companions from a heavily guarded fortress. Accompanying Jacob on his journey are Emma Bloom, a girl with fire at her fingertips, and Addison MacHenry, a dog with a nose for sniffing out lost children.
They’ll travel from modern-day London to the labyrinthine alleys of Devil’s Acre, the most wretched slum in all of Victorian England. It’s a place where the fate of peculiar children everywhere will be decided once and for all. Like its predecessors, Library of Souls blends thrilling fantasy with never-before-published vintage photography to create a one-of-a-kind reading experience.
 
 

A Darker Shade of Magic (Shades of Magic #1) af V. E. Schwab. 400 sider.
Kell is one of the last Antari—magicians with a rare, coveted ability to travel between parallel Londons; Red, Grey, White, and, once upon a time, Black. Kell was raised in Arnes—Red London—and officially serves the Maresh Empire as an ambassador, traveling between the frequent bloody regime changes in White London and the court of George III in the dullest of Londons, the one without any magic left to see.
Unofficially, Kell is a smuggler, servicing people willing to pay for even the smallest glimpses of a world they’ll never see. It’s a defiant hobby with dangerous consequences, which Kell is now seeing firsthand. After an exchange goes awry, Kell escapes to Grey London and runs into Delilah Bard, a cut-purse with lofty aspirations. She first robs him, then saves him from a deadly enemy, and finally forces Kell to spirit her to another world for a proper adventure. Now perilous magic is afoot, and treachery lurks at every turn. To save all of the worlds, they’ll first need to stay alive.

Six of Crows (Six of Crows #1) af Leigh Bardugo. 465 sider.
Ketterdam: a bustling hub of international trade where anything can be had for the right price–and no one knows that better than criminal prodigy Kaz Brekker. Kaz is offered a chance at a deadly heist that could make him rich beyond his wildest dreams. But he can’t pull it off alone…
A convict with a thirst for revenge.
A sharpshooter who can’t walk away from a wager.
A runaway with a privileged past.
A spy known as the Wraith.
A Heartrender using her magic to survive the slums.
A thief with a gift for unlikely escapes.

Six dangerous outcasts. One impossible heist. Kaz’s crew is the only thing that might stand between the world and destruction—if they don’t kill each other first.

I alt er min liste på 9 bøger og 2.137 sider, hvilket ligger ret godt i mellem det, jeg tidligere har læst de foregående år. I år kan jeg dog ikke læse alle 24 timer, da jeg skal noget søndag middag, men jeg ser alligevel frem til at være med resten af tiden og bare nyde at læse. Jeg kommer som altid til at lave et indlæg på dagen, hvor jeg vil opdatere løbende med hvordan det går med læsningen og mine umiddelbare tanker omkring de læste bøger. Ellers kan man også følge med i mine opdateringer på Instagram, Goodreads og Twitter.
 

Skal du deltage på lørdag? Har du læst en af bøgerne på min TBR?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.