Tag Tuesday: Nightmare Before Christmas

“This is Halloween, this is Halloween, Halloween, Halloween, Halloween”. Endnu en gang er det tid til et book tag og præcis som i sidste uge, så var jeg slet ikke i tvivl, da jeg faldt over denne her. Det er ikke særlig længe siden endda. Jeg er for nylig begyndt at følge en ny BookTuber, Brittany the Bibliophile, og har fundet det her tag hos hende. Tagget er inspireret af den nu 25-år gamle film, og jeg elsker den film ret meget. Jeg genser den gerne hvert år i løbet af oktober (og i november og nok også i december). Så hvad er mere passende her en lille uges tid før Halloween? Jeg har selv oversat spørgsmålene fra Brittanys video og alle her har lyst til at deltage, er så hjerteligt velkomne.
Sally: vælg en karakter, som elsker nogen højt og får dem til sidst.
Gilbert Blythe fra Anne fra Grønnebakken serien af L M. Montgomery. Jeg er bestemt ikke i tvivl om, at han har været vild med Anne Shirley lige siden de var børn, og så langt som jeg er nået i serien, lader det til at han endelig har fået hende. Og jeg kan egentlig godt lide, at mit svar er en dreng, for der er sikkert mange piger i litteraturen, der passer på dette her spørgsmål.
Jack: en karakter, der længes efter mere.
Audrey Rose Wadsworth fra Stalking Jack the Ripper af Kerri Maniscalco og resten af serien. Hun længes efter så meget mere end at være en pyntedukke af en “fin dame”, og jeg er vild med at hun aktivt gør meget for at få det, hun længes efter.
Zero: en sidekick-karakter.
Det må være Pantalaimon fra Nothern Lights af Phillip Pullman og de andre bøger i serien. Egentlig er han ikke en decideret sidekick, men en stor del af Lyra selv, men han er min absolutte favorit sidekick-lignende karakter. Jeg elsker ham så højt, han er så fin og så sød.
Oogie Boogie: en bog med en styg skurk.
Hvis jeg skal tage en bog, jeg ikke har valgt til en af de andre spørgsmål, så vil jeg sige Coraline af Neil Gaiman. Den Anden Mor er uhyggelig og gav mig kuldegysninger at læse om. Og bogen var langt mere skræmmende end filmen, som jeg så lige bag efter.
Halloween town: en bog med et creepy tema.
Det må være en lille bog som The Sandman af E. T. A. Hoffmann, der handler om en mystisk figur der stjæler og sælger børns øjne. Og så er der et mordmysterie, en karakter der får et totalt mentalt sammenbrud og det konstante spørgsmål om hvorvidt hovedpersonen husker fortiden rigtigt. Jeg læste den til studiet og jeg læste den igen til readathon i weekenden og det er lige nervepirrende og “unsettling” hver gang.
Christmas town: en bog der giver dig en varm og fluffy følelse indeni.
Af bøger jeg har læst i de sidste måneder vil jeg vælge Fangirl af Rainbow Rowell. Det er absolut en af mine yndlingsbøger, og jeg blev så glad for at genlæse den i sommers og opdage, at jeg stadig følte mig glad af at læse den efter at have læst den efter flere år.
What is this?: En bog der overraskede dig.
Jeg var meget overrasket over, hvor godt jeg kunne lide Daughter of the Pirate King af Tricia Levenseller, for da jeg gik ind til den, havde jeg en fornemmelse af at den var meget trope-præget, men den var meget bedre end jeg ventede. Og jeg vil gerne have hele serien hjem til mig selv.
Kan du lide Nightmare Before Christmas? Er der andre film, du gerne genser op til Halloween/Allehelgensaften?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.