Top Ten Tuesday #59

*anmeldereksemplar fra Tellerup.
Endnu en gang er det blevet tid til en Top Ten Tuesday. Som altid er overskriftet givet af That Artsy Reader Girl, og i denne her uge handler det om lange bøger. Overskriften lyder Longest books I’ve ever read. Det er lige et emne efter min smag, da jeg er vild med lange bøger.
Jeg har fået lidt hjælp af Goodreads her, og har set på, hvor lange de bøger jeg har læst siden jeg begyndte at bruge siden i 2013 har været. Det er ikke alle bøger, jeg ejer, men en del af dem er fra mine egne hylder og at finde på billedet ovenfor. Listen er denne gang faktisk i prioriteret rækkefølge, med den længste bog på 1. pladsen og så videre. Jeg havde oprindeligt en anden bog på førstepladsen, men da det er en antologi over den romantiske periode i England, som jeg har brugt i forbindelse med studiet, er det kun en meget lille del af bogen, jeg faktisk har læst og derfor føler jeg ikke, at jeg kan tage den med, da jeg ikke har læst hele bogen fra ende til anden. Desuden har jeg ikke bøger med, som på Goodreads er registreret som forskellige bøger, f. eks. har jeg aldrig læst en 1-bindsudgave af The Lord of the Rings af Tolkien eller Victor Hugos Les Misérables. Når det er sagt, så er disse de 10 længste bøger, på Goodreads, som jeg har læst.
1. The Complete Sherlock Holmes af Sir Arthur Conan Doyle. 1.200 sider.
Det kommer slet ikke bag på mig, at dette her er den længste bog, jeg har læst cover til cover, og det var forventet, at den i det hele taget var på listen. Jeg har planer om at læse den hele igen på et tidspunkt og virkelig dykke ned i Conan Doyles berømte detektivs univers.
2. Byen brænder af Garth Risk Hallberg. 1.042 sider.
Jeg kan godt huske, da jeg sad og læste denne her bog og det kan godt være den er lang, men den var umulig at lægge fra mig og bestemt værd at komme igennem de mange sider for.
3. Gone With the Wind af Margeret Mitchell. 1.037 sider.
Jeg læste denne her på virkelig, virkelig kort tid, og mest for at kunne hjælpe min søster med hende SRP, eller studieretningsprojekt da hun gik i 3.g. Jeg var ikke specielt imponeret over bogen, men trods alt havde jeg længe gerne villet læse den.
4. War and Peace af Leo Tolstoy. 994 sider.
Så kom vi under 1.000 sider og det overrasker mig faktisk at den her bog ikke er længere end det. Det er ved at være længe siden, jeg har læst den, men jeg husker, at jeg nød at forsvinde ind i den og jeg tog mig god tid til at dvæle ved personer og detaljer. Og så var det også bare en tung bog at komme igennem.
5. Panteons Prøve* af Boris Hansen. 950 sider.
Ja, jeg burde kunne have sagt mig selv, at den ville dukke op. Det er ikke så mærkeligt, at bogen blev nødt til at blive udgivet i to dele, for ellers havde den da været helt umulig at håndtere.
6. De Velvillige af Jonathan Littell. 910 sider.
Jeg kan kun tage denne her bog med, fordi jeg i modsætning til det nødvendige, valgte at læse bogen helt igennem, og ikke kun de uddrag vi skulle læse til undervisningen. Og jeg fortrød det mere end en gang, for det er virkelig en både ubehagelig og klam bog.
7. The Count of Monte Cristo af Alexandre Dumas. 894 sider.
Det havde været en overraskelse, hvis ikke der dukkede en eller anden fransk roman op på listen, men at det var denne her, havde jeg ikke lige set komme
8. The Karamazov Brothers af Fyodor Dostoyevsky. 893 sider.
Kun en side til forskel på denne her og nummer 7 på listen, det er næsten komisk. Det kan godt være, det er den længste Dostoyevsky-roman, jeg har læst, men det er ikke min favorit overhovedet.
9. Inheritance (The Inheritance Cycle #3) af Christopher Paolini. 849 sider.
Den her kom virkelig bag på mig, jeg kunne slet ikke huske, at den er så lang?

10. The Crimson Petal and the White af Michel Faber. 838 sider.
Jeg har faktisk glemt langt det meste om denne her bog, også at jeg har læst den.
Hvad er den længste bog, du nogensinde har læst?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.