BogForum 2018 – Min weekend

Reklame. Jeg havde presseadgang til årets BogForum, hvilket betød, at jeg har fået partoutbilletten til indgang til messens tre dage. Alt andet har jeg selv stået for.
* Bøger markeret med stjerner er anmeldereksemplarer fra det respektive forlag.
Jeg har valgt, at jeg kun kommer til at lave et indlæg om min weekend på BogForum i år, og derefter et separat indlæg med de bøger, jeg fik købt. Dels fordi det snart er ved at være nogle uger siden BogForum løb af stablen og dels fordi jeg ikke har lyst til at spamme jer med indlæg – og på denne her måde er jeg også sikker på, at jeg ikke midt i praktik og NaNoWriMo får overset en dag eller glemt at udgive et indlæg. Det her indlæg bliver sikkert meget langt, det håber jeg I er okay med. 

For mig begyndte weekenden tidligt, da Søren kørte mig ind til Odense, hvor jeg mødtes med Rikke, Malene og Lisbeth for at køre mod BogForum. Det var som altid smadderhyggeligt at følges ad på den måde. Eftersom tjek ind først var efter klokken tre, nøjedes jeg med at tage min kæmpe pose med bøger til Læs for Livet med over til Bella Centeret. Jeg fulgte rundt til det meste af messen med min skønne veninde Marie og hendes mor, og i løbet af fredagen nåede vi en hel del ting.
Om fredagen nåede jeg at:
… aflevere en meget stor stak bøger til Læs for Livet. Jeg fik også købt en af deres læsekits, selv om man kan mene det er dyrt, for jeg vil så gerne støtte deres projekt.
… se Edgar Allan Poe selskabets stand, der var indrettet som det skønneste skriveværksted/kontor, og selv om jeg desværre aldrig rigtig nåede tilbage dertil for at se nogen af de forskellige arrangementer, men jeg er så glad for at jeg fik standen at se.
… købe endnu et par Paperblanks notesbøger fra cultureplus.dk. Jeg har alt for mange notesbøger i forvejen, men Paperblanks er slet ikke til at stå for.
… høre et ret spændende interview omkring skattejagt. Klaus Aarsleff fortalte om tidlige skattejagter og gode råd til hvordan man selv kan starte og det var faktisk ret fascinerende.
… høre et andet virkelig fascinerende interview lige bag efter. Tina Horsted fortalte om medicinsk cannabis og stereotyper, fordomme, og de egentlige realiteter. Jeg håber, hendes bog kan være med til at åbne op for en mere nuanceret og fordomsfri diskussion i fremtiden.
… høre et helt fantastisk interview med Louise O’Neill omkring hendes bøger Skabt for dig* og Hun bad selv om det*. Louise var virkelig inspirerende at lytte til og jeg kunne have hørt på hende i flere timer i stedet for et kvarters tid. Bagefter stod Marie og jeg i kø til hendes signering og jeg fik lejlighed til at snakke lidt med Louise og hun er virkelig en skøn person og sjov at snakke med.
… se en masse stande, og snakke med folk jeg kender, og bare nyde stemningen. Det vilde ved BogForum er, at messen er så stor og der sker så meget, at en person ikke kan nå på nogen måde at opleve det hele og det var så hyggeligt at møde andre og snakke med dem om deres oplevelser på førstedagen og senere i løbet af hele weekenden.
… falde over Gyldendals Bogklubbers stand og deres fotokampagne med de sjoveste, mest præcise eller skøre skilte. Jeg fik taget et ret dårligt billede om fredagen, så jeg kom tilbage senere på messen.
… høre Nanna Foss interviewe Malene Sølvsten. Jeg er virkelig stor fan af begge forfatteres bøger og det var et både inspirerende og morsomt interview om at skrive en stor blanding af genrer, om kvindelige karakterer og det simpelthen badass vidunder af en karakter til Anne. Jeg fik også lejlighed til at hilse på Malene Sølvsten bagefter og få en signering i Ravnenes Hvisken 3, som er den eneste bog i serien, jeg ikke har læst endnu.
… købe bøger, jeg ville have signeret den følgende dag, og generelt bare har glædet mig til at få fat i.
Om lørdagen havde jeg ret mange ting, jeg gerne ville nå. I sidste ende nåede jeg at:
… få en hurtig signatur i Claus Hagstrøms nye YA roman, Se nu stiger solen og en kort snak. Jeg glæder mig til bogen!
… høre Signe Fahl læse op af Elleskudt, efterfølgeren til Ellekongen*. Jeg glæder mig så meget til bogen kommer, og det ser ud til at jeg ikke skal vente så længe igen nu. Jeg kan virkelig anbefale at man læser den første bog.
… få en signatur af Kenneth Bøgh Andersen i Djævelens lærling i sidste øjeblik efter oplæsningen var slut. Bogstavligt talt nåede jeg lige bagerst i køen og vi snakkede lidt om serien og det faktun, at den er udkommet på engelsk også, hvilket jeg synes er så fedt!
… stå i kø til uddeling af forhåndseksemplarer fra CarlsenPuls hele to gange. Jeg er virkelig imponeret over deres stærke udgivelsesprogram i år og da jeg så, at de havde lavet et arc drop for Kære Evan Hansen, bogen der er baseret på en Broadway musical og Patrick Ness’ nyeste bog Og havet var vores himmel – endda med illustrationer i, så vidste jeg, at det var værd at stille sig i kø til. Begge køer blev da også virkelig lange, og jeg er så glad for, at jeg kom i meget god tid begge gange og nåede at få begge bøger med hjem.
… deltage i Gyldendals Harry Potter quiz på Børnescenen. Der var så mange mennesker og mere end 280 deltagere. Jeg er ret stolt af min 20. plads og det faktum, at jeg kun missede et spørgsmål.
… blive fordelt af Fordelingshatten. Jeg fik selvfølgelig Slytherin og fik et flot klistermærke med hjem, der pryder min computer.
… sidde til YA eftermiddag på SPOT Scenen og først høre Gayle Foreman blive interviewet. Jeg har aldrig læst noget af hende, men at høre hende tale om Jeg er faret vild var ret spændende og jeg har planer om at finde den på lydbog et eller andet sted.
… høre Katrine fra Bibliotkat interviewe Louise O’Neill. Det var seriøst et perfekt matchet par, og deres samtale var både morsom og hjerteskærende og jeg var glad for, at det varede noget længere tid end det første interview, jeg hørte med Louise O’Neill dagen før.
… høre Karen McManus blive interviewet omkring En af os lyver. Jeg er vild med at den trækker thrillergenren ind i YA og jeg anskaffede mig derfor også bogen om fredagen, så jeg kunne få den signeret bagefter. Jeg håber dog ikke, at bogen kommer til at irritere mig lige så meget som The Breakfast Club gjorde. En af os lyver bliver nemlig beskrevet som Breakfast Club med mord, og jeg er virkelig ikke fan af filmen, måske fordi jeg så den for første gang for nyligt og den har virkelig ikke ældet godt. Uanset hvad, så glæder jeg mig til at læse En af os lyver, og til hendes nye bog kommer næste år. Jeg tror bog, jeg ender med at anskaffe mig begge bøger på engelsk også – de har nemlig farvede sider!
… være ude og spise med en gruppe andre bogbloggere og nyde god mad, god snak og godt selskab. Det er en virkelig hyggelig tradition og jeg havde en skøn aften.
Søndag var derimod en virkelig stille og rolig dag, jeg havde kun et programpunkt, jeg virkelig gerne ville nå om formiddagen, og derfor gik virkelig meget af dagen med at gå rundt, se på stande, indånde den sidste af atmosfæren og snakke med medbloggere, forlagsfolk, læsere i alle aldre og generelt hygge mig. Men jeg nåede da at:
… høre Pelle Hvenegaard fortælle om tankerne og oplevelserne bag Kære Zoe Ukhona. Det var barsk og rørende og på en måde opløftende.
… høre Kenneth Bøgh Andersen og Benni Bødker fortælle om deres samarbejde med at genfortolke Grimms eventyr. Det var det eneste, jeg gerne ville nå om søndagen og det var helt perfekt. Jeg glæder mig til bogen kommer i en fysisk udgave næste år, men jeg skal bestemt også høre lydbogen.
… besøge Læs for Livets stand igen, og sætte mærkater på deres gennemsigtige vægge. De havde lavet 4 kategorier for hhv. ens yndlingsbog fra barndommen, en bog der fik en til at grine og/eller græde, ens yndlings boghelt/heltinde og ens bedste læsetip. Det var så skønt at se de mange farverige post-its og samtidig få en snak med folkene bag Læs for Livet.
… og vinde det nye Bezzerwizzer spil i quiz hos Arnold Busck sammen med Marie.
Det var alt jeg nåede på årets BogForum. Var du med og hvad var i så fald din bedste oplevelse på messen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.