Magical Readathon: Christmas at Hogwarts | Læseliste

Det gik lige forbi min opmærksomhed, da Book Roast startede et Harry Potter inspireret readathon tilbage i foråret. Og fordi jeg missede det første OWL readathon, var der ikke meget at gøre for mig til NEWT readathonet. Men nu har hun også annonceret et mindre readathon op til jul. Du kan se hendes video omkring det hele her. hvor hun forklarer set-uppet, der er lidt anderledes end de to andre Magical Readathons.Desuden kan du følge den officielle Twitter konto her, for at følge med i forberedelserne og selve readathonet, når det begynder senere på måneden.
Kort fortalt, så er dette readathon lidt lige som en “choose your own adventure” slags historie, hvor man selv vælger de forskellige prompts, og ens valg har betydning for de efterfølgende muligheder. Desuden skal man helst gennemføre dem i rækkefølge, hvis ikke man har færdiglæst bog 2, men har læst bog 4, så har man teknisk set ikke gennemført. Det er sat op som the Marauders’ Map, hvor man skal følge fodsporene fra et prompt til det andet, og det har været ret sjovt at prøve at finde ud af hvilken “vej” jeg skulle gå. Under Book Roast’s video har hun også links til at downloade flere forskellige designs af dette kort fra Google Drive, hvis du skulle have lyst til at deltage. Selv om der er mange prompts, vil man kun skulle læse 5 bøger for at komme i mål, og jeg kan egentlig godt lide at der er et fast mål at forsøge at nå, i stedet for at læse så meget man kan. Målet for alle er at nå med til the Christmas Feast på Hogwarts. Readathonet løber fra den 17. december til og med den 26. december, og da jeg skal arbejde mere eller mindre alle dagene op til jul, er jeg meget spændt på, om jeg overhovedet når at blive færdig med bare et af punkterne.
Nok om det, så kommer min læseliste her, og hvilke prompts, jeg har valgt ud. Som sagt er der mange flere og jeg vil opfordre til at man undersøger dem alle for at funde ud af hvilken vej man vil tage.
1. Finish your coursework: finish your current read.
Dette prompt er det fælles udgangspunkt for alle, og jeg har ikke valgt nogen bog til det. Ganske enkelt fordi jeg ikke ved, hvad jeg er i gang med på det tidspunkt. Men jeg kan godt lide, at man starter ud med at gøre det færdig, man er i gang med.
2. Help Hagrid decorate the trees: read a book with gold details on the cover.
Til dette har jeg valgt at læse The Cruel Prince af Holly Black, der har gulddetaljer både omkring titlen og en stor gylden krone på forsiden.
3. Visit The Three Broomsticks for a drink: read a book your can finish in a single day or evening.
Dette punkt er også fælles for alle, og til det har jeg valgt at læse Sweet Filthy Boy af Christina Lauren. Bogen er den første i en New Adult serie, som jeg har hørt skulle være ret smutty. Generelt finder jeg NA ret hurtig at læse, og jeg forventer derfor, at bogen ikke tager mig meget mere end en aften at læse.
4. Sneak into the kitchen to gift Dobby a pair of odd socks: read a book with an item of clothing on the cover.
Til dette har jeg valgt at genlæse Etiquette and Espionage af Gail Garriger, en morsom og feministisk steampunk bog, som jeg husker gode ting om, men hvor jeg aldrig er kommet videre med serien. På forsiden ses hovedpersonen i en skøn sort kjole.
5. Put on your knitted sweater from Molly Weasley: read a book with present parents/focus on family.
Det her var faktisk en af dem, jeg synes var svær at finde en bog til, ind til jeg kom i tanke om at jeg er i gang med at genlæse Inkworld-trilogien af Cornelia Funke og i december måned skulle jeg meget gerne finde tiden til at læse Inkdeath, den tredje og sidste bog. Familie spiller en stor rolle i hele serien og især i den sidste bog og desuden er begge forældre både tilstedeværende og centrale karakterer. Så det kunne ikke være mere perfekt.

6. Attend the Christmas Feast: Watch a Harry Potter movie (optional).
Også dette er naturligvis fælles for alle, da det er det endelige mål. Jeg må indrømme, at jeg meget meget sjældent genser nogen af Harry Potter filmene, men jeg overvejer om jeg i stedet for skal genlæse en Harry Potter bog.
Skal du være med til Magical Readathon?

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.