“A book is a gift you can open again and again.” | Boglige fødselsdagsgaver

Titelcitat af Garrison Keillon.
Jeg har faktisk gået og ventet i et stykke tid med at lave det her indlæg, for som man måske kunne forestille sig, så har PostNord været ekstraordinært langsomme til at levere den ene af mine gaver. Men jeg havde altså fødselsdag har her for lige over 2 uger siden og derfor er der endnu et bookhaul på bloggen i dag. Jeg overvejer faktisk lidt at lave månedlige book hauls, men jeg må indrømme at det er sjældent jeg får ret mange nye bøger i en måned, som regel drejer det sig mest om FairyLoot. Og så er der det der med at jeg har sat mig for at få antallet af ulæste bøger ned, selv om det ikke mindsker min lyst til at købe nye bøger. 
Men i dag er der nye bøger på bloggen og det drejer sig om dem, jeg har fået i fødselsdagsgave. Faktisk har jeg ikke fået ret mange af dem i fødselsdagsgave, men jeg har fået pengegaver og så havde jeg et gavekort fra jul, som jeg med vilje har gemt til efter min fødselsdag, så det er alligevel blevet til en lille stak.
 
Min lillesøster havde været ret smart og gav mig bog 23 i julegave og bog 24 i fødselsdagsgave. Det drejer sig igen om Sagaen om Isfolket af Margit Sandemo, som er en af mine suverænt yndlingserier og en jeg er gået mere målrettet i gang med at samle de sidste af efter at hun døde sidste år. Med bog 24 mangler jeg kun 25-47, så der er stadig til en del gaver endnu.
Bogen forsætter den lange familiesaga om Isfolket og det er faktisk en af mine favoritter:
Anna Maria Olsdatter kom til det lille minesamfund Ytterheden i Sverige for at underviser arbejdernes børn. Men ikke alle var lige begejstrede for at se hende der, og til sidst prøvede nogen endda at slå hende ihjel.

Anna Maria skrev til sin slægtning Heike Lind og bad om hjælp. Da Heike kom, var det på høje tid – for nu var endnu flere mennesker i fare…

Den næste bog er en, jeg selv har valgt: Northanger Abbey af Jane Austen. Jeg fik nemlig et gavekort i julegave af min svigermor og da jeg ikke fik denne her bog i fødselsdagsgave, så var jeg ikke i tvivl om, at det var en jeg skulle have med på det gavekort. Jeg er så forelsket i de her udgaver af Jane Austens romaner og denne er den nyeste i rækken af nyoversættelser med disse virkelig smukke forsider. Den passer så fint til udgaverne af Stolthed og fordom, Fornuft og følelse og Overtalelse – så nu håber jeg virkelig på at de over udgiver de to sidste, Emma og Mansfield Park i matchende udgaver.
Bogen handler om:
Catherine Morland er en naiv, men godhjertet 17-årig pige, der gør sin debut i middelklassens selskabsliv i 1790’ernes Bath. Catherine finder hurtigt en veninde i den kokette Isabella Thorpe, som hun deler en ivrig fascination for gotiske romaner med. Hun fatter ligeledes hurtigt interesse for den intelligente og vittige Henry Tilney og udvikler senere et venskab med hans søster, Eleanor Tilney, der resulterer i en invitation til familiens hjem: Northanger Abbey. På det gamle abbedi sprudler Catherines livlige fantasi, der er påvirket af hendes litterære smag for gotiske romaner, men med tiden indser hun sandheder, som hun før har været blind overfor.
Da der var lidt tilbage på gavekortet, besluttede jeg mig ret hurtigt for, at jeg ville have en bog mere med i stedet for at lade noget været tilbage og risikere at glemme det. Efter lang tids overvejelse og megen skiften frem og tilbage, valgte jeg at tage A Map of Days af Ransom Riggs med mig. Bogen er den fjerde bog om Frøken Peregrine og de Sælsomme Børn og starter en ny trilogi. Jeg er kæmpe fan af serien og den måde, forfatteren inkorporerer gamle fotografier, med hans skønne skrivestil og derfor var det her det helt rigtige valg. Bogen er overraskende tyk i forhold til de tre første, men når jeg ser på sideantallet på Goodreads, er der ikke den store forskel, så måske er der bare noget med opsætningen. Under aller omstændigheder glæder mig vildt meget til at læse om Jacob og de andres eventyr, når jeg har færdiglæst bog tre i serien. At den så gik lidt over gavekortet gør ikke så meget.
Bagsideteksten kan muligvis spoile de foregående tre bøger, hvis man ikke har læst dem!
Having defeated the monstrous threat that nearly destroyed the peculiar world, Jacob Portman is back where his story began, in Florida. Except now Miss Peregrine, Emma, and their peculiar friends are with him, and doing their best to blend in. But carefree days of beach visits and normalling lessons are soon interrupted by a discovery—a subterranean bunker that belonged to Jacob’s grandfather, Abe.

Clues to Abe’s double-life as a peculiar operative start to emerge, secrets long hidden in plain sight. And Jacob begins to learn about the dangerous legacy he has inherited—truths that were part of him long before he walked into Miss Peregrine’s time loop.

Now, the stakes are higher than ever as Jacob and his friends are thrust into the untamed landscape of American peculiardom—a world with few ymbrynes, or rules—that none of them understand. New wonders, and dangers, await in this brilliant next chapter for Miss Peregrine’s peculiar children. Their story is again illustrated throughout by haunting vintage photographs, but with a striking addition for this all-new, multi-era American adventure—full color.

Da jeg sagde, at jeg kun manglede 25-47 i Sagaen om Isfolket, så var det på sin vis kun sandt ind til den dag, jeg gik ud for at bruge mine gavekort. Efter at have brugt lang tid på at vælge stof til en ny kjole eller nederdel, smuttede jeg nemlig over i Genbrugshallerne overfor for at slå tiden ihjel. Der faldt jeg tilfældigvis over en lille hylde med en samling af bøger i serien. Desværre var de fleste af dem fra starten af serien, så jeg endte med kun at købe en af dem med hjem. Så selv om jeg stadig mangler nummer 25, så har jeg i hvert fald nummer 26 nu. Det er godt, at jeg har en liste at krydse af på, så jeg ikke glemmer det, hvis jeg begynder at købe dem mere sporadisk på den her måde.
Denne her bog er en af dem, der virkelig afslører nye sider i historien og det er en af dem, jeg altid nyder at vende tilbage til:
Allerede som barn hørte Eskil Lind om huset i Eldafjord og den utrolige skat, som skulle være gemt der. Han dtrømte om skatten lige siden, og da han blev voksen, rejste han ud for at finde den.

Men i Eldafjord fandt han grådighed, ondskab og en meget ulykkelig kvinde med en dødssyg søn. Og alle, der havde ledt efter skatten, havde lidt en brat og grusom død…

I Genbrugshallerne faldt jeg også over en anden bog, som jeg ikke var i tvivl om, at jeg ville have med hjem. Den dukkede op sidste år, uden af ingenting og pludselig snakkede alle de BookTubere, jeg følger, om den. Flere af dem læste bogen og knuselskede den og jeg må indrømme, at jeg er vildt nysgerrig. Beskrivelsen minder mig lidt om Lucinda Riley, og det er i hvert fald lovende. Jeg har nærmest kun hørt gode ting om den, så derfor var jeg ikke i tvivl om, at jeg vil læse den, især da jeg kunne finde den på engelsk!

Bogens synopsis lyder:

Aging and reclusive Hollywood movie icon Evelyn Hugo is finally ready to tell the truth about her glamorous and scandalous life. But when she chooses unknown magazine reporter Monique Grant for the job, no one is more astounded than Monique herself. Why her? Why now?
Monique is not exactly on top of the world. Her husband has left her, and her professional life is going nowhere. Regardless of why Evelyn has selected her to write her biography, Monique is determined to use this opportunity to jumpstart her career.
Summoned to Evelyn’s luxurious apartment, Monique listens in fascination as the actress tells her story. From making her way to Los Angeles in the 1950s to her decision to leave show business in the ’80s, and, of course, the seven husbands along the way, Evelyn unspools a tale of ruthless ambition, unexpected friendship, and a great forbidden love. Monique begins to feel a very real connection to the legendary star, but as Evelyn’s story near its conclusion, it becomes clear that her life intersects with Monique’s own in tragic and irreversible ways.

 
På min fødselsdag kunne jeg også åbne en pakke fra Sascha fra Livet i Dukkehuset. I år er jeg nemlig med i den fødselsdagsbogklub, som Julie fra JulieTheBookCat har arrangeret og min fødselsdag falder så tidligt, at vi faktisk blev sat i gruppe sammen allerede før jul, så de havde bedre tid og jeg forhåbentlig stadig kunne modtage gaverne på min fødselsdag. I pakken var der også en skøn te med smag af blandt andet jordbær og rabarber, og den er så dejlig her til årstiden. Samtidig dufter den rigtig meget, så hele skabet dufter af frugtte. Bogen Sascha havde valgt til mig er Pigen fra Napoli af Lucinda Riley, som er en nyere yndlingsforfatter hos mig. Det er ikke en bog, jeg har i forvejen eller har læst, så det er helt perfekt og det lader til at jeg snart får skabt mig min egen samling af alle hendes bøger. Jeg glæder mig så meget til at læse den og det var sådan en fin gave at få.
Bogen handler om:
Rosanna Menici er kun en pige, da hun møder operasangeren Roberto Rossini, manden der kommer til at ændre hendes liv. I årene, der følger, bliver deres skæbner forbundet af deres store sangtalent og af den store og altopslugende kærlighed, som opstår mellem dem – en kærlighed der kommer til at få følger for alle, de holder af.

Rosannas talent fører hende fra en fattig opvækst i Napolis smalle gader til verdens største operahuse. Og med det skønne Italien som baggrund udspiller der sig i Pigen fra Napoli en uforglemmelig kærlighedshistorie om besættelse og svig – og om at finde sig selv og sin egen lykke.

Nu når vi så dertil, hvor PostNord virkelig har været irriterende. For udover Sascha og jeg, så er der også Sabina og vi har virkelig været udfordret af den sneglefart, hendes pakke er blevet leveret med. Den kom over to omgange. For begge bøger gør det sig gældende, at Sabina har valgt bøger, som hun selv har været rigtig glad for og det synes jeg er super spændende. I den første pakke fik jeg Pushing the Limits af Katie McGarry, som faktisk ikke er en bog, jeg synes jeg har hørt noget om før. Men da jeg tjekkede den på Goodreads for at lære mere om den, fandt jeg ud af, at det er en bog, der er rigtig mange af mine Goodreads-venner, der har læst bogen og givet den 4 eller 5 stjerner, så jeg er bare endnu mere spændt på at læse den nu. Det er også ret spændende, at det er en bog, som Sabina selv er glad for, det giver ligesom en følelse af at der ligger en masser tanker bag valget. Sammen med bogen var der også en masse chokolade, som desværre ikke holdt længe nok til at kunne komme med på billedet. Eller jeg kunne ikke holde mig fra det.
Bogen handler om:
No one knows what happened the night Echo Emerson went from popular girl with jock boyfriend to gossiped-about outsider with “freaky” scars on her arms. Even Echo can’t remember the whole truth of that horrible night. All she knows is that she wants everything to go back to normal. But when Noah Hutchins, the smoking-hot, girl-using loner in the black leather jacket, explodes into her life with his tough attitude and surprising understanding, Echo’s world shifts in ways she could never have imagined. They should have nothing in common. And with the secrets they both keep, being together is pretty much impossible. Yet the crazy attraction between them refuses to go away. And Echo has to ask herself just how far they can push the limits and what she’ll risk for the one guy who might teach her how to love again…

I går eftermiddag fandt min kæreste så endelig den sidste bog i postkassen, den er blevet sendt direkte fra BookDepository og har været utroligt længe undervejs. Men det er så absolut det værd at vente på. Jeg sværger, jeg skreg nærmest da jeg åbnede pakken, og fandt Vicious af V. E. Schwab. Jeg har faktisk allerede læst bogen, fordi havde lånt den på biblioteket og jeg har siden gået og holdt øje med hvornår den var på lager igen, så jeg kunne få den hjem til min egen samling. Så selv om det er en jeg allerede har læst, så var det en helt perfekt udvalgt gave og jeg går nu i stedet for og venter på at den matchende paperback udgave af bog to udkommer til marts, tror jeg, eller også er det maj. Det her er nemlig lige præcis det cover, jeg forsøgte at få hjem, for jeg er ganske enkelt vild med det. Så selv om det var den sidste pakke til at ankomme, så var det absolut værd at vente på og jeg glæder mig nu allerede endnu mere til at udvælge bøger til både Sascha og Sabina senere på året.

Bogen handler om:

Victor and Eli started out as college roommates—brilliant, arrogant, lonely boys who recognized the same sharpness and ambition in each other. In their senior year, a shared research interest in adrenaline, near-death experiences, and seemingly supernatural events reveals an intriguing possibility: that under the right conditions, someone could develop extraordinary abilities. But when their thesis moves from the academic to the experimental, things go horribly wrong.

Ten years later, Victor breaks out of prison, determined to catch up to his old friend (now foe), aided by a young girl whose reserved nature obscures a stunning ability. Meanwhile, Eli is on a mission to eradicate every other super-powered person that he can find—aside from his sidekick, an enigmatic woman with an unbreakable will. Armed with terrible power on both sides, driven by the memory of betrayal and loss, the archnemeses have set a course for revenge—but who will be left alive at the end?

Det er sådan set alle de bøger, jeg har fået i fødselsdagsgave og brugt mit gavekort og en lille del af mine pengegaver, og jeg glæder mig virkelig til at finde tid til at læse dem alle sammen. Særligt tak til medlemmerne i min fødselsdagsbogklub Sascha og Sabina for de skønne bøger og andre søde ting i pakkerne. Det er første gang, jeg er med i bogklubben og det har været en skøn oplevelse, på trods af PostNords leveringstid, og jeg glæder mig til at forkæle dem med skønne bøger senere på året.

Er der en af bøgerne, du selv kunne tænke dig? Har du fået nogen nye, spændende bøger i januar?

Comments

  1. Åh, "Sagaen om Isfolket" er virkelig også en af mine absolutte yndlings serier! God idé med, at samle på dem ved at få dem i gave 🙂
    Og jeg er helt enig i, at de nye udgaver af Jane Austens værker er så fine! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.