“Changing energies and deserting old moods, New beginnings, new attitudes” | Januar tilbageblik

Titelcitat af Charmaine J. Forde, fra digtet nedenfor:
“JANUARY,
The first month of the year,
A perfect time to start all over again,
Changing energies and deserting old moods,
New beginnings, new attitudes”
Januar går meget snart på hæld, og på en mærkelig måde føles det som om måneden har varet ekstra lang tid og er gået virkelig hurtig. Lige nu sner det lige så stille udenfor og det er smadderhyggeligt, især fordi jeg sidder indenfor med em kop te. Før jeg kan sætte mig til at slappe af, har jeg dog virkelig mange ting, jeg skal nå i dag, hvilket er typisk for den sidste dag i måneden. Men først vil jeg se tilbage på den måned, der er gået.
I januar har jeg:
genset The Lord of the Rings, det meste af Sherlock og er påbegyndt Avatar: The Last Airbender.
holdt fødselsdag sammen med min familie og svigerfamilie, hvilket var en virkelig hyggelig eftermiddag.
… set på faldende sne.
… sovet lidt for meget.
… opdaget Genbrugshallerne inde i Odense, som helt sikkert er et sted, jeg kommer til at besøge mange gange i fremtiden.
… udskudt at farve mit hår, mest fordi jeg ikke har den rigtige farve selv.
… haft det meget op og ned med humøret, fordi det tærer på mig at gå ledig. Tips til ikke at blive vanvittig modtagets med kyshånd!
… taget fat på Duolingo igen. Jeg elsker sprog og hvordan sprog udvikler sig, men helt sikkert mest at lære nye sprog og det med at have en flere dage lang kæde kørende er ret motiverende. For tiden er jeg ved at se hvor langt, jeg kan komme i tysk, og så skal jeg i februar også i gang med fransk.
… set rigtige mange BookTubers og fundet nye personer at følge.
… I forlængelse af den første, i et par af videoerne har de snakket om Skillshare, så det har jeg også  meldt mig til. Det er basically et stort tutorial-fællesskab, hvor man kan lære om alle mulige ting. Jeg kigger lidt på fotografering og redigering af både fotos og video, på Photoshop og InDesign, hand lettering, forskellige syrelaterede skills og meget mere.

… fået skrevet en masse blogindlæg, og selv om jeg ikke har fået anmeldt nogen af de bøger, jeg har læst i januar, så har jeg fået anmeldt næsten alle på min backlist fra december, så jeg har planlagt rigtig mange af dem til februar. 

… været forbi min lejlighed et par gange, og har formået at omorganisere alle mine bøger der to af gangene. Fordi jeg ikke kan lade være, det bringer en eller anden form for ro og tilfredshed.

Og ikke at glemme bøgerne. I januar har jeg læst 19 bøger og cirka 5.253 sider. Jeg er selv ret stolt af, hvor meget jeg har læst, også selv om jeg har set en del Netflix og YouTube. Næsten alle af bøgerne var fra min læseliste for januar, hvilket er ret godt klaret, hvor jeg plejer at være rigtig dårlig til at holde mig til den slags lister. Min plan er derfor at forsætte med at lave lister og forsøge at lave dem ret varierede, så der er noget til forskellige humør. Min gennemsnitlige bedømmelse i januar er 4,16, hvilket er virkelig godt og jeg tør ikke håbe på at resten af årets bliver lige sådan. Det er også en del over min gennemsnitlige bedømmelse på Goodreads, så jeg må have været heldig i januar. Ud af de 19 bøger, har de 11 været mine egne bøger, 3 af de 11 var dog genlæsninger, så jeg har kun fået 8 bøger af min TBR. Det er dog okay, for jeg vidste, at jeg ville få svært ved at få tallene til at gå op i januar, hvor jeg også har fødselsdag. Derfor begynder jeg for alvor på mit mål om at nedbringe min fysiske TBR i februar. Med hensyn til mine andre læsemål, så har jeg fået læst både en del Little Black Classics og et par af mine FairyLoot-bøger. Jeg har ikke fået færdiglæst nogen serier i januar, men jeg har læst alle bøger, der er udkommet i en enkelt serie. Jeg har også fået lavet mig en serie-tracker, hvor jeg kan holde styr på alle mine serier, hvor mange af bøgerne jeg allerede ejer og hvor mange jeg har læst. På den måde opdagede jeg, at jeg har som minimum den første bog i lige omkring 100 serier, hvilket lyder helt sindssygt og jeg har svært ved at fatte det.

Alt i alt har januar været en ret typisk januar med mange målsætninger og forsøg på at holde sig til dem. Jeg har haft virkelig meget læsetid, og det har været en okay god måned.

Hvad har du oplevet i januar, som virkelig har sat sig fast? Har du læst nogle spændende bøger?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.