Kærlighedsbrevet af Lucinda Riley

 
Kærlighedsbrevet af Lucinda Riley. Oversat af Ulla Lauridsen. Udgivet af Cicero i 2018. Først udgivet i 2000 med titlen Seeing Double. Læst på dansk, originalsproget er irsk engelsk. 480 sider. 
“Kærlighedsbrevet” af Lucinda Riley er en rørende, romantisk historie om et gammelt kærlighedsbrev og en ung journalists jagt på sandheden.

Journalisten Joanna er på opgave til en mindegudstjeneste for en stor skuespiller, da en gammel dame får et ildebefindende. Efter Joanna hjælper hende, modtager hun et gammelt kærlighedsbrev fra damen. Imens Joanna undersøger brevet, blomstrer hendes kærlighedsliv, da hun spiser frokost med den afdøde skuespillers barnebarn. Imens begynder ildevarslende ting at finde sted i London.

Det er lige før, jeg har fundet en ny auto-buy author. Dem har jeg ellers ikke ret mange af, det er sjældent jeg vil købe en bog bare baseret på hvad navn, der står på den. Men Lucinda Riley begynder at være der oppe af. Kærlighedsbrevet er den første bog, jeg har læst af hende, som ikke er en del af serien De syv søstre, men det er bestemt ikke den sidste. 
Kærlighedsbrevet tager sin læser med tilbage i tiden til en mystisk ældre skuespillers fortid, og et stort identitetsmysterie, som virkelig tog mig lang tid at få sat rigtigt sammen. Og så blev jeg alligevel overrasket til sidst, hvilket jeg blev ret glad for at erfare. Det gav mening, det var ikke fordi det blev hevet ud af ingenting, da de sidste brikker falder på plads, tværtimod sad jeg med en følelse af at det gav meget mere mening end det, jeg først havde troet.
Det er også en kærlighedshistorie, faktisk mange i en. Der er en kendt skuespiller i et hemmeligt forhold med en fra kongefamilien, et forhold der har stået på i en mange år, men måske alligevel ikke er den egentlige lykke. Der er hemmelige forhold, forbudte forhold, brudte forhold og nye forhold, men fælles for dem alle er, at de her personer alle sammen bliver hvirvlet ind i mysteriet om, hvem den afdøde skuespiller var før han blev en international stjerne.
Jeg nød at læse bogen, hovedpersonen Joanna er en dejlig hovedperson at læse om, stædig insisterende på at finde ud af sandheden, først for forsidehistorien men dernæst for at hjælpe dem, hun møder på vejen, som også har brug for at kende sandheden. Hendes bedste ven er noget af et mysterium i sig selv og bogen bevæger sig ikke kun i Hollywood-idolernes og de kongeliges verden, men i politikkens, i nyhederne og sladderspalterne, i efterretningstjenesten, i ind- og udland, på små, isolerede øer og på en psykiatrisk afdeling. Lucinda Riley tager ikke kun sine karakterer og læsere med på en fascinerende rejse tilbage i tiden, men rundt omkring i så mange forskellige lag af samfundet. Jeg så epilogen kommer ret langt væk fra og fandt den ret morsom, en slags slange, der bider sig selv i halen, men den føltes også lidt overflødig.
Hvis man kan lide historier, der handler om mennesker, så er Kærlighedsbrevet et godt sted at starte. Det er en medrivende historie om kærlighed, familie og venskab, med et stort mysterium skjult over flere årtier, det er en historie om sorg og død og spækket med interessante karakterer. Det historiske perspektiv er gennemført og man føler sig ikke på bar bund med hensyn til hvor i tiden man befinder sig eller hvem man følger. Selvfølgelig er der både tegn og falske spor der peger mod afsløringen til sidst, men jeg følte mig ikke snydt, da jeg nåede til slutningen.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.