Læse- og blogmål for 2019

Et nyt år betyder også altid nye mål. Jeg er ikke rigtig typen, der sætter nytårsforsætter, for efter min mening gør mange det helt forkert. Det bliver typisk alt for vage mål som “læs mere”, “træn mere”, “arbejd mindre” eller “lær et nyt sprog”. For mit vedkommende har jeg brug for at mål bliver langt mere overskuelige. Måske er det derfor, jeg er stor fan af Goodreads’ årlige udfordring, hvor man kan sætte sig et meget håndgribeligt mål, som man derudover kan ændre på hvis der skulle være et behov for det. For mig ville “lær et nyt sprog” eksempelvis aldrig fungere, for det er alt for svært at vurdere hvornår det er opnået. Så vil jeg måske hellere sætte mig et mål om at jeg skal nå et bestemt niveau inden for et sprog på f.eks. Duolingo eller ved at følge et online kursus. På den måde fungerer mål bedst for mig, når jeg kan se fremgang og følge med i hvornår jeg nærmer mig målet.
Nok om det. Det her indlæg skal handle om mine mål for bloggen og min læsning for år 2019. Jeg har ikke super mange, men dem jeg har, er jeg til gengæld virkelig spændt på og jeg glæder mig til at udfordre mig selv på mere end et plan.
Læsemål for 2019:
 • Goodreads’ årlige udfordring.

Igen i år har jeg valgt at sætte mit mål til 100 bøger. Også selv om jeg stik mod al forventning nåede langt over målet sidste år. Jeg synes 100 passer mig godt, det er lidt under 2 om ugen, og det tror jeg godt, at jeg kan nå. Jeg er stadig ivrigt jobsøgende og nu hvor mit praktikforløb desværre er slut, har jeg alt for meget tid mellem hænderne igen, som jeg satser på at fylde ud med mere læsning end Netflix.

 • FairyLoot bøger.
Jeg er virkelig langt bagud med at få læst mine bøger fra FairyLoot boksene og det irriterer mig helt vildt, for jeg vil gerne læse så mange af dem og af en eller anden grund går der lang tid før jeg får det gjort. Så jeg har sat mig et mål for 2019 af jeg vil have læst alle dem, jeg har fået ind til nu, og dem jeg får hver måned. Det er et ret overskueligt mål, da det i øjeblikket drejer sig om cirka 16 bøger, men i sagens natur vil der komme en mere hver måned, hvor jeg vælger at få boksen. Jeg ved ikke helt endnu, om jeg har tænkt mig at dedikere en måned til det, eller om jeg vil fordele dem ud mellem alle årets måneder på mine læselister.
 • Få min TBR ned under 185 bøger.
Før nogen går helt amok over tallet, så vil jeg lige forklare. I øjeblikket har jeg i alt 271 ulæste bøger, inklusiv de 27 jeg fik i julegaver og decembers FairyLoot. Det er virkelig mange, men lige omkring de 90 af dem er Penguins Little Black Classics serie, der tæller i alt 127 titler og hvor jeg efterhånden har samlet mig dem alle, men mangler at læse de fleste. Derfor tror jeg godt på, at jeg kan nå at få min TBR ned under 185 bøger. Det gælder kun fysiske bøger, men det tæller altså også de bøger, jeg får ind i løbet af året. Så forhåbentligt kan det få mig til at styre min trang til at købe bøger hele tiden, hvilket også er meningen. Formålet er nemlig tredelt: jeg vil gerne læse flere af de bøger, jeg allerede ejer, jeg vil gerne få mere styr på mit bogkøb og jeg vil gerne have ryddet ud i om der er nogen af de bøger, jeg har haft stående længe, som jeg ikke længere er interesseret i. Dog er målet sat til at det skal være til inden jul i år. Mest fordi min læsning daler drastisk mellem jul og nytår, men også fordi jeg altid ønsker mig bøger til jul og jeg synes det vil være umuligt for mig at nå målet, hvis jeg nu får 20+ bøger igen i år også. Desuden har jeg fødselsdag her i januar, så jeg forventer at antallet nok stiger endnu en gang. Misforstå mig ikke, jeg elsker det!
 • Little Black Classics.
Det hænger meget sammen med ovenstående mål: jeg skal have læst flere af min næsten komplette samling af Little Black Classics fra Penguin. For det er irriterende, at jeg har fået samlet mig så mange, men ikke fået læst ret mange endnu. Og også fordi Penguin også har udgivet et vild flot bokssæt med moderne forfatteres essays, digtsamlinger og lignende, som jeg også gerne vil have – men jeg vil gerne have læst flere af de andre først. Jeg satser på at få læst omkring 40 af dem.
 • Færdiglæs mindst 6 serier.
Det hænger igen sammen med at få min TBR ned. Jeg vil gerne færdiglæse en del af de serier, jeg har stående på mine hylder. Det drejer sig især om serier, jeg er gået i gang med, men hvor jeg har ulæste bøger stående. Det skal ikke nødvendigvis være lange serier, eller færdige serier, men sådan at jeg er up-to-date med dem, jeg har stående.
 • Læseudfordringer med mere.
Jeg vil deltage i mindst ét 24 timers læsemaraton i 2019, og jeg vil deltage i Magical Readathon i år, ideelt både til OWLs og NEWTs. Det ærger mig at jeg missede det sidste år, så nu skal det være. Det gik ikke så godt med december-versionen af eventet, men jeg stadig frisk på at prøve igen i år. Derudover vil jeg deltage i PopSugars 2019 læseudfordring. Jeg har allerede fundet listen, printet den ud og sat den i min Bullet Journal og jeg glæder mig til at udfordre mig selv til at læse ud fra de skæve prompts.
 • Annotere bøger.
Jeg blev virkelig glad for processen til mit speciale og har i løbet af efteråret set mange BookTube videoer om hvordan andre annoterer deres bøger. Og jeg føler, at jeg har modet til at begynde på det også. Jeg har tænkt mig at farvekoordinere det, fordi æstetik og nørderi, og bruge de der klister-index faner. Jeg ved dog, at jeg ikke har tænkt mig at skrive i bøgerne, men jeg vil blive bedre til at skrive noter til min læsning mens jeg læser. Jeg har ikke noget mål om, hvor mange jeg skal annotere eller noget, men jeg vil udfordre mig selv til at prøve det.
Det var alle mine mål for læsningen og nu hvor jeg har skrevet det ud, virker det som ret mange. Eller også skriver jeg bare alt for meget om hvert mål. Jeg har også nogle mål for bloggen i år og jeg har fast, stædige planer om at jeg skal blogge meget, meget, MEGET mere i år end jeg endte med at gøre sidste år. 
Blogmål for 2019:
 • Anmeldelser på bloggen.
Jeg vil gerne have anmeldt en læst bog på bloggen inden for 2 uger efter jeg er færdig med den. Jeg ved, det lyder af længe, men jeg er faktisk rigtig god til at have en anmeldelse liggende virkelig længe inden jeg får den skrevet færdig, taget billeder og udgivet. Og det giver mig frygteligt meget stress. Lige nu har jeg for eksempel en virkelig lang backlog af anmeldelser, jeg mangler at lave færdige og udgive og det er forfærdeligt stressende for mig at se på. Jeg har valgt at give mig selv 2 uger, for egentlig vil jeg gerne ned på 1 uge, men jeg tror, det er for ambitiøst og jeg bliver nødt til at tage et delmål på 2 uger først.
 • Skrive flere anmeldelser på Goodreads.
Jeg har i øjeblikket over 900 ratings på Goodreads, men kun omkring 500 reviews. Det er måske kun mig, den slags irriterer, men jeg har et mål for 2019 at jeg skal skrive bare et par linjer som minimum, hver gang jeg giver en bog stjerner. Hvis jeg har tiden til det, vil jeg også gerne gennemgå alle de gamle uden et review og se på om jeg kan tilføje noget eller i det mindste notere mig hvilke titler der mangler en anmeldelse.
 • Nyt og mere varieret indhold.
Det skal ikke være anmeldelser det hele. Jeg er allerede begyndt at unboxe mine FairyLoot bokse og jeg har en brainstorm af andre ideer til indhold. Jeg vil bringe Top Ten Tuesday tilbage igen og lave flere videoindlæg. Jeg har et mål om at forsøge at lave en om måneden, men det er højt sat for redigeringen tager mig alt for lang tid i forhold til hvad jeg vil have. Jeg tænker på at lave noget “citat fredag”, månedlige læselister, lister over kommende udgivelser, og mange flere book tags. Som sagt, jeg har brainstormet en hel liste og glæder mig til at komme i gang. 
 • Nyt look.
Sidst på året sidste år valgte jeg at lave et nyt design til bloggen. Faktisk var det min plan, at det skulle være her til det nye år, men jeg faldt over et, jeg virkelig godt kunne lide og jeg kan mærke, at det har betydet, at jeg føler mig kreativt inspireret igen. Jeg arbejder på at føre det nye look over til videoindlæggene og måske kommer på noget nyt til Instagram også, men det er langt fra sikkert.
Og så er vi nået til enden af mine mål. Jeg følte ikke, at der var ret mange, men når man sidder og kigger på sådan en lang liste virker det alligevel en smule overvældet. Jeg føler mig optimistisk, og er klar på at møde 2019s udfordringer og arbejde frem mod alle mine mål. 
Har du et mål for 2019? Hvor mange bøger satser du på at læse i år?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.