Top Ten Tuesday #60

Jeg har glædet mig til at bringe top ti listerne tilbage til bloggen igen. Lige som jeg gjorde sidste år, kommer jeg ikke til at lave dem hver uge, men vælger de emner, der interesserer mig og blander det lidt med tag-indlæggene, så det heller ikke går hen og bliver for kedeligt. Som sædvanlig kan den uges og de næste mange ugers emner på That Artsy Reader Girl. I denne her uge er emnet “Most Anticipated Releases for the First Half of 2019”. Og jeg har kæmpet lidt med at få listen ned på ti, for der kommer virkelig mange bøger både herhjemme og i udlandet, som jeg glæder mig virkelig meget til. Listen bliver derfor en lige blanding af danske og engelske titler, men ikke i en bestemt rækkefølge. Og der er sikkert rigtig mange andre bøger, jeg kunne have sat på listen.
 • Wayward Son (Carry On #2) af Rainbow Rowell.
Denne her bog har ikke en synopsis endnu. Eller en fast udgivelsesdato, så faktisk er jeg ikke 100% sikker på, at den kommer i første halvdel af året. Men hold nu fast, hvor jeg glæder mig til at få den hjem.

 • Dragon Pearl af Yoon Ha Lee. Udgives 15. januar 2019.

To keep the family safe, Min’s mother insists that none of them use any fox-magic, such as Charm or shape-shifting. They must appear human at all times. Min feels hemmed in by the household rules and resents the endless chores, the cousins who crowd her, and the aunties who judge her. She would like nothing more than to escape Jinju, her neglected, dust-ridden, and impoverished planet. She’s counting the days until she can follow her older brother, Jun, into the Space Forces and see more of the Thousand Worlds.
When word arrives that Jun is suspected of leaving his post to go in search of the Dragon Pearl, Min knows that something is wrong. Jun would never desert his battle cruiser, even for a mystical object rumored to have tremendous power. She decides to run away to find him and clear his name.
Min’s quest will have her meeting gamblers, pirates, and vengeful ghosts. It will involve deception, lies, and sabotage. She will be forced to use more fox-magic than ever before, and to rely on all of her cleverness and bravery. The outcome may not be what she had hoped, but it has the potential to exceed her wildest dreams.
 

 • King of Scars (Nikolai #1) af Leigh Bardugo. Udgives 29. januar 2019.
Nikolai Lantsov has always had a gift for the impossible. No one knows what he endured in his country’s bloody civil war—and he intends to keep it that way. Now, as enemies gather at his weakened borders, the young king must find a way to refill Ravka’s coffers, forge new alliances, and stop a rising threat to the once-great Grisha Army.

Yet with every day a dark magic within him grows stronger, threatening to destroy all he has built. With the help of a young monk and a legendary Grisha Squaller, Nikolai will journey to the places in Ravka where the deepest magic survives to vanquish the terrible legacy inside him. He will risk everything to save his country and himself. But some secrets aren’t meant to stay buried—and some wounds aren’t meant to heal.

 • On the Come Up af Angie Thomas. Udgives 5. februar 2019.
Sixteen-year-old Bri wants to be one of the greatest rappers of all time. Or at least make it out of her neighborhood one day. As the daughter of an underground rap legend who died before he hit big, Bri’s got big shoes to fill. But now that her mom has unexpectedly lost her job, food banks and shutoff notices are as much a part of Bri’s life as beats and rhymes. With bills piling up and homelessness staring her family down, Bri no longer just wants to make it—she has to make it.

On the Come Up is Angie Thomas’s homage to hip-hop, the art that sparked her passion for storytelling and continues to inspire her to this day. It is the story of fighting for your dreams, even as the odds are stacked against you; of the struggle to become who you are and not who everyone expects you to be; and of the desperate realities of poor and working-class black families.   

 • Aru Shah and the Song of Death (Panava Quartet #2) af Roshani Chokshi. Forventes udgivet 15. april 2019.
Aru is only just getting the hang of this whole Pandava thing when the Otherworld goes into full panic mode. The god of love’s bow and arrow have gone missing, and the thief isn’t playing Cupid. Instead, they’re turning people into heartless fighting-machine zombies. If that weren’t bad enough, somehow Aru gets framed as the thief. If she doesn’t find the arrow by the next full moon, she’ll be kicked out of the Otherworld. For good. But, for better or worse, she won’t be going it alone. Along with her soul-sister, Mini, Aru will team up with Brynne, an ultra-strong girl who knows more than she lets on, and Aiden, the boy who lives across the street and is also hiding plenty of secrets. Together they’ll battle demons, travel through a glittering and dangerous serpent realm, and discover that their enemy isn’t at all who they expected. 

 • Hvor jeg hører til (Onshore #1) af Katja Berger. Udgives 30. april 2019
Hannah er vant til at være den usynlige pige. Pigen der altid har lavet sine lektier og får
topkarakterer. Pigen der ser Ryan Gosling-film hver lørdag aften. Pigen der aldrig skændes med sine forældre og har det fint med blot at være til.
Lige indtil Justin.
Justin ændrer alt for Hannah, men at blive set har en pris. Hannahs pris er høj. Alt for høj til at hun kan håndtere den, og hun bliver kastet ned i sorgens og skyldfølelsens afgrund til et mørke hun ikke kan finde ud af igen.
Lige indtil Chuck.
Chuck ser Hannah som hun er; ødelagt, opslugt af selvlede, levende, og fuld af et begravet potentiale. Det samme er Emily, Taylor og de andre unge Hannah lærer at kende på New Smyrna Beach, og i fællesskab knytter de bånd som ingen af dem ønsker, men de alle har brug for.
Kan en enkelt sommer give Hannah livet tilbage? Kan en enkelt sommer lære hende at leve med skyldfølelsen over fortiden, eller er Hannahs historie forudbestemt af noget stærkere end selv den mest uselviske kærlighed?
Jeg forsøgte at sætte et billede ind her, men af en eller anden grund blev det ved med at ødelægge tekstens placering og ikke mindst formattering.
 • Ildens arving (Throne of Glass #3) af Sarah J. Maas. Udgives 15. januar 2019.
Celaena er ankommet til Wendlyn hvor hun møder krigeren, Rowan. Sammen med ham skal hun træne sine evner hvis hun vil gøre sig håb om at få hjælp. I Adarlan er Chaol ved at finde sin efterfølger. Han er dog slet ikke klar til at forlade glasslottet og da slet ikke Dorian som han nu prøver at beskytte mere end før. Dorian har lagt afstand til Chaol siden Chaol opdagede hans magi. Han prøver at undertrykke den, men kan ikke gøre det alene. Samtidig fortsætter kongen af Adarlan med sine dystre planer, og hans monstre når vidt omkring. Helt til Celaena i Wendlyn.
 • Forpligtelser af Simona Ahrnstedt. Udgives i marts 2019.

Östergötland 1349
I en tid, hvor intet er sikkert, og en kvindes ære er afhængigt af hendes uskyld, går stormandsdatteren Illiana Henriksdotter til en skovsø for at bade, da hun bliver overfaldet og bortført. Samtidig venter Markus Järv, en berygtet ridder og kongens højre hånd, på en kvinde, det er meningen skal gøre ham selskab om natten. Da hans unge soldat kommer tilbage med Illiana, forstår han med det samme, at det er den forkerte kvinde, og at hun desuden er af fornem familie. Han beslutter sig for at ride tilbage med hende, men på vejen støder de på Illianas brødre, og ved en ulykke mister en af brødrene livet.
Fra og med det tidspunkt kommer magtspil, intriger og hofdiplomati til at bestemme Illiana og Markus’ liv.
For at undgå en mindre borgerkrig beslutter kongen, at Markus skal gifte sig med Illiana som kompensation for den afdøde bror.
Men det eneste den selvstændige, intelligente veluddannede kvinde og den barske, traumatiserede kriger kan blive enige om, er at de ikke vil have noget med hinanden at gøre. Alligevel vokser tiltrækningen mellem dem i takt med, at de bliver truet fra flere sider. For både Illianas brødre og en mand fra Markus’ fortid er ude på hævn og ønsker at slå Markus ihjel.
Forpligtelser er en lidenskabelig kærlighedsroman, der foregår i den svenske middelalder. Fuld af drama, intriger, riddere og herresæder.

 • Bliv her af Elle Kennedy og Sabrina Bowen. Udgives i januar 2019.

Kan man forelske sig i en, man aldrig har mødt?
Hailey Taylor Emery har på fornemmelsen, at hendes yndlingsklient hos Fetch – en anonym online-leveringsservice, hun ejer – i virkeligheden er hockeystjernen Matt Eriksson.
Selvom det er imod reglerne, at hun tjekker hans fil, er hun 95 % sikker på, at det er hendes livslange crush, hun hver dag sidder og skriver beskeder sammen med og hvis dagligdag, hun hjælper med at gøre lidt lettere. Da Hailey stadig slikker sårene efter et breakup, er hun fuldt ud tilfreds med lidt harmløs onlineflirting – indtil hun en dag bliver nødt til at møde sin klient. Ansigt til ansigt. Panik følger.
Matt Eriksson kender udmærket til at have et knust hjerte. Han er stadig ikke kommet sig over, at hans ægteskab brød sammen, og det stinker at være den eneste på sit hold, der kender sandheden – at professionel hockey og seriøse forhold er en giftig blanding. Han ser sjældent sine døtre og kæmper med at håndtere sin ekskone. Den eneste person i hans liv, der virker til at kunne forstå ham, er en, han aldrig har mødt ansigt til ansigt.
Men det er er ikke noget, et par drømmesæder til hans næste hockeykamp ikke kan gøre noget ved. Hailey kan ikke modstå det tilbud. Og Matt kan ikke modstå Hailey. Godt, at han ikke behøver det …

 • Tag gaden tilbage af Sanne Munk Jensen. Udgives 31. januar 2019.

Endelig er Polly blevet en del af den populære klike. Men efter en særligt vild bytur er intet længere som før, og snart dukker billeder af Polly og en fyr fra festen op på nettet … ”Jeg var egentlig allerede stået af i Hjørring og på vej hen mod Caros hus, da min telefon bippede i lommen.Change of plans. Vi er taget hjem til TGs storebror i Aalborg. See ya inPlaza ??Beskeden var fra Caro. Hun havde vedhæftet adressen og en selfie af sig selv, Asta-My og Sofie TG foran et stort vindue, hvis udsigt godt kunne ligne Aalborg set fra en etageejendom.Men hvad vidste jeg? Jeg havde kun været i Aalborg én gang siden Blå Mandag, og kun for at gå i butikker med Kat og kigge på tøj, vi alligevel ikke havde råd til.” 

Hvilke bogudgivelser ser du frem til hr i løbet af det første halve år?

Comments

 1. Jeg har gået og holdt øje med den, troede nemlig den ville komme sidste år xD men jeg glæder mig rigtig meget til at komme videre med serien 🙂 Den lyder virkelig spændende ja, jeg kan generelt godt lide de bøger især Elle Kennedy kommer med.

  Tak for kommentaren! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.