Top Ten Tuesday #61

reklame: indeholder/nævner anmeldereksemplar fra Forlaget Facet.
Det er tirsdag igen og det betyder en ny top ti liste. Jeg har glædet mig til at bringe top ti listerne tilbage til bloggen igen og selv om jeg ikke har planer om at gøre det hver uge, så kan jeg faktisk godt lide, når det er lidt nogle anderledes og/eller udfordrende emner. Som sædvanlig kan den uges og de næste mange ugers emner på That Artsy Reader Girl. I denne her uge er emnet “New-to-Me Authors I Read In 2018”, hvilket betød at jeg måtte sætte mig ned og gennemgå de bøger, jeg havde læst sidste år, og det var ret sjovt, for præcis som med årstilbageblikket gik det op for mig hvor mange gode bøger jeg fik læst sidste år, og hvor mange nye forfattere. Jeg har ordnet listen efter hvilken bedømmelse jeg gav den første bog, jeg læste af den pågældende nye forfatter. Fælles for dem alle 10 er, at jeg uden tvivl vil læse mere af dem i fremtiden, nogle af dem har flere bøger ude og nogle må jeg vente lidt længere på.

Kerri Maniscalco.
Jeg læste både Stalking Jack the Ripper og Hunting Prince Dracula af hende sidste år og det var første gang, jeg læste noget af hende. De to bøger fik henholdsvis 4 og 5 hjerter.

A. A- Milne.
Jeg læste også to bøger af ham sidste år, Winnie the Pooh og House at Pooh Corner til 5 hjerter begge to.

Leigh Bardugo.
Jeg havde ikke læst noget af Leigh Bardugo før sidste år, hvor jeg læste 5 bøger af hende. Både Six og Crows og Ruin and Rising fik 5 hjerter, mens Shadow and Bone og Seige and Storm samt Language of Thorns fik 4.

R. J. Palacio.
Wonder  blev den første bog, jeg læste af denne forfatter og til dato den eneste. Den fik også 5 hjerter.

Mackenzi Lee.
Hendes debut The Gentleman’s Guide to Vice and Virtue var en fryd at lytte til som lydbog og fik 5 hjerter. Jeg skal snart i gang med efterfølgeren.

Angie Thomas.
Jeg er kæmpe fan af The Hate U Give, som jeg gav 5 hjerter og da det var mit første møde med hende som forfatter glæder jeg mig til at læse hendes næste bog, der udkommer i næste måned.

Ditte Wiese.
Jeg kan slet ikke fatte, at det kun var sidste år, jeg først stiftede bekendtskab med hendes forfatterskab og læste Provinspis, en bog der fyldte mig med så meget håb og fik 5 hjerter. Forhåbentlig kommer der snart mere fra hende, jeg kan læse!

Amanda Foody.
Jeg har kun læst  Daughter of the Burning City af hende endnu, men jeg faldt fuldstændig for hendes måde at skrive på og gav bogen 4 hjerter. Jeg ved, at hun har udgivet i hvert fald en anden bog, der får en efterfølger i år og jeg skal have fat i dem så snart jeg kan.

Julie C. Dao.
Lige som Amanda Foody var det igennem FairyLoot at jeg først kom i besiddelse af en bog af Julie C. Dao og det er bestemt ikke sidste gang, jeg læser noget af hende. Sidste år læste jeg Forest of a Thousand Lanterns til 4 hjerter. Det er en virkelig velskrevet villain origin story og en Østasiatisk mytologisk inspireret fantasy genfortælling af Snehvide. Det er noget af en mundfuld at sige, men absolut værd at læse.

Thomas Helle.
Thomas Helle har skrevet De Dødes Tid*, en enormt actionpræget og psykologisk spændende zombiehistorie, som jeg gav 4 hjerter sidste år. Det var hans debutroman og jeg hungrer efter at læse mere af ham en dag.

Hvilke ny-for-dig-forfattere læste du sidste år og hvem regner du med at læse mere af i fremtiden?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.