Fyrtårnet af Nikolaj Johansen

Fyrtårnet af Nikolaj Johansen. Udgivet af Tværveje i 2018. 
 
Anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget efter aftale.
Velkommen til Fyrtårnet – en fortælling, hvor det er dine valg, der bestemmer handlingen.

Du får noget af et chok, da du efter mange år vender hjem til din fødeø Rurholm og opdager, at din far er blevet myrdet. En hektisk jagt efter sandheden går i gang. Ikke bare om motivet bag mordet, men også om dig selv og dit ophav. Øboerne har deres egne hemmeligheder og skjulte motiver, og det er op til dig at gennemskue dem, hvis du vil slippe fra øen med livet og forstanden i behold.

Fyrtårnet er en labyrintisk roman fyldt med uhyrlige bæster, onde drømme og grusomme hemmeligheder, hvor du som læser skal vælge din egen vej gennem historien.

Dine valg, din historie.

Jeg er ikke særlig velbevandret i vælg-din-egen-historie bøger, faktisk er det kun anden gang, jeg prøver det her format med terninger og skemaer og en masse forskellige valg, man som læser skal tage. Men det har været en sand fornøjelse at bruge tid på Rurholm i Fyrtårnet.

Nu vil jeg ikke afsløre hvad handlingen er, eller hvilke mange mysterier, man kommer ud for i løbet af ens besøg på øen, men jeg kan godt afsløre, at jeg ikke havde set det komme præcis hvad der ligger og lurer i baggrunden. Og det er ikke fordi historien er ligetil at spille sig igennem. Jeg kom både ud for at jeg blev for vanvittig af de mange hemmeligheder og mystiske ting, jeg som hovedperson fik indsigt i, og jeg traf nogle ret dårlige valg undervejs, der endte min historie før jeg rigtig havde fået styr på den. Faktisk tror jeg, jeg spillede mig igennem historien mere end fire gange, og det var kun en gang, hvor jeg for alvor kom hele vejen rundt og fik afsløret de rigtige ting, taget de rigtige valg og kom derfra med en løsning på mysteriet og livet i behold.

Jeg kan ikke forestille mig, hvor besværligt det må være at skrive en historie på denne her måde. Det er så mange forskellige plottråde at holde styr på, flere forskellige måder hvorpå man kan nå til samme afsløring eller handling, og så optræder historien ikke i kronologisk rækkefølge, men man bladrer frem og tilbage i bogen efter de anvisninger, man får. Det må kræve meget planlægning at få en historie til at hænge sammen på trods af disse udfordringer, og der må jeg sige, at denne her bog gjorde det rigtig godt. Jeg blev ikke forstyrret af formatet eller når jeg skulle tage noter, det føles rigtig meget som at sidde og spille en meget let udgave af Dungeons & Dragons med mig selv, hvor det var bogen, der havde planlagt kampagnen og mig, der forsøgte at regne ud hvad jeg skulle. Jeg fik flere timer til at gå i selskab med bogen og hyggede mig meget med at prøve forfra, når jeg havde taget en farlig beslutning og holde styr på det, jeg allerede havde fået oplyst. Jeg kan kun forestille mig, at man som læser vil have meget sjov med at spille sig igennem bogen og jeg tror både ældre og yngre læsere vil finde historien spændende og lade sig rive med af den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.