“She read books as one would breathe air, to fill up and live.” | Februar læseliste

*reklame. indeholder anmeldereksemplarer fra forlagene People’s Press og Facet og fra NetGalley.
Titelcitat af Annie Dillard, The Living.
Det gik meget bedre end jeg forventede med min læseliste i januar, hvor jeg faktisk kun har tre bøger, jeg ikke nåede at læse, og samtidig fik jeg også læst eller genlæst et par uplanlagte bøger. Jeg vil gerne understrege, at jeg helt sikkert kan nå at læse så mange bøger på en måned, fordi jeg stadig er jobsøgende. For at være ærlig, så hader jeg dagpengelivet og jeg vil til hver en tid hellere i arbejde, så mens jeg fortsætter med at lede og søge til jeg segner, så har jeg også fundet en ret stor stak bøger, jeg gerne vil læse i februar. I det mindste får jeg mulighed for at læse en masse og jeg har også fået skrevet en del flere blogindlæg i forhold til sidste år. Jeg er stadig lidt bagud med anmeldelserne fra min backliste, men det går fremad. Hvorom alting er, så skal det her indlæg handle om bøgerne og dem, jeg har valgt at finde frem til denne årets korteste måned, og hvorfor. Det bliver nok et halvlangt indlæg, men jeg håber, I er med.
Biblioteksbøger/Mofibo:
 • Vengeful (Villains #2) af V. E.  Schwab.
  Jeg reserverede den her på biblioteket på samme tid, som jeg gjorde den første, fordi der var længere ventetid på. Derfor er jeg ret glad for, at jeg kan læse den allerede nu. Det er fortsættelsen af Vicious, som jeg læste i januar og elskede, så jeg er spændt på, hvad der kommer til at ske i denne her bog. Serien handler om to tidligere collegekammerater, som finder ud af, hvordan de kan få superevner. Og bogen starter så ti år senere, hvor den ene netop er brudt ud af fængsel, og på jagt efter sin ærkefjende: sin tidligere ven og værelseskammerat!
 • Hvor jeg hører til (Onshore #1) af Katja Berger.
  Da Katja fortalte, at man allerede nu kunne låne ebogsudgaven af hendes første realistiske roman på Mofibo, så skyndte jeg mig ind og gjorde det med det samme. Som man måske kan huske, så er bogen en af mine mest ventede udgivelser her i foråret og den fysiske bog udkommer også først til april, så jeg synes det er super fedt, at man kan læse den allerede nu. Bogen handler om Hannah, hvis liv har taget en voldsom drejning efter en traumatisk oplevelse og jeg vil egentlig helst ikke vide mere end det, inden jeg går i gang. Jeg ved dog, at bogen starter ud med en rigtig voldsom scene, så det skal man lige være forberedt på.
 • The Lady’s Guide to Petticoats and Piracy (Montague Siblings #2) af Mackenzi Lee.
  Endnu en efterfølger, denne her gang til The Gentleman’s Guide to Vice and Virtue, som jeg hørte som lydbog tidligt på året sidste år og ganske enkelt var vild med. Jeg har længe haft lyst til at læse videre i serien, så nu skal det være. Det er historisk fiktion, det er skønne karakterer og vilde eventyr, og jeg er spændt på at følge søsteren Felicity og hendes eventyr i denne her bog.
Little Black Classics:
 • My Life Had Stood a Loaded Gun af Emily Dickinson.
  Jeg har ikke før læst noget af Emily Dickinson, på trods af at jeg har haft lyst til det længe og har kigget på mange forskellige udgaver af hendes digte. Denne her lille samling på små 50 sider må være en perfekt måde at starte ud på.
 • The Night is Darkening Round Me af Emily Brontë.
  Lige som med Emily Dickinson, så har jeg endnu ikke læst noget af Emily Brontë, men jeg har læst noget af hendes søstre og derfor er det da på tide, at jeg også får læst noget af Emily selv. Jeg vil rigtig gerne læse hendes romaner, men til at starte ud med bliver det denne digtsamling.

Bøger fra min TBR:

 • Inkdeath (Inkworld #3) af Cornelia Funke.
  Det er virkelig på tide, at jeg får genlæst denne her bog. Jeg havde planer om at genlæse den allerede tilbage i december, og jeg regner med at starte ud med denne her bog i den kommende måned. Jeg arbejder nemlig stadig på min Inkworld læseudfordring, så det er på tide, at jeg får læst den tredje og sidste bog om Meggie Folchart og hendes eventyr i Inkworld.
 • Heart of Thorns (Heart of Thorns #1) af Bree Barton.
  Jeg har et mål om at få læst alle mine ulæste FairyLoot-bøger i år, så hver måned kigger jeg mere eller mindre på dem og vælger dem, der taler mest til mig til min læseliste. I bogen møder vi Mia Rose, en pige der har gjort det til sin mission at udrydde de dæmoner, der dræbte hendes mor. Dæmoner i form af kvinder, der har evnerne til at manipulere kroppen, knogler, åndedræt og blod. Indtil hendes far en dag annoncerer at Mia skal giftes med prinsen, og det medfører uhyggelige afsløringer. Jeg er så spændt på den her.
 • Ørkenblod* af Nick Clausen.
  Denne her bog handler om en ung mand, der har levet hele sit liv i et fremmed land. Da han en dag får mulighed for at rejse tilbage til sit hjemland, bliver det ikke kun en lang og farefuld rejse, men det der venter ham, er måske langt fra det, han husker.
 • Crescenda* (Sjælevandrer #3) af Charlotte Fischer.
  Den tredje bog i Sjælevandrer-serien er måske den flotteste hidtil. Jeg ved faktisk ikke, om det her er den sidste bog, eller om der kommer flere og det gør at jeg tøver lidt med at starte på den. Vil jeg få svar på alle mine spørgsmål og få tilfredsstillet min utilfredshed eller kommer der mere endnu? Serien omhandler Daliha og Cawi, to unge mennesker i et hærget fremtidsland. Det er dark fantasy, det er ikke for sarte sjæle eller de helt unge og selv om jeg havde nogle problemer med den anden bog i serien, så er jeg ret spændt på at læse videre og lære endnu mere om Sjælevandrerne.
 • Rise of the Shadow Stealers* (The Firebird Chronicles #1) af Daniel Ingram-Brown.
  Jeg har selv anmodet om et anmeldereksemplar af denne her middle grade fantasy fra NetGalley, og er allerede i gang med at læse den. Det foregår i et univers hvor historiekarakterer bliver trænet og mens de to hovedpersoner Scoop og Fletcher forsøger at løse mysteriet om, hvorfor de er der, opdager de at der måske er mere til The Storyteller og akademiet end det lader til.
 • Husk at være glad* af Preben Kristensen og Danni Travn.
  Okay, måske er der ikke rigtig nogen, der ved det om mig. Men jeg er ret glad for Linie 3. Som barn og teenager har jeg genset samtlige shows igen og igen på VHS (så gammel er jeg) og dvd sammen med mine søstre, når vi har været alene hjemme. Og jeg derfor virkelig spændt på at læse Preben Kristensens biografi og lære mere om ham udover den gamle trio. Jeg tror, det bliver en livsglad læseoplevelse.
 • Victoria Marmot and the Meddling Goddess* (Victoria Marmot #1) af Virginia McClain.
  Dette er endnu et digitalt anmeldereksemplar, som jeg også så små begyndte at læse i i januar, og ind til videre er jeg ret godt tilfreds. Victoria er en forældreløs pige, der dyrker martial arts og desuden måske har magiske evner. En afsløring omkring hendes forældres død sender hende ud på en fantastisk rejse for at finde svar, og lære mere om sine evner, og undervejs afslører hun en korrupt sammensværgelse og det hele bliver pludselig meget større.
 • Wicked Like Wildfire (Hibiscus Daughter #1) af Lana Popovíc.
  Denne her bog fra FairyLoot og dens efterfølger er seriøst så flotte at se på. Jeg er vild med farverne og forsiderne. Bogen handler om søstrene Iris og Malina, i hvis familie kvinderne alle har evner til at manipulere skønhed. Ikke kun fysisk skønhed, men for eksempel også musik og blomster og lignende. Jeg er ikke helt sikker på, hvordan det skal forstås, men jeg er spændt på at finde ud af det og lære mere om det magisystem.
 • These Rebel Waves (Stream Raiders #1) af Sara Raasch.
  Sidste år blev der udgivet ret mange Young Adult bøger med kvindelige pirater og dette er en af dem. Når jeg læser bagsideteksten, bliver jeg ret forvirret, for der er virkelig mange navne og titler og jeg håber, det kun er bagsideteksten, der får mig til at føle sådan. I hvert fald handler bogen om pirater, om politiske intriger og magi. Det er også den anden bog, jeg læser af forfatteren. Hun har også skrevet Snow Like Ashes og resten af den serie, førstnævnte læste jeg for nogle år siden og jeg kan huske, at hendes verdensopbygning især imponerede mig.
 • Calendar Girl 4 (Calendar Girl #10-12) af Audrey Carlan.
  Sidst på min liste er en bog, jeg har udskudt alt for længe. Og uden nogen egentlig grund. Den fjerde og sidste bog om Mia Saunders er på min læseliste for februar og jeg er ret sikker på, det bliver min bog til valentinsdag. Jeg har ingen ide om, hvordan hendes historie ender, men jeg er sikker på at det bliver vildt, når man tænker på hvor vidt omkring hun kommer i de første bøger og hvor mange store ting, der sker i hendes liv, og det bliver helt sikkert også frækt.
Det var alle de bøger, jeg har planer om at forsøge at læse i februar. Antallet er lidt lavere end i januar, men jeg ved stadig ikke om jeg får læst dem alle. Hvilke bøger planlægger du at læse i februar?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.