Top Ten Tuesday #62

Top Ten Tuesday er et ugentlig tiltag, først startet af The Broke and the Bookish, og som i dag styres af That Artsy Reader Girl. Det går meget enkelt ud på, at der er en overskrift til hver uge, og så sammensætter man en liste på 10 under det emne. I denne uge bærer emnet præg af at det er Valentinsdag på torsdag, og lyder Favourite Couples in Books. Min liste kommer til at bære præg af, at det er de par, jeg er kommet i tanke om til at starte med og hvis jeg blev ved længe nok, kunne jeg med sikkerhed finde på langt mere end 10 par.

 • Cath og Levi fra Fangirl af Rainbow Rowell (venner til kærester, tilsat en fælles veninde/tidligere kæreste)
 • Audrey Rose Wadsworth og Thomas Cresswell fra Stalking Jack the Ripper og resten af serien af Kerri Maniscalco (kollegaer til forelskede med et drys af tidens anderledes holdning til kønsroller)
 • Isla og Josh fra Isla and the Happily Ever After af Stephanie Perkins (ugengældt crush eller ej til mere)
 • Meggie og Doria fra Inkworld-trilogien af Cornelia Funke (overraskende forelskelse, ikke den første store forelskelse).
 • Blue Sargent og Richard Gansey III fra The Raven Cycle af Maggie Stiefvater (lang, lang, lang tids opbygning og underliggende spænding, Ronan/Adam er også fantastiske!).
 • Aristoteles og Dante fra Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe af Benjamin Alire Saénz (venner til kærester, men med mange uforudsete, og nogle forudsete, forhindringer)
 • Remus Lupin og Nymphadora Tonks fra Harry Potter serien af J. K. Rowling (fordomme, sammensvorne til ægtefolk, nybagte forældre, kan man andet end at elske dem?)
 • Aragorn og Arwen fra The Lord of the Rings af J. R. R. Tolkien (en slags genspejling af Beren og Luthien, men med en lykkelig slutning, også inspireret af Tolkiens egen kærlighed til hustruen Edith).
 • Elizabeth Bennett og Fitzwilliam Darcy fra Pride and Prejudice af Jane Austen (sociale normer, kønsroller, misforståelser og den bedste selverkendelse for begge karakterer).
 • Juliette og Warner fra Shatter Me-serien af Tahereh Mafi (fjender til kærester).

Hvilket fiktivt par er dit yndlings?

Comments

 1. Omg, jeg kan ikke fatte, at jeg glemte Silje og Tengel, jeg knuselsker jo Sagaen om Isfolket! :O <3 Jeg er kun nået til de første to Anne-bøger, men jeg synes også de to er vildt søde sammen, især i slutningen af den anden bog 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.