Top Ten Tuesday #63

*reklame. indlægget nævner anmeldereksemplarer fra forskellige forlag.
 

Top Ten Tuesday er en ugentlig feature, hvor man får en overskrift og forsøger at sammensætte sin egen liste under det emne. Nogle gange er det nemt og nogle gange er det virkelig svært. Det hele styres af That Artsy Reader Girl. I denne her uge er emnet “Books I LOVED with Fewer than 2,000 Ratings on Goodreads”, så jeg har tyet til mine mange Goodreads-hylder for at besvare dette indlæg. Jeg har kigget på de bøger, jeg har givet 5 hjerter/stjerner og fundet dem, der har mindre end 2.000 bedømmelser. Listen er ikke i prioriteret rækkefølge, men som jeg finder dem på Goodreads, så færreste bedømmelser kommer først. Men jeg springer nok lidt, så det ikke bare er de 10 med færrest bedømmelser, da nogen af dem også kan være teoribøger fra universitetet eller andre lignende, som jeg jo har haft nogle andre tanker med at læse og bedømme.

  • Fyrtårnet * af Nikolaj Johansen.
   Bogen har faktisk kun 3 bedømmelser på Goodreads. Jeg har lidt på fornemmelsen at mange på denne liste vil være danske titler.
  • Jul i Gammelby af Franz Berliner.
   Bogen baseret på julekalenderklassikeren har kun 4 bedømmelser på Goodreads.
  • Elleskudt * af Signe Fahl.
   Denne her bog har kun 7 bedømmelser på Goodreads på nuværende tidspunkt og det er slet ikke nok!
  • Mørkets sangfugl * af Marie-Louise Rønning.
   Bog to i denne danske vampyrserie har kun fået 8 bedømmelser på Goodreads ind til videre og det ærgrer mig virkelig meget, at der ikke er flere.
  • Husk at være glad * af Preben Kristensen og Danni Travn.
   Denne her bog er forholdsvis ny, men det er seriøst en fantastisk læseoplevelse fuld af smittende livsglæde.
  • Stenløvens brøl * af Sidsel Sander Mittet.
   Men 17 bedømmelser på Goodreads er vi kommet lidt højere op, men som ventet består min liste nærmest kun af danske titler. Jeg tror, det dels har noget at gøre med at der ikke er særlig mange danske læsere sammenlignet med eks. amerikanske, men også at det kun er en meget lille del af de læsere, der bruger Goodreads. Så til alle mine danske læsere, her er i hvert fald 10 bøger, som jeg vil anbefale!
  • Den tiende trone af Boris Hansen.
   Den sidste bog i Boris Hansens vilde sci-fi/epic fantasy serie har fået 18 bedømmelser på Goodreads til dato. Læs den.
  • Juleønsket af Kenneth Bøgh Andersen.
   Med 20 bedømmelser på Goodreads overrasker denne her mig faktisk. Kenneth Bøgh Andersen er så stort et navn i den danske bogverden, især til børn og unge og jeg er ret forundret over, at denne her bog, og denne forfatter, overhovedet er på listen.
  • Provinspis af Ditte Wiese.
   Hvordan har denne her bog kun 88 bedømmelser på Goodreads? Det er virkelig for dårligt.
  •  Valget af Sarah Engell.
   Endnu en ret hårdtslående, virkelig samfundsrelevant YA roman og den har kun 97 bedømmelser på Goodreads lige nu.

  Det er gået op for mig, at min liste lige så godt kunne være “bøger, jeg elsker med under 100 bedømmelser på Goodreads”. Men som sagt, så er der her 10 anbefalinger af danske titler, serier og forfattere fra mig, som jeg synes bør få meget mere opmærksomhed. Og en lille kærlighedserklæring til Goodreads, som jeg bruger hver eneste dag. Deres app er nok min mest brugte næst efter Pokémon Go.

  Comments

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.