Top Ten Tuesday #64

Top Ten Tuesday er et ugentlig indlæg hostet af That Artsy Reader Girl. Hver uge får man en overskrift og sammensætter sin egen top ti liste under dette emne. I dag er emnet “Places Mentioned In Books That I’d Like to Visit” og jeg ved virkelig ikke, hvordan jeg skal korte det ned til kun 10. Snakker vi fantasy-verdener eller steder i vores verden? Min liste er cirka blevet halvt fantasy og halvt steder i vores verden.
 
 • Hobbitton (The Hobbit og The Lord of the Rings af J. R. R. Tolkien).
  Måske har det også noget med filmatiseringerne at gøre, men jeg har altid gerne ville rejse til Hobbitton og the Shire. Måske får jeg en dag mulighed for at se settet i New Zealand, men det er stadig ikke helt det samme – jeg ville gerne til det rigtige sted.
 • Narnia (The Chronicles of Narnia af C. S. Lewis).
  Jeg ved godt, at det kun er i bog to, men jeg har altid elsket tanken om det enorme vinterfine snelandskab. Men altså, jeg vil bare gerne besøge Narnia, også selv om det ikke er under The White Witch.
 • Alagaësia (The Inheritance Cycle af Christopher Paolini).
  Måske især de skove, hvor elverne bor. Det lyder ganske enkelt magisk. Plus, drager – behøver jeg sige mere?
 • Montenegro (Wicked Like a Wildfire af Lana Popovíc).
  Okay, så ikke et decideret fantasy-univers, selv om det er en fantasyroman. Men jeg blev virkelig slået af hvor smukt og dramatisk det blev beskrevet og jeg kunne godt tænke mig at se mere af Europa end de vestlige lande.
 • Ymslanda (Ravneringene af Siri Pettersen).
  Jeg har ikke placeret det hundrede procent hvor i nordisk mytologi, det hører til, men jeg vil stadig virkelig gerne se det univeres.
 • Isfolkets dal i Norge (Sagaen om Isfolket af Margit Sandemo).
  Hvis man har læst serien, så har man nok lagt mærke til Sandemos naturbeskrivelser og selv om det om vinteren er et barsk og utilgiveligt sted at bo, så vil jeg virkelig gerne se den dal, hvor hele historien mere eller mindre begynder (og ender), både i dens vinterlige kulde og i alt dens pragt om sommeren.
 • Atlantis/Schweiz, Rio, Bergen, Lake District, Australien, det skotske højland, Spanien med videre (De syv søstre af Lucinda Riley).
  Ikke et fantasyunivers, men alle bøgerne i Lucinda Rileys serie De syv søstre tager en med på en forunderlige rejse rundt om i verden og jeg vil helt vildt gerne tage alle stederne hen.
 • Paris (bl.a. Anna and the French Kiss af Stephanie Perkins og Sweet Filthy Boy af Christina Lauren).
  Fordi hvorfor ikke?
 • Prag (Daughter of Smoke and Bone af Laini Taylor).
  Okay, jeg har faktisk været i Prag for snart 12 år siden eller deromkring. Jeg forelskede mig i byens atmosfære, den nærmest magiske stemning og den fascinerende blanding af nyt og gammelt. Jeg genkendte også meget af den følelse i Laini Taylors bog – en serie jeg har planer om at læse færdig i år – og jeg vil så gerne tilbage dertil en dag og opleve mere af byen end man nok gør på en skolerejse i 8. klasse.
 • Camp Halfblood (Percy Jackson and the Olympians af Rick Riordan).
  Mine sommerlejr-erfaringer er ret blandede, men jeg ville elske at tage til Camp Halfblood og lade mig omslutte af den vidunderlige natur og de mange magiske væsner og oplevelser.
 • Hogwarts (Harry Potter af J. K. Rowling).
  Behøver jeg virkelig sige noget?
Hvilke steder nævnt i bøger kunne du godt tænke dig at besøge? De kan både være steder i vores verden eller fiktive fatansyuniverser.

Comments

 1. Enig – Isfolkets dal i Norge ville jeg også gerne kunne se. Paris er også virkelig smukt beskrevet i Anna og det franske kys!
  Ellers ville jeg også gerne opleve Natriget fra "A Court of Mist and Fury" 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.