“It was one of those March days when the sun shines hot and the wind blows cold: when it is summer in the light, and winter in the shade.” | Marts læseliste

Titelcitat af Charles Dickens fra Great Expectations.

Når først vi vender kalenderen til marts, så sker der altså et eller andet i mit hoved. Jeg elsker forår, og jeg drømmer allerede nu om at fylde lejligheden med tulipaner, påskeliljer og andre farverige, skønne blomster. Inden længe begynder det at blive grønt og smukt udenfor og vi har allerede fået en forsmag på forårsvejret. For mig er forår simpelthen bare skønt, og jeg ser frem til måneden og de mange ting, jeg allerede nu ved at jeg skal.

Selvfølgelig regner jeg også med at læse en del i marts, og har sammensat en læseliste til måneden. Den er faktisk ikke helt fyldestgørende, for senere på måneden deltager jeg også i Buzzword Readathon og jeg har lavet og planlagt et separat læseliste-indlæg til den anledning. Buzzword Readathon er et tilbagevendende event startet af booktuberen BooksandLala, som er en af de booktubere jeg virkelig er blevet glad for at følge på det seneste. Hun vælger et ord, i januar var det “lie” og så udvælger man bøger med former for “lie” i titlen, så som “lies”, “liar” og så videre. Det er først i slutningen af marts, så hvis man vil nå at være med, så kan man se hendes annonceringsvideo lige her: buzzword readathon round 3 announcement. Men jeg vender tilbage med en læseliste til den tid.

I marts planlægger jeg at læse en forholdsvis stor stak bøger. Det er en blanding af genlæsninger og ulæste bøger og fælles for alle genlæsningerne er at jeg er ved at færdiggøre den givne serie, men skal bruge en genopfriskning først. De 15 bøger, jeg håber på at læse i marts er:

Ulæste bøger:

 • Djævelens lærling (Den Store Djævlekrig #1) + Dødens terning (Den Store Djævlekrig #2) af Kenneth Bøgh Andersen.

Det er på tide, at jeg får læst hele serien, når nu jeg fik de sidste fem i julegave og jeg er så spændt, at det sikkert bliver den første bog, jeg går i gang med i dag.

Filip er en god dreng, en rigtig god dreng, som ved et uheld påkøres af en bil, dør og lander i Helvede, åbenbart udset til Djævelens arvtager. Det går nu hurtigt op for Lucifer, at det ikke er den rigtige dreng, men han er nødt til at oplære ham alligevel. Det er blot et spørgsmål om at finde Filips skyggesider, og det bliver langt nemmere, da Filip pludselig forelsker sig og oplever jalousiens stærke kræfter. Filip får hurtigt både venner og fjender i den sære dystre underverden. Og pludselig får han også færten af et ondsindet komplot mod den sorte trone.

 • Drømmen går i opfyldelse (Anne fra Grønnebakken #3) af L. M. Montgomery.

Jeg har været lidt tøvende med at læse videre i Anne-serien, for bog to kunne slet ikke leve op til den første og jeg er bange for at blive endnu mere skuffet denne her gang. Men jeg vil samtidig også gerne gøre serien færdig.

Nye eventyr venter, da Anne vinker farvel til både barndom og Grønnebakken og starter et nyt kapitel på universitetet. Den første overraskelse bliver et frieri fra den værst tænkelige mand! Derefter følger det første salg og udgivelse af en af Annes tekster, men også en tragedie der lærer Anne en smertelig lektie. Anne flytter sammen med sine veninder og taber sit hjerte til en gammel, sort kat – uden at ane, at også Gilbert Blythe har planer om at vinde hendes hjerte. Anne må pludselig beslutte, om hun er klar til kærligheden.

 • A Thousand Perfect Notes af C. G. Drews.

Bedre kendt som “paperfury” på Instagram med det utroligt farverige feed, men jeg har været spændt på at læse hendes debutroman virkelig længe. Faktisk er jeg om muligt endnu mere spændt på hendes næste bog, der udkommer i starten af april og skulle være en moderne genfortælling af eventyret om Guldlok og de tre bjørne. Men først denne her.

Beck hates his life. He hates his violent mother. He hates his home. Most of all, he hates the piano that his mother forces him to play hour after hour, day after day. He will never play as she did before illness ended her career and left her bitter and broken. But Beck is too scared to stand up to his mother, and tell her his true passion, which is composing his own music – because the least suggestion of rebellion on his part ends in violence.

When Beck meets August, a girl full of life, energy and laughter, love begins to awaken within him and he glimpses a way to escape his painful existence. But dare he reach for it?

 •  Grace and Fury (Grace and Fury #1) af Tracy Banghart.

Det her en af de FairyLoot-bøger, jeg har fået, som jeg ved første øjekast nok ikke var så interesseret i som man kunne have ønsket. Men efter at have kigget på den lidt, og haft den stående så jeg kunne tænke over, så er jeg alligevel begyndt at glæde mig lidt.

In a world where women have no rights, sisters Serina and Nomi Tessaro face two very different fates: one in the palace, the other in prison.

Serina has been groomed her whole life to become a Grace – someone to stand by the heir to the throne as a shining, subjugated example of the perfect woman. But when her headstrong and rebellious younger sister, Nomi, catches the heir’s eye, it’s Serina who takes the fall for the dangerous secret that Nomi has been hiding.

Now trapped in a life she never wanted, Nomi has only one way to save Serina: surrender to her role as a Grace until she can use her position to release her sister. This is easier said than done. A traitor walks the halls of the palace, and deception lurks in every corner. But Serina is running out of time, imprisoned on an island where she must fight to the death to survive and one wrong move could cost her everything.

 • De rullende byer (Mortal Engines #1) af Philip Reeve.

En af mine venner fortalte mig i slutningen af sidste år, at denne her bog måtte jeg virkelig bare tage at læse, og eftersom jeg godt kunne tænke mig at se filmen på et tidspunkt, så har jeg taget mig sammen og sat den på listen til denne her måned.

London har længe gemt sig for de større, hurtigere og mere sultne rullende byer. Men nu er det tid til at komme ud i lyset igen og finde nye, svagere byer at jage og fortære.

Under en hektisk jagt på en mindre by bliver Tom Natsworthy kastet ned fra Londons gigantiske stålkonstruktion. Sammen med Hester Shaw – en pige med et morderisk temperament og ar på både krop og sjæl – må han nu kæmpe for at komme tilbage til byen. Det bliver en skæbnesvanger rejse, og Tom erfarer snart, at det ikke er helt ligetil at skelne ven fra fjende …

 • Girls of Paper and Fire (Girls of Paper and Fire #1) af Natasha Ngan.

I modsætning til Grace and Fury, så har jeg været ret spændt på at læse denne her bog lige fra starten af og jeg er spændt på at se hvad den gemmer på bag det ufatteligt smukke cover. Bogen kommer med en trigger warning for voldelige scener og seksuelt overfald, så jeg giver også lige den information videre.

Each year, eight beautiful girls are chosen as Paper Girls to serve the king. It’s the highest honour they could hope for… And the most demeaning. This year, there’s a ninth girl. And instead of paper, she’s made of fire.

Lei is a member of the Paper caste, the lowest and most persecuted class in Ikhara. Ten years ago, her mother was snatched by the royal guards, and her fate remains unknown. Now, the guards are back, and this time it’s Lei they’re after — the girl whose golden eyes, whose rumoured beauty has piqued the king’s interest.

Over weeks of training in the opulent but stifling palace, Lei and eight other girls learn the skills and charm that befit being a king’s consort. There, Lei does the unthinkable — she falls in love. Her forbidden romance becomes enmeshed with an explosive plot that threatens her world’s entire way of life and Lei, still the wide-eyed country girl at heart, must decide how far she’s willing to go for justice and revenge.

 • En af of lyver af Karen M. McManus.

Det er virkelig på høje tid, jeg har ville læse bog siden jeg mødte forfatteren til BogForum sidste år, og nu har hun endda udgivet en bog mere, som jeg synes lyder endnu mere spændende. Men at en eller anden grund vil jeg helst læse denne her først. Jeg ærgrer mig lidt over, at jeg ikke har den på engelsk, men hvis den er god og jeg virkelig godt kan lide den, så kunne jeg godt overveje at finde den på engelsk til at matche.

Alle har hemmeligheder, ikke? Det, der betyder noget, er hvor langt du vil gå for at beskytte dem.En helt almindelig mandag eftermiddag mødes fem studerende på Bayview High til eftersidning:
Brownyn, stræberen, som er på vej mod Yale og altid følger reglerne.
Addy, skønheden, som har lagt sit liv i hænderne på sin kæreste.
Nate, forbryderen, som er skolens lokale pusher.
Cooper, stjernen, som er alle pigers drøm og skolens baseball-stjerne.
Og Simon, outsideren, som er manden bag skolens berygtede gossip-app.
… men Simon kommer ikke ud af lokalet i live den mandag. Og tirsdag havde han planlagt at poste noget saftig sladder på sin app om de fire andre. Er én af de fire skyldige i Simons mord? Eller er morderen en helt anden?

 • Perlesøsteren (De syv søstre #4) af Lucinda Riley.

Åh, jeg elsker denne her serie, og Rileys forfatterskab i det hele taget, og jeg er så fascineret af de forskellige søstres historier. Denne her er måske den, jeg er mest spændt på, for hovedpersonen er ikke blevet fremstillet helt så sympatisk i de foregående bøger, men jeg er sikker på, hun gemmer på mere end man hidtil har fået at vide.

CeCe har aldrig rigtig følt, at hun passede ind nogen steder, og efter faren, Pa Salts, død kan hun næsten ikke klare mere. Hun dropper ud af kunstskolen og kan kun se til, mens hendes søster Star lige så langsomt bevæger sig ud af hendes liv. I desperation beslutter hun sig for at forlade England og udforske sin fortid. Det eneste, hun har at gå efter, er et sort-hvid-foto og navnet på en kvindelig pioner, der boede i Australien for over hundrede år siden. På vej mod Sydney gør CeCe holdt i Thailand, og her møder hun den mystiske Ace, der er lige så ensom, som hun er, og som viser sig at gemme på en hemmelighed …

Hundrede år tidligere får Kitty McBride, datter af en præst i Edinburgh, mulighed for at ledsage den velhavende mrs. McCrombie på en rejse til Australien. Her bliver den unge piges skæbne hvirvlet sammen med familien Mercer, deres perle-eventyr og ikke mindst de to helt identiske, men af sind fuldstændig forskellige tvillingebrødre, Drummond og Andrew.

Da CeCe endelig når frem til Australien, begynder hendes søgen for alvor, og med hjælp fra folk, hun møder på sin vej, finder hun på det store, farverige kontinent lige så langsomt frem til følelsen af at høre til.

Genlæsninger:

 • Daughter of Smoke and Bone (Daughter of Smoke and Bone #1) af Laini Taylor.

Okay, hvis jeg skal være helt ærlig, så optræder denne her bog både på Goodreads og på mit Excel-ark over min fysiske ulæste bøger som en, jeg ikke har læst. Og det er kun fordi, jeg lånte den fra biblioteket første gang jeg læste den. Jeg kan huske, at jeg virkelig nød den, men jeg kom aldrig videre med serien. Nu falder det så heldigt, at Little Book Owl, en anden booktuber jeg har fulgt i mange år, har startet en readalong af hele serien i løbet af foråret, så det er perfekt timing og jeg glæder mig så meget til at læse den igen.

Errand requiring immediate attention. Come.
The note was on vellum, pierced by the talons of the almost-crow that delivered it. Karou read the message. ‘He never says please’, she sighed, but she gathered up her things.
When Brimstone called, she always came.

In general, Karou has managed to keep her two lives in balance. On the one hand, she’s a seventeen-year-old art student in Prague; on the other, errand-girl to a monstrous creature who is the closest thing she has to family. Raised half in our world, half in ‘Elsewhere’, she has never understood Brimstone’s dark work – buying teeth from hunters and murderers – nor how she came into his keeping. She is a secret even to herself, plagued by the sensation that she isn’t whole.
Now the doors to Elsewhere are closing, and Karou must choose between the safety of her human life and the dangers of a war-ravaged world that may hold the answers she has always sought.

 • The Unbeoming of Mara Dyer (Mara Dyer #1) af Michelle Hodkin.

Jeg har sat den her på min læseliste et par gange, hvor jeg ikke er nået til den fordi jeg trods alt har læst den før. Men jeg vil faktisk virkelig gerne genlæse hele trilogien, så jeg kan have den i frisk erindring, når jeg går i gang med spin-off serien om Noah Shaw, jeg fik i julegave.

Mara Dyer doesn’t think life can get any stranger than waking up in a hospital with no memory of how she got there.
It can.

She believes there must be more to the accident she can’t remember that killed her friends and left her mysteriously unharmed.
There is.

She doesn’t believe that after everything she’s been through, she can fall in love.
She’s wrong.

 • Angelfall (Penryn and the End of Days #1) af Susan Ee.

Det er mange år siden, jeg har læst denne her bog, men jeg har for nylig fået taget mig sammen til at få fat i resten af trilogien. Jeg kan nemlig huske, at jeg var virkelig imponeret over denne her dystopi om engle, der adskiller sig meget fra de andre jeg læste i samme periode. Jeg regner også med at opdatere min anmeldelse af den.

It’s been six weeks since angels of the apocalypse descended to demolish the modern world. Street gangs rule the day while fear and superstition rule the night. When warrior angels fly away with a helpless little girl, her seventeen-year-old sister Penryn will do anything to get her back. Anything, including making a deal with an enemy angel.

Raffe is a warrior who lies broken and wingless on the street. After eons of fighting his own battles, he finds himself being rescued from a desperate situation by a half-starved teenage girl.

Traveling through a dark and twisted Northern California, they have only each other to rely on for survival. Together, they journey toward the angels’ stronghold in San Francisco where she’ll risk everything to rescue her sister and he’ll put himself at the mercy of his greatest enemies for the chance to be made whole again.

 • The Invisible Library (The Invisible Library #1) af Genevieve Cogman.

Parallelle universer, drager, formskiftere, biblioteker med mystiske hemmeligheder og meget andet. Hvorfor er jeg aldrig kommet videre med denne her serie? Som med ovenstående, så har jeg fået taget mig sammen til at komme videre i serien og vil derfor gerne genlæse den første for at genopfriske historien.

Irene is a professional spy for the mysterious Library, which harvests fiction from different realities. And along with her enigmatic assistant Kai, she’s posted to an alternative London. Their mission – to retrieve a dangerous book. But when they arrive, it’s already been stolen. London’s underground factions seem prepared to fight to the very death to find her book.


Adding to the jeopardy, this world is chaos-infested – the laws of nature bent to allow supernatural creatures and unpredictable magic. Irene’s new assistant is also hiding secrets of his own.

Soon, she’s up to her eyebrows in a heady mix of danger, clues and secret societies. Yet failure is not an option – the nature of reality itself is at stake.

 • The Rise of Nine (Lorien Legacies #3) af Pittacus Lore.

Jeg har allerede genlæst de første to og arbejder mig igennem serien, så jeg kan få læst den sidste bog også. Jeg glæder mig især til denne her, der i min hukommelse er en af mine favoritter i serien.

Until I met John Smith, Number Four, I’d been on the run alone, hiding and fighting to stay alive. Together we are much more powerful. But it could only last so long before we had to separate to find the others . . .
I went to Spain to find Seven, and I found even more, including a tenth member of the Garde who escaped from Lorien alive. Ella is younger than the rest of us, but just as brave. Now we’re looking for the others – including John.
But so are they.

I am Number Six. To finish what they started, they’ll have to fight us first.

 • Secret Histories (Lorien Legacies Lost Files #4-6) af Pittacus Lore.

Egentlig samme historie som ovenfor, jeg prøver så vidt mulig at læse disse noveller der hvor de passer ind i kronologien.

I Am Number Four: The Lost Files: Secret Histories is a collection of three action-packed novellas that share stories the Mogadorians don’t want you to know about the inner workings of their regime as well as how they engineered the attack on Lorien. Originally published as e-novellas, now, for the first time ever, they are together in one print volume.

You already know the truth about the Garde and the Mogadorian invasion, yet there is still so much to learn. The stories in Secret Histories will help you get the answers you seek, but they will not help you stop the coming war. Only the Garde can save our planet.

Det var alle de bøger, jeg planlægger at læse i marts. Hvilke bøger håber du på at læse i denne her måned? Og har du læst nogen af dem, jeg har valgt? 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.