Top Ten Tuesday #65

top ten tuesday meme title

Top Ten Tuesday er et ugentlig indlæg styret af That Arsty Reader Girl. Hver uge får man en ny overskrift, som man forsøger at sammen sætte en liste på ti bøger til (eller 5 eller hvor mange man nu har lyst til). De næste to måneders emner er allerede offentliggjort på hendes blog, hvis man gerne vil forberede sig til de kommende emner. I denne her uge er emnet “Top Ten Characters I’d Like to Switch Places With” og jeg er faktisk ret i tvivl om, hvorvidt jeg rent faktisk har lyst til at bytte plads med nogen karakterer overhovedet. Hvis jeg nu byttede plads med en fra Harry Potter universet, så ville jeg jo også skulle tage alt det andet i serien med og ville jeg have lystt il det? Men jeg har da forsøget at lave min liste.

  • Lola eller Isla fra hhv. Lola and the Boy Next Door og Isla and the Happily Ever After af Stephanie Perkins.

Jeg har svært ved at vælge, men vælger alligevel at sætte dem på den samme punkt fordi det er samme serie og de foregår i samme univers. Men jeg kan virkelig godt lide begge pigers historier og det hjælper selvfølgelig at både Cricket og Josh er nogle virkelig gode love interests, hvilket jeg ellers synes er svært at finde i YA.

  • Meggie Folchart fra Inkworld trilogien af Cornelia Funke.

Mest fordi jeg altid har været så misundelig på hendes fantastiske eventyr og selv om det til tider bliver ret dystert, så gad jeg også godt selv opleve Inkworld-universet, og den magiske tiltrækning ved at forsvinde ind i bøger.

  • Lyra Belacqua fra His Dark Materials trilogien af Philip Pullman.

På mange måder minder Lyra mig om Meggie og deres historier har også lidt af den samme følelse for mig. Men Lyras eventyr foregår så mange forskellige steder og jeg er sikker på, at der er masser af eventyr alle steder.

  • Belle fra Beauty and the Beast.

Der findes mange udgaver af eventyret, mange forskellige filmatiseringer og så videre, men helt ærligt, det er mest på grund af det bibliotek, som Belle får i Disneyfilmen.

  • Blue Sargent fra The Raven Cycle kvartetten af Maggie Stiefvater.

Fordi hun er enormt badass og en af mine yndlingskarakterer. Fordi det er en af mine yndlingsserier og jeg gad bare godt have lige så vilde oplevelser som hun. Og fordi jeg megagodt gad være venner med Ronan og det er Blue altså selv om de for det meste opfører sig som om de ikke var.

  • Vasilisa “Lissa ” Dragomir fra Vampire Academy serien af Richelle Mead.

Denne her serie har været en af mine favoritter i virkelig mange år, det er en af de få vampyrserier, der både har fanget min interesse og vundet mig over i tiden lige efter Twilight hvor ALLE bøger bare havde vampyrer og jeg kørte død i det i løbet af ingen tid. Og det skyldes især forholdet mellem Lissa og Rose, men hvis jeg skulle være en af de to, så vil jeg faktisk helst være Lissa, selv om Rose også er en virkelig cool karakter.

  • Fillip Engell fra Den store djævlekrig serien af Kenneth Bøgh Andersen.

Har jeg lyst til at været en 13-årig dreng? Absolut nej. Men jeg vil helt vildt gerne tage til Bøgh Andersens version af Helvede, der ganske enkelt er noget for sig. Jeg er sikker på, at jeg ville kunne få mange oplevelser der, men jeg har ikke specielt lyst til at gennemgå det samme som Fillip.

  • En eller anden unavngiven fra The Shire.

Jeg vil bare gerne bo i en Tolkien bog og særlig i The Shire, der jo bare er et magisk sted og jeg ville elske at fylde mit eget hobbithul med mad og en stor (well relativt for hobbitter) have med blomster i alle mulige farver. Hvem ville ikke have lyst til at bo i The Shire?

  • Cath fra Fangirl af Rainbow Rowell.

Der er mange ligheder imellem os, men også forskelle. Egentlig er det vel mest på grund af Levi, der minder mig om min kæreste, så jeg tror ikke, jeg ville have så meget imod at bytte plads med Cath.

Hvilken karakter kunne du tænke dig at bytte plads med? Ville det også stoppe dig, hvis det betød at du skulle igennem præcis den samme historie som den valgte karakter?

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.