Den bøjede mønt (De ualmindelige #1) af Jennifer Bell

Den bøjede mønt (De Ualmindelige #1) af Jennifer Bell. Oversat af Nanna Gyldenkærne. Udgivet af Høst & Søn i 2017, først udgivet i 2016 med titlen The Crooked Sixpence. Hørt som lydbog hos Mofibo. Lyttetid: cirka 7 timer og 35 minutter.

Dyk ned i en magisk verden under Londons gader, hvor intet helt er som det ser ud … Da Ivy og hendes storebror Seb finder deres bedstemors hus endevendt, kan de slet ikke forestille sig, hvad der venter dem. En svævende fjer har skrevet en ildevarslende besked på væggen, og snart er de to søskende viklet ind i et hæsblæsende eventyr dybt under Londons gader, i den mystiske by Lundinor, hvor almindelige ting har magiske kræfter.Men hvor der er store kræfter på spil, lurer der ofte ondskab, og nu må Ivy og Seb finde til bunds i en gammel familiehemmelighed – før det er for sent …

Den bøjede mønt er fantasy for de lidt yngre læsere. Men den er altså også virkelig underholdende for de ældre læsere. Jeg havde det så sjovt og følte mig godt underholdt hele vejen igennem. Jennifer Bell har skabt et virkelig fascinerende parallelt univers, hvor helt almindelige, deciderede ordinære hverdagsgenstande har fantastiske og overnaturlige egenskaber, ofte deres oprindelige funktion vendt på hovedet, men det kan også være noget, der kommer totalt uventet ind fra højre. Da vores to hovedpersoner Ivy og Seb ikke kender til Lundinor og de ualmindelige genstande, betyder det at sammen med dem får læseren en ret godt indføring i det her univers, og mens de lærer reglerne, får man som læser også mulighed for at forstå mere.

Normalt kan det godt gå hen og blive ret informations-dumpende på læseren, men jeg synes for det meste at det fungerede ret godt at når Ivy lærer noget nyt, så virker det som en del af plottet frem for eksponering. Nu og da satte det til gengæld tempoet lidt for meget ned til min smag, og jeg følte at der var nogle ting, der kunne være kortet ned eller ikke behøvede at blive gentaget så meget. Bogen har til gengæld ret korte kapitler og det hjalp mig til at føle, at jeg alligevel kom videre selv om det gik langsomt.

Ivy er den slags hovedperson, jeg gerne ville læse flere bøger om, da jeg var yngre. Hun er både omsorgsfuld, og beslutsom og på trods af sine 11 år også ret handlekraftig og selvstændig. Hun får naturligvis hjælp af sin storebror Seb og deres mystiske ledsager, men det er sjældent at hun lader dem tage over. Jeg nød at følge hende og følge med i den lille gruppes forsøg på at løse en gammel familiehemmelighed og samtidig navigere en så anderledes verden. Det er især det er univers, jeg fandt mig selv dybt fascineret af og jeg vil så gerne læse videre i serien. Hvis man er til magi og mysterier, kan jeg anbefale at man tager fat i Den bøjede mønt.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.