When We Were Very Young og Now We Are Six (Winnie-the-Pooh #3 og #4) af A. A. Milne

When We Were Very Young (Winnie-the-Pooh #3) og Now We Are Six (Winnie-the-Pooh #4) af A. A. Milne. Illustreret af E. H. Shepard. Udgivet af Egmont i 2016, først udgivet i hhv. 1924 og 1927. 123 og 125 sider.

Jeg har anmeldt de to første bøger om Peter Plys her: Winnie-the-Pooh og The House at Pooh Corner.

When We Were Very Young is A. A. Milne’s first book of verses for children, inspired by the nursery games played with his son, Christopher Robin. First published in 1924, they are reproduced here alongside E. H. Shepard’s classic line drawings, which are based on the toys in Christopher Robin’s nursery.

When We Were Very Young and Now We Are Six complete the four-volume set of deluxe editions of the Milne and Shepard classic works. Like their companions, the Winnie-the-Pooh 80th Anniversary Edition and The House At Pooh Corner, these beautiful books feature full-color artwork on cream-colored stock. The imaginative charm that has made Pooh the world’s most famous bear pervades the pages of Milne’s poetry, and Ernest H. Shepard’s witty and loving illustrations enhance these truly delightful gift editions.

Da jeg besluttede at jeg ville anmelde de her to bøger sammen, var det i første omgang fordi jeg ikke rigtig kunne skelne imellem dem. Men jo mere jeg tænker over det, jo mere passer det faktisk fint nok sammen. Jeg læste bøgerne mere eller mindre lige efter hinanden og mine tanker om dem går i mange af de samme retninger.

When We Were Very Young og Now We Are Six følger op på de vildt populære historier om drengen Christopher Robin og hans venner Winnie the Pooh og alle de andre. Titlerne er ret mystiske, så vidt jeg er i stand til at fortolke, så refererer de til Christopher Robin, der i løbet af alle fire bøger har en ret unik dobbeltrolle. Han er “we”, fordi han er både en karakter i historierne og en virkelig person, som fik historierne læst op. De er inspireret af hans lege og derfor bliver han både medskaber og karakter og i Now We Are Six nævner A. A. Milne i en indledende note, at disse vers er fra da Christoper Robin var lidt ældre. Det kan også være Cristopher Robin og Winnie the Pooh, der er “we”, men så hælder jeg mere til min første forståelse.

For mig havde disse bøger ikke helt den samme magi som de første to. Måske fordi de er udpluk af vers og rim og remser, måske fordi de til min store overraskelse ikke kun handler om Winnie the Pooh og alle de andre i Hundred Acre Wood. Til gengæld var der flere af dem, i begge bøger, der gav mig en følelse af nostalgi og beundring af barnets evne til at forestille sig ting og opfinde lege. Selv om disse bøger ikke kun er centreret omkring Winnie the Pooh og i højere grad handler om barnlig leg, så er de bestemt værdige indlemmelser i den her serie. De bygger på meget af det samme som Winnie the Pooh og havde der været brugt lige så meget tid på disse andre opfundne leg, var de måske vokset til lige så store og elskede fortællinger.

Der er bare noget over de her bøger, i et kort lille rim på få linjer formår Milne at vide et billede af et barns umådelige fantasi og evne til at skabe en leg ud af ingenting. Jeg er helt sikker på, at de her bøger er nogen, jeg vil vende tilbage til, både så jeg selv kan læse dem igen og opleve den ubeskrivelige følelse, jeg fik. Og helt sikkert også som højtlæsning en gang i fremtiden. When We Were Very Young og Now We Are Six giver et billede af Christopher Robin uden for Winnie the Pooh og det, man måske mest kender A. A. Milne for. Det er et skønt billede og jeg tager mig selv i at håbe at den undren og fantasifulde leg kommer fra barnet og ikke fra den redigerende voksne. Jeg ved det ikke, men under alle omstændigheder var begge bøger skønne læseoplevelser, selv om de ikke havde helt lige så meget Winnie the Pooh som jeg havde håbet på. Hvis man har læst de første to bøger, vil jeg helt klart anbefale at man læser videre og tager disse to med. Forskellene til trods handler alle fire bøger om leg og fantasi, om et barns evne til at finde på og forestille sig spændende ting. Jeg blev ganske enkelt glad af at læse dem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.