“April was just beginning, and after the warm spring day it turned cooler, slightly frosty, and a breath of spring could be felt in the soft, cold air.” | April tilbageblik

Titelcitat af Anton Chekov, Short Stories.

Reklame. Anmeldereksemplarer er markeret med *.

April var en rigtig træls måned på mange måder. April var en måned, hvor jeg havde svært ved at komme ud af mit eget hoved og hvor jeg især var rigtig god til at fokusere på det negative og overtænke ting, så jeg selv bragte mit humør ned. Men April var også overraskende varme solskinsdage, og selv om jeg ikke selv havde påskeferie, var det en kærkommen forandring. April var en måned, hvor jeg nok på flere måder har brugt læsningen som en flugt fra de selvdestruktive tanker omkring arbejdsløshed og uduelighed og mangel på værdi. April var en sær måned, og en, jeg er glad for at sige farvel til.

I april har jeg:

… deltaget i forårets 24 timers læsemaraton, hvor jeg fik færdiglæst en del duologier, og ellers hyggede mig fint. Det kan man læse mere om her.
… lavet en boglig DIY, hvor jeg fortalte om de dust jackets, jeg har lavet til nen stor del af mine ellers ret kedelige klassikere. Det indlæg fik meget mere opmærksomhed på Facebook end jeg normalt gør, hvilket overraskede mig meget, men gjorde mig glad. Man kan læse indlægget her.
… endelig fået set Captain Marvel. Avengers Endgame er faktisk på programmet til i dag, så snart behøver jeg ikke længere gøre krumspring for at undgå spoilers.
… besøgt min svigermor i hende nye, superhyggelige kolonihavehus og beundret alt den gør-det-selv, hun har haft gang i.
… stødt tilfældigt på en veninde fra uni i Vejle af alle steder, hvilket var så hyggeligt og har ført til at vi har aftalt en kom-sammen her i maj.
… deltaget i OWLs Magical Readaton, hvor det lykkedes mig at gennemføre alle 12 og jeg er derfor godt sat til NEWTs Readathon til august.
… købt nye solbriller og fundet min solhat frem igen. Jeg elsker, at det er ved at være godt vejr igen!
… været igennem noget af en følelsesmæssig rutsjebane med hensyn til jobsøgning, arbejdsløshed og følelsen af at føle mig uduelig og ubrugelig, skønt det kommer mere fra mig selv end fra andre.
… opgivet at undgå spoilers for Game of Thrones. Det generer mig ikke så meget, den eneste grund til at vi ikke følger med lige nu er, at vi ikke har et HBO abonnement.

… deltaget i Tome Topple, hvor jeg fik læst 4 bøger, primært fra min OWLs læseliste.
… deltaget i TBR Tackling, hvor jeg havde planer om at få læst mine tilsendte anmeldereksemplarer, så de ikke røg bagud pga. alle de andre readathons.
… vundet en tur til Oslo i det der biospil i Nordisk Film biografer, da vi var inde ofr at se Captain Marvel.
… omarrangeret min lille bogreol til regnbue igen efter at have bøgerne arrangeret alfabetisk i et stykke tid. Jeg kan rigtig godt lide regnbuen, men det kræver også en del arbejde.
… besluttet mig for at prøve at lade være med at være for hård ved mig selv.

Som sagt, så har jeg brugt læsning lidt som en flugt og derfor kommer det heller ikke bag på mig, at jeg har læst 21 bøger i marts. Til OWLs læste jeg alle de 12 bøger, jeg havde udvalgt her, og så læste jeg 6 bøger til Dewey’s 24 timers læsemaraton – 1 af dem var også en OWLs bog. Og jeg læste derudover 4 tilsendte bøger. I alt blev det til hele 7.669 sider, hvilket vil sige cirka 365 sider per bog, godt hjulpet af Tome Topple, der gik ud på at læse bøger på 500+ sider. I gennemsnit har jeg givet lige nøjagtig 4 hjerter, hvilket er virkelig højt. Jeg tror, det har meget at gøre med, at jeg kender min egen smag i bøger ret godt og er god til at vide, hvad jeg vil kunne lide. Men også fordi jeg har givet rigtig mange bøger 4 hjerter i løbet af måneden. Mine bedømmelser fordeler sig således:

5 hjerter:
Fierce Like a Firestorm (Hibiscus Daughter #2) af Lana Popovíc.
Hidden Enemy (Lorien Legacies: Lost Files #7-9) af Pittacus Lore. (genlæsning).
Winter (The Lunar Chronicles #4) af Marissa Meyer.
The Revenge of Seven (Lorien Legacies #5) af Pittacus Lore. (genlæsning)

4 hjerter:
The Seven Husbands of Evelyn Hugo af Taylor Jenkins Reid.
The Fall of Five (Lorien Legacies #4). (genlæsning).
Se nu stiger solen af Claus Hagstrøm. Anmeldt her.
Evermore (Everless #2) af Sara Holland.
All the Wandering Light (Even the Darkest Stars #2) af Heather Fawcett.
Furthermore (Furthermore #1) af Tahereh Mafi.
Godnathistorier for rebelske piger (Godnathistorier #1) af Elena Favilli og Francesca Cavallo.
*Skygger i skumringen af Camilla Wandahl og Caroline Ørsum.
Forrædernes fest (Mortal Engines #2) af Philip Reeve.
Skyward (Skyward #1) af Brandon Sanderson.
*Den magiske sten, 2. udg. (Forbandelsen over Laitana #1) af Sissel Moody.
*The Handsome Prince af Mette Steiner.
Days of Blood and Starlight (Daughter of Smoke and Bone #2) af Laini Taylor.

3 hjerter:
Flame in the Mist (Flame in the Mist #1) af Renée Ahdieh.
Roar (Stormheart #1) af Cora Carmack.
*Savn mig ikke af Carrie Fountain. Anmeldt her.

2 hjerter:
The nightingales are drunk (Little Black Classics #27) af Hafez.

Hvilken bog er den bedste du har læst i april?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.