Tag Tuesday: Harry Potter Spells

Til denne omgang Tag Tuesday har jeg været rundt omkring på nettet for at se, hvad jeg kunne finde. Og da jeg først faldt over dette Harry Potter Spells tag, fandt jeg også meget hurtigt ud af, at der var to forskellige. Jeg har derfor valgt at slå de to versioner sammen til et stort tag, og hvis den sammen besværgelse har været i begge versioner, har jeg valgt mit favorit prompt – hvis de da ikke var det samme.

Den første version har jeg fundet her hos WonderfullyBookish. Og den anden version er fundet hos ClemisBookishWorld. Jeg har ikke holdt styr på, hvilke besværgelser, der er fra hvilken version. Der er 22 besværgelser i alt og derfor er det her indlæg ret langt.

Accio – An upcoming release you wish you could get your hands on right now

Lige nu er jeg superhyped på Kvadrantiderne, som er den fjerde Spektrum bog af Nanna Foss og som i fredags fik en bagsidetekst og en udgivelsesdato. Men der er virkelig lang tid til efteråret og faktisk er jeg mindst lige så klar på at have Ditte Wieses næste bog i hænderne, Og så drunker jeg…, som udkommer i starten af næste uge.

Aguamenti – A book that made you ugly cry

Helt bestemt A Thousand Perfect Notes af C. G. Drews, den bog fik mig til at græde så meget og jeg var helt ligeglad med om jeg så forfærdelig ud. Den er så god, men den ramte mig også ret meget.

Alohamora – Favourite series starter

Jeg ved ikke, om det er min favorit specifikt, men jeg kunne virkelig godt lide L. M. Montgomerys Anne fra Grønnebakken. Men jeg synes også uden tvivl, at det er den bedste bog i serien.

Anapneo – An author whose books always get you out of a slump

Jeg havner ikke særligt tit i en decideret reading slump, men hvis jeg ikke rigtig kan komme i gang med at læse igen, så plejer jeg at vende mig mod en bog, der gjorde mig glad at læse. For det meste tror jeg, at det er sådan noget som barndomsfavoritter eller lignende. Men jeg har ikke en bestemt go-to, måske burde jeg have det.

Aresto Momentum – A book that caused you to stop doing all other things until you finished it

Det er lidt svært for mig at sige, for jeg har det med at læse bøger færdig i en omgang, så det sker ret tit, at jeg læser en bog færdig før jeg gør noget andet. Det tog mig lang tid, men jeg sad vågen ret længe for at læse Vicious af V. E. Schwab færdig.

Avada Kedavra – a character death that destroyed you

Hvis vi nu ser bort fra Harry Potter, hvor der er alt for mange, så tog jeg et dødsfald i Panteon-sagaen af Boris Hansen ret hårdt. Og jeg vil ikke sige noget om hvilken bog eller hvem det var. Blot at det gjorde ondt. Så ondt.

Cheering Charm – A book that gave you all the warm fuzzies

Senest er det nok enten de to sidste Winnie-the-Pooh bøger af A. A. Milne, som bare udstråler varme og barnlig fantasi og glæde.

Crucio – A book that was painful to read

American Psycho af Brett Easton Ellis. ’nuff said. Jeg hader den bog så inderligt og jeg kunne rante om den for evigt. Mens jeg kæmpede mig igennem den, havde jeg det konstant dårligt og var ret ængstelig længe efter.

Engorgio – A book series you wish never ended

Det er måske fjollet, men jeg har ikke rigtig noget svar. Jeg kan omvendt ikke lide, når serier bliver for lange og man kan mærke, hvordan plottet bliver strukket og tyndslidt. Når det så er sagt, så kan jeg komme på et par serier, hvor jeg håber, at der kommer mange bøger endnu, inden den slutter, for eksempel Furthermore af Tahereh Mafi, hvor der ind til videre er kommet to bøger. Godt nok kan de læses uafhængigt af hinanden, men for mig er det stadig en serie.

Expecto Patronum – A childhood book connected to good memories

Tja, Pollyanna-bøgerne af Eleanor Porter, Lemony Snicket/Daniel Handlers En ulykke kommer sjældent alene eller Enid Blytons De 5 bøger. Jeg læste meget allerede som barn og har mange gode minder fra mit folkeskolebibliotek.

Expelliarmus – A book that took you by surprise

Jeg blev meget overrasket over Se nu stiger solen af Claus Hagstrøm og det er en bog, jeg stadig tænker meget på. Det er en af de bøger, jeg har læst med det bedste twist, og en af dem, der virkelig kom bag på mig.

Finite Incantatem – best series conclusion

I mine øjne er Ruin and Rising den bedste bog i Leigh Bardugos Grisha-trilogi og jeg ved, at det er en utroligt blandet mening. Jeg ser mange, der hader bogen og synes det er en forfærdelig konklusion, men jeg elskede den virkelig og den sluttede serien stærkt.

Imperio – A book you wish you could make everyone read

Uh, det er en svær en, for jeg har ikke lyst til at tvinge folk til at læse noget, de ikke er interesseret i – jeg ved selv hvor træls det er. Men jeg synes, at man bør give Luisa Omielans memoir What Would Beyoncé Do?, som jeg for tiden er ret så besat af. Jeg hørte den som lydbog for snart to måneder siden og jeg synes stadigvæk at den var vildt god. Hun har selv indtalt lydbogen og det gjorde min oplevelse af bogen endnu sjovere. Det er en bog om hvad man kan gøre, når det lader til at hele livet er faldet sammen omkring en og man ikke rigtig har helt med hverken arbejde, bolig eller kærligheden og den er både ærlig, morsom og så skøn. Jeg tror, jeg vil lytte til den igen snart.

Jelly-Legs Jinx – A swoon-worthy hero or heroine

Det er faktisk et svært spørgsmål, for jeg ved ikke, om jeg ser karakterer på den måde så meget som jeg gjorde da jeg var lidt yngre. Men altså, jeg har fået læst The Lunar Chronicles af Marissa Meyer færdig og Kai er lige så skøn i Winter som han har været i de andre bøger.

Lumos – A book you intentionally spoiled for yourself

Allegiant af Veronica Roth. Jep, jeg spoilede mig selv lidt med vilje. Og det endte med virkelig ikke at genere mig, jeg havde en idé om at det ville ske. Men jeg ved ikke, om det påvirkede min opfattelse af bogen, faktisk er det en serie, jeg aldrig rigtig tænker på længere.

Obliviate – A book or spoiler you would like to forget having read

Jeg gad godt at kunne glemme, at jeg har læst nogle af de bøger, jeg virkelig gerne vil genlæse. Nogen af dem, jeg stadig kan huske handlingen i, men måske ikke de præcise detaljer. Hvis jeg skulle vælge, kunne jeg godt tænke mig at prøve at læse Harry Potter nu uden nogen viden eller nostalgi omkring serien og se, hvad jeg så ville tænke.

Portus – A bookish world you wish you could visit

Jeg har altid drømt om at besøge de fleste steder i Middle-earth. Den måde Tolkien beskriver The Shire, Lothlorien og Rivendell har altid forført mig og jeg vil så gerne besøge alle stederne.

Prior Incantato – The last book you read

På det tidspunkt, hvor jeg skriver det her indlæg, er den sidste bog, jeg har læst færdig State of Sorrow af Melinda Salisbury, og så er jeg i gang med to andre bøger, måske har jeg læst mindst en af den færdig inden det her indlæg kommer op. Faktisk er det meget sandsynligt.

Riddikulus – A funny bok you’ve read

Den sjoveste bog, jeg har læst i lang tid, er Den hundredårige der kravlede ud af vinduet og forsvandt af Jonas Jonasson. Så humoristisk hele vejen igennem.

Rictusempra – A book that had you laughing out loud

Jeg føler lidt, at det er en gentagelse af det foregående spørgsmål, men jeg kan altså ikke komme i tanke om en anden bog, der har fået mig til at grine højlydt på det seneste.

Sonorus – A book you think everyone should know about

Jeg synes at mange flere burde læse The Invisible Library serien af Genevieve Cogman. Jeg har læst de første to bøger i serien nu og den har så meget at byde på. Parallelle verdener/alternative virkeligheder, drager, Fae, vampyrer og varulve, et mystiske bibliotek uden for alle disse virkeligheder og spioner og tyverier. Så god.

Stupefy – a book with a shocking twist or ending

Jeg må igen sige Se nu stiger solen af Claus Hagstrøm. Fordi det er en af de twists, jeg ikke så komme og det sker lidt for sjældent.

Wingardium Leviosa – A book with an uplifting ending or message

Wonder af R. J. Palacio har det skønneste budskab omkring venlighed og hvordan vi behandler hinanden. Jeg nød at læse Preben Kristensens biografi, der også sluttede med en positiv meddelelse om at det nok skal gå. Og Luisa Omielans What Would Beyoncé Do? har måske ikke et decideret budskab, men den har en håbefuld, opløftende slutning som man kun kan blive glad af.

Det er blevet et rimeligt langt tag, og derfor vil jeg ikke taggeg nogen direkte. Men hvis du skulle have lyst til at besvare det selv, så må du meget gerne linke til din besvarelse i kommentarfeltet, eller bare besvare en af besværgelserne i en kommentar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.