Fem 5-hjertede forudsigelser #1

Det her er ikke en original idé fra min side, men en jeg ret godt kan lide. Denne her serie af indlæg er inspireret af en del af de BookTubers jeg følger, som længe har lavet noget lignende. Det går ret enkelt ud på, at man ser på sine ulæste bøger og vælger nogen af dem ud, man forudser at man vil give 5 stjerner eller hjerter eller hvad man nu giver. Man kan selvfølgelig sige at man helst skulle have en forventning om at alle ens ulæste bøger er 5 stjerner værd, men jeg tror det ville være at bilde sig selv noget ind. Det er også svært fordi det handler meget om, hvor sikker man er på sin egen smag i bøger, og hvor meget man stoler på ens mavefornemmelse. Jeg har prøvet at blive overrasket begge veje og derfor var det ret sjovt at skulle vælge de første fem. Jeg præsenterer dem her nedenfor og når jeg har læst dem alle sammen, kommer der så en nyt indlæg, hvor jeg opdaterer på hvordan det så rent faktisk gik med mine første fem forudsigelser og vælger fem nye. Jeg ved ikke lige, om det kommer til at tage flere måneder eller kun et par uger, men jeg regner helt sikkert med at have opdateringen klar i løbet af efteråret.

Så her er mine første fem forudsigelser omkring bøger, jeg tror jeg kommer til at give fem hjerter.

Strange the Dreamer af Laini Taylor.
Jeg har elsket hendes første trilogi, Daughter of Smoke and Bone og er især vild med hendes skrivestil og evne til at skrive atmosfærisk og livagtigt. Desuden har jeg set så mange nærmest skamrose bogen og især efterfølgeren, så jeg glæder mig meget til at læse den og tror, den er lige noget for mig.

Bogen handler om Lazlo Strange som er bibliotekar og forældreløs. Han er desuden også besat af tanken om Weep. Weep er denne her mystiske, forsvundne by som de fleste anser for at være et sagn, men ikke Lazlo og en dag får han så en meget uventet og farlig mulighed for at slutte sig til en gruppe af krigere og rejse til denne mystiske by, hvor der måske findes svar på nogen af Lazlos spørgsmål, men helt sikkert også flere mysterier.

Library of Souls af Ransom Riggs.
For mig er serien her kun blevet bedre og bedre. Jeg elsker Hollow City, som er bog to i serien nærmest mere end den første bog og jeg glæder mig til at få slutningen med. Især fordi den anden bog i spin-off trilogien næsten lige er blevet annonceret og kommer i starten af næste år og jeg er håbløst bagud med serien. Jeg elsker dens mere creepy vibe uden at en for alvor bliver skræmmende, og jeg er vild med samspillet mellem fotografier og historie.

Bogen er den tredje og sidste bog i Miss Peregrine’s Peculiar Children trilogien. Eller det var den indtil de annoncerede tre mere. Men i hvert fald handler serien om Jakob, der finder ud af at hans bedstefars historier om monstre og mærkværdige børn ikke kun er en mere eventyragtig måde at fortælle om hans oplevelser under Anden Verdenskrig. Jakob møder disse børn, der bor i tidslommer der kører i et loop og bliver meget hurtigt hvirvlet ind i en skræmmende fortælling om monstre, der spiser børn og børn med særlige evner. Den første bog i serien blev filmatiseret (dårligt) får et par år siden og jeg tror de fleste efterhånden kender i hvert fald lidt til universet.

A Very Large Expanse of Sea af Tahereh Mafi.
Jeg har endnu ikke læst en bog af Tahereh Mafi, som jeg ikke har kunnet lide, men jeg tror ikke jeg decideret har givet en af dem 5 hjerter endnu eller anser dem for at være blandt mine yndlingsbøger. Men jeg tror at denne her har potentialet til det.

Bogen er meget inspireret af Tahereh Mafis egen opvækst som iransk-amerikaner og hendes muslimske baggrund, især efter 9/11. Det er en historie om fremmedhad og racisme, om at være barn, og teenager, og blive mødt med had på grund af ens religiøse baggrund. Men det er også en historie om den første kærlighed, om breakdance, som forfatteren selv dyrkede sammen med sine brødre som teenager og jeg tror, det er en bog, der kommer til at vække store følelser i mig.

Nevernight af Jay Kristoff.
Jeg føler mig så sent på den, fordi jeg ikke har læst denne her endnu, men jeg har også en helt tydelig fornemmelse af at jeg kommer til at elske den. Fra andre har jeg især hørt meget om formatet, fordi bogen benytter sig rigtig meget af fodnoter og de er ret vigtige for historien, så jeg er lidt spændt på hvordan min oplevelse af at læse bogen bliver.

Bogen handler om Mia Corvere, der bliver optaget på en skole for snigmordere og træner til at blive den bedste af dem alle. Målet er at få hævn over dem, der slog hendes far ihjel, eller hele hendes familie, jeg er ikke sikker. Det er voksenfantasy, og det bliver jeg nødt til at understrege, for den bliver ofte fejlplaceret i YA målgruppen og selv forfatteren er altså meget obs på det. Der skulle efter sigende være meget vold og sex, uden at nogen af delene bliver sløret til. Så det bliver en interessant læseoplevelse på mange punkter.

The Boy Who Steals Houses af C. G. Drews.
Hvad kan jeg sige, jeg elskede hendes første bog selv om den fik mig til at græde virkelig meget. Og jeg har hele tiden været mest interesseret i denne her, så nu glæder jeg mig virkelig til at læse den snarest muligt.

Bogen handler om Sam, som er rigtig god til at finde tomme huse at bryde ind i og bo i. Hans ældre bror Avery er autist og det har altid været Sam, der har taget sig af ham, og jeg tror nok, der opstår en eller anden konflikt på det punkt. Bogen er desuden en meget løs, genderbent genfortælling af eventyret om Guldlok, sat i vores moderne verden. Jeg forventer at jeg kommer til at græde igen og det bliver på den bedste måde.

Har du læst nogle af mine forudsigelser? Hvad synes du om ideen?

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.