Buzzwords og animefilm ~ Juni læseliste

*reklame: indeholder et anmeldereksemplar fra CarlsenPuls.

Min læseliste for juni skulle have været baseret på mit humør. Indtil jeg opdagede, at der faktisk var ret mange readathons på min radar. jeg har valgt kun at deltage i to af dem fordi de overlapper hinanden på kryds og tværs og det blev alt for besværligt ellers. Det meste af min læseliste består derfor af bøger til de to readathons. Men jeg har naturligvis nogle andre bøger, jeg håber på at læse uden for readathons og dem starter jeg hurtigt med.

 • *Og så drukner jeg… af Ditte Wiese.

Hvis ikke du præsterer perfekt, er du en taber! Sådan tænker den 18-årige Josephine, der forsøger at være ligeså perfekt og dygtig som sine venner.
Hun har lagt en plan for sit liv. Hun har valgt en fornuftig uddannelse, den rigtige kæreste og den korrekte diæt. Det er godt, og det er perfekt. Men der er noget, der sitrer i hende. Små bølger af noget forkert, der presser på og holder hende vågen. Det borer sig ind i hendes hjerne og larmer. Får hende til at glemme ting. Glemme at trække vejret.
Hvad er der galt med hende? Hvorfor kan hun ikke bare følge planen? Hun presser sig jo til det yderste.
Presset er så stort, at Josephine er ved at drukne. Hun kan slet ikke få luft, men hun tør ikke råbe om hjælp. For hvis ikke hun kan alting, er hun jo ingenting.

 • Ignite Me (Shatter Me #3) af Tahereh Mafi.

With Omega Point destroyed, Juliette doesn’t know if the rebels, her friends, or even Adam are alive. But that won’t keep her from trying to take down The Reestablishment once and for all. Now she must rely on Warner, the handsome commander of Sector 45. The one person she never thought she could trust. The same person who saved her life. He promises to help Juliette master her powers and save their dying world… but that’s not all he wants with her.

 • Beyond a Darkened Shore af Jessica Leake.

The ancient land of Éirinn is mired in war. Ciara, Princess of Mide, has never known a time when Éirinn’s kingdoms were not battling for power, or Northmen were not plundering their shores.
The people of Mide have thankfully always been safe because of Ciara’s unearthly ability to control her enemies’ minds and actions. But lately, a mysterious crow has been appearing to Ciara, whispering warnings of an even darker threat. Although her clansmen dismiss her visions as pagan nonsense, Ciara fears this coming evil will destroy not just Éirinn, but the entire world.
Then the crow leads Ciara to Leif, a young Northman leader. Leif should be Ciara’s enemy, but when Ciara discovers that he, too, shares her prophetic visions, she knows he’s something more. Leif is mounting an impressive army, and with Ciara’s strength in battle the two might have a chance to save their world.
With evil rising around them, they’ll do what it takes to defend the land they love…even if it means making the greatest sacrifice of all.

 • The Evolution of Mara Dyer (Mara Dyer #2) af Michelle Hodkin.

Mara Dyer knows she isn’t crazy. She knows that she can kill with her mind, and that Noah can heal with his. Mara also knows that somehow, Jude is not a hallucination. He is alive. Unfortunately, convincing her family and doctors that she’s not unstable and doesn’t need to be hospitalised isn’t easy. The only person who actually believes her is Noah. But being with Noah is dangerous and Mara is in constant fear that she might hurt him. She needs to learn how to control her power, and fast! Together, Mara and Noah must try and figure out exactly how Jude survived when the asylum collapsed, and how he knows so much about her strange ability…before anyone else ends up dead!

Ghibli-a-thon – 10. til 16. juni.
På Twitter er en af mine yndlingsbooktubers, Jadey Rae gået sammen med en håndfuld andre om at lave et readathon inspireret af Studio Ghibli film. Jeg elsker de film, og jeg har mange af dem til gode endnu, så derfor var det helt oplagt, at jeg gerne ville deltage i det. Man kan finde deres Twitter-konto her og hvis man vil deltage, har de også en lang liste med udfordringer til hver film og det “vælg din rute” kort, som man skal bruge. De 6 bøger, der er på min læseliste til det her readathon er derfor i rækkefølge efter kortet.

 • Pom Poko: læs fællesbogen: Howl’s Moving Castle (Howl #1) af Diana Wynne Jones.

Sophie has the great misfortune of being the eldest of three daughters, destined to fail miserably should she ever leave home to seek her fate. But when she unwittingly attracts the ire of the Witch of the Waste, Sophie finds herself under a horrid spell that transforms her into an old lady. Her only chance at breaking it lies in the ever-moving castle in the hills: the Wizard Howl’s castle. To untangle the enchantment, Sophie must handle the heartless Howl, strike a bargain with a fire demon, and meet the Witch of the Waste head-on. Along the way, she discovers that there’s far more to Howl—and herself—than first meets the eye.

 • The Wind Rises: læs en voksen romance: Pigen fra Napoli af Lucinda Riley.

Rosanna Menici er kun en pige, da hun møder operasangeren Roberto Rossini, manden der kommer til at ændre hendes liv. I årene, der følger, bliver deres skæbner forbundet af deres store sangtalent og af den store og altopslugende kærlighed, som opstår mellem dem – en kærlighed der kommer til at få følger for alle, de holder af.
Rosannas talent fører hende fra en fattig opvækst i Napolis smalle gader til verdens største operahuse. Og med det skønne Italien som baggrund udspiller der sig i Pigen fra Napoli en uforglemmelig kærlighedshistorie om besættelse og svig – og om at finde sig selv og sin egen lykke.

 • Ponyo: læs en hav-relateret bog: The Battle of The Labyrinth (Percy Jackson and the Olympians #4) af Rick Riordan.

When demonic cheerleaders invade his high school, Percy Jackson hurries to Camp Half Blood, from whence he and his demigod friends set out on a quest through the Labyrinth, while the war between the Olympians and the evil Titan lord Kronos draws near.

 • My Neightbours the Yamada: læs en antologi: Because You Love to Hate Me, redigeret af Ameriie.

In this unique YA anthology, thirteen acclaimed, bestselling authors team up with thirteen influential BookTubers to reimagine fairy tales from the oft-misunderstood villains’ points of view.
These fractured, unconventional spins on classics like “Medusa,” Sherlock Holmes, and “Jack and the Beanstalk” provide a behind-the-curtain look at villains’ acts of vengeance, defiance, and rage–and the pain, heartbreak, and sorrow that spurned them on. No fairy tale will ever seem quite the same again!

 • Only Yesterday: læs en voksen contemporary: Ser du månen, Daniel? af Puk Damsgård.

Den dramatiske historie om den danske fotograf Daniel Rye, der sad som gidsel i 398 dage hos terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien, fortalt af den prisvindende forfatter Puk Damsgård. Beretningen er et lille stykke danmarkshistorie midt i verdenshistorien.
I samarbejde med Daniel Rye, hans familie og andre med nært kendskab til historien fortæller DR’s mellemøstkorrespondent Puk Damsgård her for første gang om den danske fotografs kidnapning. Om de 13 måneder i fangenskab og det nu verdensberømte Islamisk Stat-fængsel i den syriske by Raqqa, hvor 24 vestlige gidsler sad under kontrol af deres fangevogter, briten bedst kendt som Jihadi John.
Ser du månen, Daniel giver et sjældent indblik i, hvordan mennesker overlever tortur, skaber venskaber og bevarer håbet under ekstreme forhold – og hvordan familien derhjemme håndterer frygten for, at deres søn aldrig kommer hjem.

 • My Neighbour Totoro: læs en bog om/med en skabning fra en anden verden: The Amber Spyglass (His Dark Materials #3) af Philip Pullman.

Will and Lyra, whose fates are bound together by powers beyond their own worlds, have been violently separated. But they must find each other, for ahead of them lies the greatest war that has ever been – and a journey to a dark place from which no one has ever returned..

Buzzwordathon – 12. til 18. juni.
Kayla fra BooksandLala har endnu en gang sat gang i runde af Buzzwordathon og denne gang er ordet “you”. Variationer gælder også, altså your, yours, og så videre. Derfor har jeg mere eller mindre gennemsøgt mine ulæste bøger for at finde alle dem med variationer af “you” og “du” i titlen. Jeg har også valgt et par lydbøger på Mofibo for at bryde mønsteret lidt. Da de to readathons overlapper ret meget ved jeg ikke, hvor mange af dem jeg når i løbet af ugen, Buzzwordathon finder sted, men så er min plan egentlig bare at læse dem efterfølgende.

Because You Love to Hate Me og Ser du månen, Daniel? går begge to igen fra min læseliste til Ghibli-a-thon.

 • Hvis jeg var din pige af Meredith Russo.

Amanda Hardy er den nye pige på skolen. Ligesom alle andre vil hun gerne få nye venner og passe ind. Men Amanda har en hemmelighed. Og hun vil ikke så tæt på nogen, at de risikerer at opdage den.
Men da hun møder den søde og venlige Grant, kan Amanda ikke lade være med at lade ham komme tæt. De tilbringer mere og mere tid sammen, og det begynder at gå op for hende, at hun mister for meget ved at holde ham på afstand. Hun ønsker mere og mere at dele alt med Grant – også sin fortid.
Men Amanda er bange for, at når han først kender sandheden om hende, vil han ikke kunne se bort fra den. For Amandas hemmelighed er, at hun før hed Andrew.
Vil sandheden koste Amanda hendes nye liv – og ham, hun har forelsket sig i? En roman om et spændende og aktuelt emne af en forfatter, som selv har oplevet det.

I’ll Give You the Sun af Jandy Nelson.

Jude and her twin Noah are close until a tragedy drives them apart. Now they are barely speaking – and both are falling for boys they can’t have. Love’s complicated.

As You Like It af William Shakespeare.

“As You Like It” is one of Shakespeare’s finest romantic comedies, variously lyrical, melancholy, satiric, comic and absurd. Its highly implausible plot generates a profusion of love-lorn men, a resourceful heroine in disguise, sexual ambiguity, melancholy philosophising and finally a multiplicity of marriages. The ironic medley of pastoral artifice, romantic ardour and quizzical reflection has helped to make “As You Like It” perennially popular in the theatre.

Det er ikke mig, det er dig af Mhairi McFarlane.

Delia Moss er ikke helt sikker på, hvad der gik galt. Hun havde jo en plan for sit liv. Men da hun opdager, at hendes kommende mand har en affære, falder planen til jorden. Hun er nu nødt til at genvinde kontrollen – hun er nødt til at blive superhelten i sit eget liv.

Fra og med dig af Mhairi McFarlane.

Haves: En historisk ekspert med et gigantisk hår og et til tider beskidt sprog. Selvom Anna Alessis dates ofte viser sig at være weirdos, så kunne hun ikke være lykkeligere. Hun er 30+, har et job som hun elsker og livet er bedre, end hun havde turde håbe. Men sådan har det ikke altid været og hun vil helst glemme alt om årene som syndebuk i skolen. Så da James Fraser, ham der stod for størstedelen af ydmygelserne i skolen, dukker op i hendes liv, vendes alting på hovedet. Men James er anderledes nu – han er høflig, moden og sjov. Så folk kan vel ændre sig? Så hvorfor føler Anna sig som en idiot, fordi hun stoler på ham?

I det øjeblik var jeg din af Mhairi McFarlane.

Hvad sker der, når den som knuste dit hjertepludselig dukker op igen. Rachel og Ben. Ben og Rachel. Det var de to mod hele verden, til alt brasede sammen. Der er gået ti år siden de så hinanden sidst, men da Rachel en regnvejrsdag løber ind i Ben igen, er det som om tiden har stået stille. Ben er gift, men det er Rachel ikke, og hun mærker at alt kommer tilbage til hende – inklusiv det knuste hjerte, som aldrig er helet.

Hvis du var min af Melanie Harlow.

Det var ikke meningen, at Theo MacLeod skulle være den eneste ene.
Tall, dark and handsome passer mig perfekt, men det kæphøje grin, den bedrevidende attitude og det gigantiske ego? Nej tak. Jeg hyrede ham kun for en aften, så jeg ikke ville være nødt til at sidde alene ved singlebordet til et bryllup. Vi skulle bare lade som om.
Det var ikke meningen, at han skulle kysse mig.
Det var ikke meningen, at mit hjerte skulle banke så højt.
Og det var ikke meningen, at vi skulle tilbringe natten sammen.
En nat blev til en weekend, hvor vi var sneet inde, og ikke engang århundredets snestorm kunne slukke vores tiltrækning. Jeg kan ikke få nok – af ham, af hans smil og den måde, han får mig til at føle på.
Vi er som nat og dag. Han elsker at tage chancer, og jeg befinder mig altid bedst på den sikre side. Han er hele tiden i bevægelse, på vej fra det ene sted til det andet, mens jeg drømmer om at slå mig ned. Han er er en opportunist med en tvivlsom fortid, og jeg er inkarnationen af den pæne pige.
Men intet af det betyder noget, når jeg er i hans arme.
Jeg ved, han ikke tror, han kan være det, jeg har brug for, men det kan han.
Det kræver bare, at han bliver.

Jeg ser dig af Michella Rasmussen.

Gymnasiet er slet ikke som Augusta havde troet.
Mens hendes bedste veninde, Frederikke, falder perfekt ind sammen med resten af klassen, føler Augusta sig fuldkommen usynlig. Hun savner tiden hvor det kun var hende og Frederikke.
Da Augusta bliver tilbudt et job som tutor for nyblinde Oliver, får hun mulighed for at spare op til en sommerhustur alene med Frederikke. Men Oliver er bestemt ikke interesseret i hendes hjælp. Han kæmper stadig med at få sin hverdag til at fungere og vil bare gerne klare sig selv. Under tutortimerne finder de ud af at de har mere til fælles end de først troede, og for første gang i lang tid føler Augusta sig knap så usynlig.
Men Oliver ser en helt anden Augusta end alle andre. En Augusta som er mere end bare Frederikkes veninde. Men hvem er Augusta overhovedet hvis hun ikke står i skyggen af Frederikke?

Hvilken bog eller bøger regner du med at læse i løbet af juni? Deltager du et readathon?

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.