“When I have a little money, I buy books; and if I have any left, I buy food and clothes.” ~ Maj book haul

titelcitat af Desiderius Erasmus Roterodamus.

*reklame: indeholder anmeldereksemplar fra Lindhart og Ringhof og CarlsenPuls.

På en eller anden måde endte jeg med at få ret mange nye bøger hjem på reolen i løbet af maj måned. Det er egentlig ikke fordi jeg har været ude og ruinere mig selv, og jeg ved også godt hvorfor det endte med at blive til 29 bøger i det hele. Derfor har jeg også delt dette haul op i lidt mindre bidder, så det bliver lidt lettere at overskue. Så jeg vil starte med de anmeldereksemplarer, der fandt vej til mig i løbet af måneden.

Da jeg var til forlagseftermiddag hos Lindhardt og Ringhof i begyndelsen af maj, fik jeg til min store overraskelse – og fryd – et eksemplar af den nye udgave af Jane Austens Mansfield Park med hjem, da vi stod og snakkede om dels de nye, smukke udgaver, og Austen generelt. Min samling er derfor næsten komplet, og denne her er måske en af de fineste af dem alle. Austens bøger er på min hastigt voksende sommer læseliste, og denne her især.

Sidst på måneden tog jeg igen til København, denne gang for at besøge Carlsen og CarlsenPuls’ lokaler samme sted i anledning af Og så drukner jeg…, hvilket jeg allerede har skrevet om på bloggen her. I den goodiebag, vi fik, var der også et eksemplar af bogen, som jeg har anmeldt her.

Tilbage til starten af måneden. For mens jeg var i København, og havde ret god tid inden jeg skulle med toget hjem, ville jeg gerne besøge Fantask. Jeg har hørt om stedet længe, men første gang jeg selv stiftede bekendtskab med deres udvalg og alting, var til Fantasyfestivalen sidste år, hvor jeg var imponeret over hvor stort et udvalg de har selv om de ikke er særlig store. Der har også været meget snak omkring at butikken måske skulle lukke og måske var det pessimistisk tænkt, men jeg ville gerne besøge butikken mens jeg havde chancen. Og jeg vil helt sikkert gerne besøge butikken igen, når jeg en gang befinder mig i København, men jeg har også hørt noget om at de kommer til Esbjerg igen i år og jeg er muligvis begyndt at se deres hjemmeside igennem for at se om der er noget bestemt, jeg vil lede efter.

Jeg kom derfra med to bøger, The Poppy War af R. F. Kuang, som er en japansk inspireret voksenfantasy, som jeg har hørt virkelig gode ting om. Og så fandt jeg Soulbinder, den fjerde bog i Sebastien de Castells Spellslinger-serie, YA og magi og trickery. Jeg går efter udgaverne der har farvede sider, så jeg er lidt bagud med at købe serien, for den femte bog er lige udkommet, men der går nogle måneder før jeg kan få den i samme udgave.

Jeg havde også bestilt en lille ordre fra BookDepository, den første af dem en kæmpemæssig bog i form af The Priory of the Orange Tree af Samantha Shannon. Fantasy, drager, episk eventyr og så er bogen blevet anbefalet til mig både som fan af The Lord of the Rings og Game of Thrones. Jeg ved ikke helt hvornår jeg kommer til at læse den, for jeg tror, det er en man skal give sig tid til. Måske til efteråret, der er noget over store fantasybøger og efterårsvejret.

I samme pakke købte jeg også Defy Me af Tahereh Mafi, den femte bog i Shatter Me-serien og den nyeste. Jeg er stadig helt vild med de her forsider, men jeg er jeg skuffet over at de to nyeste er så farveløse, især fordi bog tre var så smuk og farverig. Men jeg er næsten færdig med min genlæsning af den originale trilogi, og det er helt sikkert planen at fortsætte videre med de nye bøger. Serien handler om Juliette, som kan dræbe ved at røre ved en person, og foregår i denne her voldsomt dystopiske, undertrykkede verden efter klimakatastrofer. Jeg er spændt på, hvordan serien skal fortsætte, for jeg var faktisk ret vild med den oprindelige trilogi og hvordan den sluttede.

Og så fik jeg også Aurora Rising af Amie Kaufman og Jay Kristoff, der også har skrevet Illuminae-trilogien. Min udgave er fra Illumicrate og har ændret farverne på forsiden lidt. Man kan se min unboxing af den boks her. Jeg glæder mig så meget til den her, at jeg næsten er bange for at læse den. Men jeg er klar til flere awesome space travel historier.

Efter arrangementet hos CarlsenPuls, var jeg forbi Boghallen, som man jo gør. Jeg var også forbi i begyndelsen af måneden, men valgte at vente med at købe noget til jeg skulle afsted igen for at være sikker på hvor meget jeg egentlig havde at gøre godt med. Til gengæld vidste jeg, hvad jeg var ude efter. Jeg kom ud med fire bøger, blandt andet Six og Crows og Crooked Kingdom af Leigh Bardugo. Jeg har allerede læst førstnævnte fra biblioteket og derfor købte jeg dem begge to med hjem, så jeg rent faktisk selv har dem. Det betyder også af min Bardugo-samling snart er komplet. Six of Crows handler om en gruppe af misfits og mere eller mindre professionelle tyve eller i hvert fald kriminelle og et fuldstændig umuligt kup. Jeg har hørt, at Crooked Kingdom virkelig rammer en hårdt, det er vist noget med en karakters død, og jeg håber ikke, det er min favorit.

Derudover købte jeg også Internment af Samira Ahmed, der handler om en nær fremtid, hvor amerikanske muslimer bliver sat i interneringslejre, lidt lige som japanere gjorde under Anden Verdenskrig og jeg håber lidt på at det er en bog, der påvirker mig lige så meget som Angie Thomas’ bøger. Jeg har ikke hørt ret meget om bogen endnu, men det er en jeg glæder mig til.

Til sidst valgte jeg også at tage The Final Empire af Brandon Sanderson med mig. Det er en første bog i Mistborn-serien, som jeg igen og igen og igen hører folk på BookTube snakke om i rosende vendinger. Jeg var også ret vild med Sandersons sci-fi serie om Stålhjerte og de andre “onde superhelte”, så jeg vil gerne læse mere af ham. Mistborn er high fantasy og jeg er ret sikker på at det er voksenfantasy. Der er mange bøger, eller trilogier, i den her verden og derfor håber jeg at jeg virkelig kan lide den. Det er en overraskende tyk bog, den kommer lige over de 600 sider og jeg glæder mig til at fordybe mig i den.

Helt uden planlægning fik jeg to bøger med hjem fra Netto af alle steder, fordi jeg tilfældigt faldt over disse to bøger af Mhairi McFarlane: Findes der en, findes der flere og I det øjeblik var jeg din. Jeg bliver altid i humør til kærlighedshistorier og rørende historier når vi nærmer os sommeren og jeg har allerede den ene af disse to på min læseliste for juni i anledning af #buzzwordathon.

Men! Grunden til, at jeg fik så mange nye bøger i maj er, at jeg faldt over ikke en men to personer, der ville sælge bøger i Sagaen om Isfolket. Hvis man har fuldt med på bloggen i et stykke tid, vil man vide at det er en af mine yndlingsserier og jeg i lang tid har forsøgt at samle alle 47 bøger. Faktisk vil jeg gerne samle hele Margit Sandemos imponerende forfatterskab. Men jeg endte altså med at købe i alt 16 af bøgerne, og min samling er næsten komplet nu. Selv om jeg skulle betale for to gange fragt, endte det i omegnen af 35-40 kroner per bog, og det er første gang jeg har købt noget fra en af de, overraskende mange, (bog)salgsgrupper jeg er med i på facebook. Der er nogle enkelte huller i min samling endnu, men jeg er så glad for at jeg valgte at købe dem. Det er også ved at være på tide med en genlæsning af hele serien.

Som sagt så blev det alligevel til en hel del bøger, men jeg har sådan set læst de 18 af dem før, og den engelske udgave af Mansfield Park. Flere af bøgerne står på min sommerlæseliste, og ellers skal jeg nok få dem læst.

Fik du nogle spændende bøger i maj? Køber du nogensinde bøger du har læst før, eksempelvis en du har lånt fra biblioteket eller af en ven?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.