Musik mandag #1

Jeg har haft denne her idé længe og da jeg gerne vil lave mere indhold til bloggen end boganmeldelser, vil jeg prøve at give mig i kast med med en ny serie af indlæg. Jeg har valgt at kalde det “Musik mandag” og det er ikke et ugentlig indlæg. Jeg ved ikke hvor ofte, jeg kommer til at lave indlæg i den her serie, det kommer lidt an på, hvor tit jeg synes jeg finder sange og bøger nok.

Det handler bare om, at jeg altid har været glad for musik også, og det sker ofte af en sang eller en sangtekst minder mig om en bog, jeg har læst, enten en karakterer eller handlingen eller hvad det nu kan være. Og jeg vil forsøge at samle en lille håndfuld af de sange i en playliste og dele den her på bloggen. Det er ikke tale om et helt “soundtrack”, men bare sange, der ledte mine tanker hen på bogen. Jeg har samlet dem i en Spotify playliste længere nede og under den har jeg udvalgt nogle af de linjer i sangene, som jeg især har hæftet mig ved.

Til det første indlæg i serien har jeg valgt en bog, jeg rigtig godt kan lide og har læst et par gange. Sangene, jeg har samlet i dag, minder mig på en eller anden måde alle sammen om Juliette fra Shatter Me af Tahereh Mafi, den første bog i serien. Nogle af sangene minder mig om hendes forhold til hende selv og hendes evner, eller møderne med Adam og Warner. Men mest om Juliette selv.

The Bitter End af Falling in Reverse
As I looked onto the sky / All the pain that is in your eyes / Some things that you don’t see / But you best believe that it’s haunting me

Demons af Imagine Dragons
When you feel my heat / Look into my eyes / It’s where my demons hide / It’s where my demons hide / Don’t get too close / It’s dark inside

Empty Gold af Halsey
I must confess / How hard I tried to breathe / Through the trees of loneliness

Golden af Fall Out Boy
And I saw God cry in the reflection of my enemies / And all the lovers with no time for me / And all of the mothers raise their babies / To stay away from me

Nobody Asked Me (If I Was Okay) af Sky Ferreira
So many words on the tip of my tongue / So many things that you should have done / Now it hurts that I want you to stay / Nobody asked me if I was okay

Hører du musik når du læser?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.