Upopulære meninger ~ Top Ten Tuesday #68

Top Ten Tuesday er et ugentlig indlæg hostet af That Artsy Reader Girl. Hver uge får man en ny overskrift, eller man kan finde de kommende ugers emner på hendes blog, og så sammensætter man en liste om det emne. Denne uges emne er med fare for at blive negativ og jeg håber ikke at der er nogen der føler sig truffet. Emnet er “Unpopular bookish opinions” og jeg tror det er et spændende emne, selvom man risikerer at træde nogen over tæerne. Min liste er ikke i nogen rækkefølge ud over hvordan jeg kom i tanke om dem. Jeg har i øvrigt ingen ide om hvorvidt disse meninger er upopulære eller ej.

 • Jeg er virkelig træt af krimier og den slags bøger. De er så populære herhjemme og jeg kunne ikke være mere ligeglad.
 • Lydbøger er fantastiske og absolut 100% gældende som læsning. Det samme gælder graphic novels, manga, you name it, det behøver ikke alt sammen være 500+ sider lange bøger med miniskrift.
 • Jeg føler mig ikke intimideret af at have en stor del ulæste bøger på mine reoler og det irriterer mig når andre antager det. Jeg kan godt lide, at jeg har mange læseoplevelser i vente og selv om jeg har et mål om at bringe antallet ned handler det mere om at jeg gerne vil læse bøger, jeg allerede har købt eller fået eller lignende, end eksempelvis at låne en kæmpe stak på biblioteket.
 • Men bibliotekshauls er så skønne! Jeg har brugt mit bibliotek meget til at udforske nye genrer og forfattere og opdaget mange titler, som jeg senere har/vil skaffe til mig selv. Biblioteker er en gave og vi burde alle sammen bruge dem meget mere. Hvad enten vi tager på det fysiske bibliotek, browser og låner, sidder i en af deres stole og læser, eller benytter bibliotekets digitale samling. Jeg er stor fortaler for biblioteker.
 • “deckled edges”, de der ujævnt skårne sider, driver mig til absolut vanvid og jeg kan ikke forklare hvorfor. Jeg kan bare ikke lide dem.
 • Der bliver udgivet alt for mange “collector’s editions” af især YA bøger og serier og jeg orker det virkelig ikke.
 • Jeg er virkelig træt af halve stjerner. Forstå mig ret, hvis man ikke rigtig har et klart billede af ens stjerner kan det virke voldsomt med kun 1, 2, 3, 4 og 5. Men jeg kan ikke lide halve stjerner, fordi det mudrer formidlingen enormt meget, og jeg er endda begyndt at se nogen der giver kvarte stjerner og det er simpelthen for meget for mig, jeg bliver så frustreret over det. Det er for uklart for mig som modtager og jeg tror også der er stor fare for at det bliver uklart for anmelderen selv. Det gjorde det for mig, hvilket er grunden til at jeg gik væk fra alt andet end hele stjerner. Kayla fra BooksandLala har lavet en virkelig god video omkring stjernebaserede ratings og den gav mig lyst til helt at udfase stjerner og hjerter og fokusere meget mere på likes og dislikes. Hvis man rent faktisk kunne give halve stjerner på Goodreads kunne jeg måske komme med tilbage på vognen, men ind til da holder jeg mig til hele stjerner.
 • Jeg har ikke noget imod at skrive i bøger. Jeg gør det sjældent, for min oplevelse er at det hiver mig ud af læsningen og jeg er som regel alt for opslugt af min bog til at huske at gøre det. Jeg tror, det er noget jeg kommer til at gøre mere når jeg genlæser bøger end første gang jeg læser en bog.
 • Litterært snobberi findes og det skal stoppe. Jeg kan virkelig ikke lide når nogen forsøger at kontrollere min læsning eller beslutte at de bøger, jeg kan lide at læse, ikke er “rigtig litteratur” fordi det er fantasy eller YA eller romance. Og jeg har mødt rigtig mange af den type i forbindelse med min studietid og følt at jeg har skulle forsvare min kærlighed til Lord of the Rings, Harry Potters betydning for mig som læser eller min interesse i romance og YA. Man bliver ikke bedre af at læse bestemte bøger eller undlade at læse dem, og jeg vil langt hellere at folk læser det de har lyst til end at blive tvunget til at læse en bog de ikke har interesse i.

Det var alt, jeg lige kunne komme i tanke om for nu. Hvilken upopulær bog-mening har du? Er du enig eller uenig med en eller flere af mine meninger?

Comments

 1. Jeg er heller ikke en fan af litterær snobbishness. Ikke alle vil lide de samme ting i livet, og dette omfatter typer af bøger. Der er ikke noget galt med at ikke lide en bestemt forfatter eller serie, men ingen skal se ned på dem, der kan lide dem.

  Min TTT .

 2. Jeg læser heller ikke krimier, de siger mig generelt ikke ret meget…
  Og jeg tilslutter mig helt klart det med litterær snobberi, der skal stoppes – man skal læse det, man selv har lyst til 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.