Automatiske forfatterkøb ~ Top Ten Tuesday #71

Top Ten Tuesday er et ugentligt indlæg der blander listeskrivning og bøger. Indlægget er hostet af That Artsy Reader Girl, og hver uge har en ny overskrift – man kan endda se emnet ret mange uger frem – og så sammensætter man en liste over bøger under det emne. Denne uges emne er “Top Ten Auto-Buy Authors”, altså forfattere hvis bøger automatisk er på min ønskeliste. Og jeg synes faktisk det er ret interessant, for det er sjældent noget jeg tænker over, og jeg har ikke en fornemmelse af at det er noget, jeg har ret meget af. Men der er vel undtagelser.

 • J. R. R. Tolkien.
  Jeg vil læse og købe nærmest alting der er skrevet af eller om Tolkien, Middle-earth eller hvad der ellers har med ham at høre. Jeg siger næsten, for der er nogle af de bøger, jeg læste til mit speciale, som godt nok handler om Tolkien, men som jeg på ingen måde har lyst til at læse igen eller eje. Men bøger skrevet af Tolkien? Bare kom med dem.
 • Margit Sandemo.
  Margit har skrevet så ufatteligt mange bøger, at jeg nok kommer til at have hende på min liste længe. Jeg tror, det er mere end 200, eller i hvert fald tæt på. Og jeg vil have dem alle. I hvert fald alle dem, der har med Isfolket at gøre, men også mange af de andre af hendes bøger. Jeg elsker ganske enkelt hendes historier.
 • Rick Riordan.
  Okay, jeg tænker her faktisk ikke kun på de bøger, han har skrevet selv, men også dem der bliver udgivet igennem hans imprint hos Disney, Rick Riordan Presents. Jeg elsker simpelthen bare den “formular” og jeg er vild med at han giver plads til #ownvoices forfattere frem for selv at skrive om alverdens mytologier. Men selv om jeg har læst langt størstedelen af hans bøger, er det få af dem jeg har fået købt indtil nu.
 • Elle Kennedy.
  Efter at have læst Off-Campus, og dele af Royals-serien og andre bøger, hun har skrevet sammen med andre, er jeg forelsket i hendes kærlighedshistorier. Jeg har valgt kun at skrive hende på, selv om jeg har mere og mere interesse i genren, fordi jeg især gerne vil købe hendes bøger.
 • Maggie Stiefvater.
  Jeg knuselsker The Raven Cycle og jeg tror faktisk, med undtagelse af All the Crooked Saints, så har jeg læst alle hendes bøger. Det er bøger, jeg gerne vil læse igen og igen, bøger jeg gerne vil tilføje til min samling efter at have lånt dem på biblioteket. Og jeg følger ivrigt med hver gang hun udgiver noget nyt.
 • Victoria Schwab.
  Jeg tror faktisk, jeg snart ejer alle hendes bøger, men jeg er enormt hyped på alt hvad hun skriver, også i fremtiden.
 • Boris Hansen.
  Efter at havde været vild med Panteon-sagaen siden den første bog, har jeg sat mig for også at få fat i hans tidligere udgivelser. Og fremtidige.

Så hvis man har talt efter, så har man allerede opdaget, at jeg ikke har ti på listen. For jeg kan ganske enkelt ikke komme i tanke om flere forfattere, hvis bøger jeg mere eller mindre automatisk vil købe. Jeg kan komme i tanke om en del, hvor de kun har udgivet en eller to bøger, som jeg har kunnet lide, men hvor jeg ikke helt ved om jeg automatisk vil være interesseret i deres fremtidige udgivelser. Eller også har de ikke annonceret nogen kommende bøger endnu. Jeg har været ret kritisk med hensyn til denne her liste, for jeg tror mere jeg har “forfattere hvis fremtidige bøger jeg øjeblikkeligt vil være interesseret i/holde med om de udkommer med noget nyt” frem for nogen jeg vil købe mere eller mindre ukritisk. Jeg ved ikke om det overhovedet gav mening.

Er der nogen forfattere, hvis bøger du automatisk vil købe? Eller forsøger du som mig at være mere kritisk og holde øje med om dine yndlingsforfattere udkommer med noget nyt?

Comments

 1. Nice list! I like Tolkien too. I’ve never read anything by V.E. Schwab, but I keep hearing great things about her so I really want to read some of her work! Here is my Top Ten Tuesday.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.