“July is a blind date with summer.” ~ Juli book haul

*reklame: indeholder anmeldereksemplar fra People’s Press.

titelcitat: Hal Borland, Sundial of the Seasons

I løbet af juli måned har jeg alligevel fået en del bøger hjem, selv om jeg havde en idé om, at jeg ikke skulle købe nogen. Det gik helt vildt godt, indtil jeg blev fristet af tilbud og alting. Jeg går heller ikke ind for book buying bans, det holder aldrig og jeg kan ikke lide idéen om et totalt forbud. Men det er en helt anden snak og jeg glæder mig så meget til at læse hver og en af disse bøger. Lad os starte som sædvanlig med de bøger, jeg har fået tilsendt.

I min postkasse fandt jeg en dag Skovrå af Astrid B. Z. Madsen, og jeg kunne slet ikke vente med at læse den. Faktisk røg den med på min Reading Rush læseliste her i slutningen af juli og jeg har derfor allerede læst den. Bogen er en debut dansk fantasy, eller måske mere magisk realisme, om skovvæsner, mystisk overtro og teenagekærlighed. Jeg har set den på Instagram og jeg er vild med forsiden. Desuden kom den signeret og med en lille note fra forfatteren.

Som så mange andre var jeg forbi Tellerup i Netto, da de i samarbejde med forlaget udgav en række af deres udgivelser i rejsevenlige paperbackudgaver. Jeg købte dog kun fire af dem, da jeg enten allerede havde de andre eller ikke var interesseret i at læse dem i forvejen. Jeg fik fat i Katja Bergers realistiske debut, Hvor jeg hører til, om pigen Hannah, der efter to virkelig traumatiske oplevelser har mistet viljen til at leve, og i et forsøg på at hjælpe hende bliver hun sendt til noget familie i en lille ferie/strand by. Derudover købte jeg At danse mellem glasskår af Bettina Stuhr Lindskow, som handler om livet med en kronisk sygdom, dans og mistede drømme, Stalker af Michella Rasmussen, som vist siger sig selv hvad den handler om og Over stregen af Jennifer Echols, som måske mest af alt er et coverbuy men også en jeg gerne vil vide hvad egentlig handler om.

I mit juni book haul fortalte jeg, at jeg havde fundet de første tre bøger i Royals serien, og nu har jeg også fået de to nye. Jeg har længe ventet på at de ville blive oversat (jeg ved mange omtaler dem som de nye, men de har været ude på engelsk ret længe), så med Den ustyrlige arving og Det knuste rige af Erin Watt har jeg endelig hele serien. Samtidig fandt jeg også Bjørneby af Fredrik Backman til en virkelig god pris og den bog får så meget ros alle steder fra, at jeg længe har villet læse den. Så vidt jeg ved handler den om en lille bitte by, hvor en karakter bliver udsat for et eller andet og så vender byen sig imod dem. Eller også blander jeg den sammen med efterfølgeren.

Jeg tror det var dagen efter, jeg havde udgav mit juni book haul at min juni Illumicrate boks dukkede op. Temaet var “For Book Lovers” og jeg unboxede den forsøgsvis i mine Instagram stories (den ligger stadig som highlight på min profil). I boksen var to contemporary YA bøger. Den første er Birthday af Meredith Russo som handler om 2 karakterer der er født på samme dag og vi følger dem på denne dag igennem 18 år og ser hvordan deres liv udfolder sig. Jeg ved, at der er noget trans-repesentation i bogen og jeg nød virkelig hendes første bog, som handlede om noget af det samme. Den anden bog er This Time Will Be Different af Misa Sugiura. Bogen handler om CJ, som er efterkommer af de internerede japanere i Amerika under WW2. Hun har det helt fint med at arbejde i sin mosters blomsterbutik og er virkelig god til det, indtil hendes mor vil sælge butikken til selvsamme familie som svindlede CJs familie dengang de blev interneret. Jeg er så spændt på, hvad der kommer til at ske i den her bog.

Jeg skulle købe en fødselsdagsgave og før jeg vidste af det, var der også et par bøger til mig selv i pakken. Faktisk fire nye Tolkien bøger. Jeg har fået købt mig de tre sidste bøger i The History of Middle-earth, så nu har jeg alle 12. De tre er Morgoth’s Ring, The War of the Jewels og The Peoples of Middle-earth. Derudover købte jeg også en meget tynd bog, Sir Gawain and the Green Knight, som er en samling af tre episke digte eller tekster, som Tolkien oversatte og arbejde med i forbindelse med sit arbejde som professor. Jeg har sagt det før, men alt af eller om Tolkien er mere eller mindre på min ønskeliste og selv om denne her bog på ingen måde har noget at gøre med The Lord of the Rings eller Middle-earth, så er det en fin tilføjelse til min voksende samling.

Ved et tilfælde, og af helt ikke-relaterede grunde, fandt jeg ud af at der er kommet et bogbytteskab hjemme hos mine forældre. Eller i hvert fald meget tæt på. Og selvfølgelig skulle jeg se om der var noget, jeg måske var interesseret i at læse. Og jeg fandt En anden gren af Jesper Wung Wung. Det er en bog, jeg længe har tænkt på at læse, en historie der virkelig fascinerer mig, selv om den også på en eller anden måde får mig til at rynke på næsen. Bogen er en roman baseret på hans egen families historie om forbudt kærlighed mellem en dansk kvinde og en kinesisk mand som var en udstilling i Tivoli i starten af 1900-tallet. Historien er som sagt baseret på virkeligheden og jeg finder det skræmmende at tænke på. Det er også med til at pirre min nysgerrighed med hensyn til bogen.

Det var alle de bøger, jeg har fået eller købt i løbet af juli. Jeg venter stadig p både min FairyLoot og Illumicrate boks, som af en eller anden grund ikke opdaterer trackingen særlig godt denne her gang. Så de kommer med i augusts haul.

Hvilken bog har du tilføjet til din samlig i juli, som du glæder dig til at læse? Har du læst nogen af dem, jeg lige har fået?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.