Mere af disse steder ~ Top Ten Tuesday #72

Top Ten Tuesday er et ugentligt indlæg, der er hostet af That Artsy Reader Girl. Under nye overskrifter sammensætter man sin egen liste af bøger eller andre ting fra bogverdenen. Man kan se emnerne en hel del uger frem, så man har tid til at planlægge eller tænke over det. Denne uges emne er “Top Ten Places I’d Like to See More Of” så jeg er egentlig mest gået ud fra steder, jeg ikke bliver træt af at læse om.

  • Kostskoler. Måske er jeg farvet af Harry Potter stadigvæk, men der er altså noget over bøger, der foregår på kostskoler, med eller uden magi.
  • Multiverse. Jeg er vild med universet i Shades of Magic-serien af V. E. Schwab og vil gerne læse flere bøger med den slags parallelle verdener/multivers.
  • Biblioteker eller boghandlere. Jeg kan ikke få nok af dem, så bring mig bare flere, tak.
  • Skoven. Især hvis der er noget magisk over skoven, måske er det alle eventyrerne, der har påvirket mig, men jeg elsker en god Magical Woods fortælling.
  • Festivaler, tivoli, forlystelsesparker, cirkus og lignende. Der er noget vildt fascinerende ved slags midlertidige steder, meget ligesom ikke-steder som lufthavne og togstationer, som har forundret mig siden jeg tog et fag om steder i litteraturen. De er interessante i virkeligheden, og jeg nyder en god historie der udforsker og udnytter den specielle følelse.
  • Polerne. Jeg er blevet ret interesseret i “polar fantasy” efter at have set med hos Jadereareads på YouTube i lang tid og jeg vil så gerne læse flere bøger der foregår på polerne eller i et tilsvarende vinteragtigtig snelandskab.
  • Østeuropa, Asien, Sydamerika, Afrika og Mellemøsten. Jeg har valgt at samle dem til en, for grunden til at jeg gerne vil læse mere der foregår alle de steder/områder er, at jeg synes meget af det jeg læser fokuserer på Vesteuropa og Amerika. Jeg er dybt fascineret af russiske klassikere, men vil også gerne se flere moderne bøger der foregår andre steder.
  • På eller under havet. Mere eller mindre bare flere (gode) piratbøger. Jeg kan godt lide tanken om at en stor del af bogen foregår på det samme lille område i form at skibet, men der er så mange muligheder inden for den her.

Det var sådan set min liste, hvis du har læst en god bog der falder ind under en af kategorierne, så smid gerne en anbefaling min vej. Hvilke steder eller lignende kan du godt lide at læse om? Er der noget du slet ikke er stødt på endnu, som du synes du godt kunne savne?

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.