Pokémon: “Gotta read ’em all!” ~ Tag Tuesday

Denne her tirsdag har jeg fundet en ny tagleg til bloggen, som er inspireret af noget, der gør mig virkelig nostalgisk. Jeg så det første gang ovre hos PeruseProject og det er et Pokémon inspireret tag. Jeg elsker Pokémon, har genset den helt gamle serie på Netflix og er ved at gense filmene sammen med min kæreste. Vi spiller Pokémon GO hele tiden og jeg følger ivrigt med når en af mine yndlingskanaler på YouTube uploader et nyt afsnit af sin seneste Pokémon nuzlocke challenge. Så det kunne jo nærmest ikke være mere passende. Jeg har selv oversat spørgsmålene fra Reagans video.

Tagget er baseret på de forskellige Pokémon typer og der er 17 spørgsmål i alt.

Normal: yndlingscontemporary
Umiddelbart vil jeg mene, at det nok er Simon vs. the Homo Sapiens Agenda af Becky Albertalli, men det er meget tæt løb mellem den og Wonder af R. J. Palacio.

Fire: en hot romance
Det må uden tvivl være Sweet Filthy Boy af Christina Lauren. Selv om jeg bedre kunne lide bog to i serien, så kan jeg ikke nægte, at den første bog ofte går hen og bliver ret fræk i det og der er eksempelvis en del rollespil og eksplicitte scener i bogen.

Water: en flydende, let læst bog
Hele Percy Jackson and the Olympians serien af Rick Riordan. I sidste måned genlæste jeg de to sidste bøger i serien og selvom det er længe siden jeg sidst har læst de første tre, så havde jeg ikke noget problem med at falde ind i universet igen og jeg fløj igennem dem på ingen tid.

Electric: en bog der stadig giver dig et “buzz” længe efter du er færdig
Helt klart Strange the Dreamer af Laini Taylor. Jeg læste den tidligere i denne her måned og jeg tænker stadig på det ret tit.

Grass: favorit første bog i en serie
Jeg kan virkelig godt lide den måde Amie Kaufman og Jay Kristoff starter Illuminae trilogien ud på med Illuminae. Det er spændende, actionfyldt og spækket med mysterier, overraskende afsløringer og en væld af easter eggs.

Ice: iskolde karakterer
Jeg vil vælge at gå med Nevernight af Jay Kristoff, selvom hovedpersonen Mia måske (endnu) ikke er helt så iskold, som hun gerne vil have alle andre – og sig selv – til at tro.

Fighting: en actionfyldt bog
Ruin and Rising af Leigh Bardugo, den tredje og sidste bog i Grisha trilogien. Der er knapt nok tid til at trække vejret i løbet af denne her bog og der sker virkelig meget. Selvfølgelig også fordi det er seriens afslutning og der er en masse konflikter der skal afgøres og alting.

Poison: en giftig, men stadig okay god bog
Jeg ved ikke om det helt tæller, men der er rigtig mange der ikke kan lide Ready Player One af Ernest Cline og mener den er sexistisk og på andre måder giftig, og jeg kan godt se hvor de kommer fra. Men jeg har alligevel nydt bogen rigtig meget de gange jeg har læst den.

Ground: karakterer med begge fødder plantet solidt på jorden
Jeg synes denne her er ret svær, for som regel læser jeg ret tit om karakterer der får vendt deres verden på hovedet eller på en eller anden måde får revet tæppet væk under deres fødder. Jeg har lyst til at gå med Mia fra Nevernight igen, for hun har ikke nogen illusioner om hvem hun er eller hvad hun har gjort og realiteten i at hendes søgen efter hævn meget vel kan ende med hendes egen død også.

Flying: yndlings high fantasy
Well, det kommer nok ikke som nogen overraskelse. The Lord of the Rings af J. R. R. Tolkien. Jeg ved godt, at alle og enhver sikkert at trætte af at læse om mig der roser den bog hele tiden, men det ville føles forkert at svare noget andet.

Psychic: et forudsigeligt plot
Okay, så mange romance bøger kan godt ende med at blive lidt forudsigelige, dreng møder pige, problemer og kaos opstår, dreng får pige, slut. Men et forudsigeligt plot behøver ikke nødvendigvis at være en dårlig ting. Det var det dog i Pigen fra Napoli af Lucinda Riley, der på ingen måde gav mig den historie, jeg havde forventet, men også endte med at blive kedelig og forudsigeligt irriterende.

Bug: en bog der generer dig, selvom du ikke helt ved hvorfor
Jeg snyder lidt til det her spørgsmål, for jeg ved godt hvorfor The Goldfinch af Donna Tartt generede mig. Det gjorde den til gengæld også i så voldsom grad at jeg var ved at opgive at læse den færdig flere gange og jeg er glad for at jeg ikke behøver læse den igen.

Rock: en bog der er svær at beskrive
Jeg har rigtig svært ved at beskrive Chaos Walking bøgerne af Patrick Ness, i hvert fald hvis det skal være kort. Og så er det som om jeg hele tiden glemmer at få et eller andet aspekt med, når man både skal forklare hvor bogen foregår, og hvorfor, hvor Viola kommer fra, hvad der sker med Støjen, hvorfor Todd er så vigtig, hvem spacklerne er, skrivestilen og Todds måde at tale på, og jeg kunne blive ved.

Ghost: alle er døde, en bog hvor ingen er sikre
Kan jeg vælge Hamlet, hvor bogstavligt talt alle dør på nær én karakter? Det gør jeg, for jeg har det mindre dårligt med at spoile et Shakespeare stykke der er flere hundrede år gammelt frem for en nyere serie.

Dragon: en dyster, twistet historie
Jeg læser ikke ret meget, der ville kunne falde ind under denne her kategori, så måske er det lidt et stretch. Men så vidt jeg husker opfylder Mara Dyer trilogien af Michelle Hodkin den beskrivelse.

Steel: en bog med pirater
Der var en hel bølge af piratbøger sidste år, og særligt kvindelige pirater, i YA-verdenen. Den, der i mine øjne nok havde de mest spændende pirater, som jeg fik læst, er Daughter of the Pirate King af Tricia Levenseller.

Fairy: en bog med fantastiske fae/feer
Jeg kan virkelig godt lide en god fae historie, ikke en med Klokkeblomst-lignende væsner eller noget. Men for eksempel sådan en serie som The Folk of the Air, bedre kendt som The Cruel Prince, af Holly Black. Her er fae hverken små, eller særlig søde. Faktisk er de decideret grufulde væsner, der er både magtsyge, hævntørstige og skolet i at bedrage uden at lyve. Det er helt sikkert det aspekt af bogen, jeg bedst kan lide og jeg er glad for at hun ikke gik på kompromis med deres voldsomme natur i bog to.

Så det var dem alle sammen. Hvilken type af Pokémoner er dine favoritter? Selv har jeg altid godt kunne lide ice type Pokémonerne, men min yndlings Pokémon er stadig Bulbasaur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.