All the Wandering Light (Even the Darkest Stars #2) af Heather Fawcett

Titel: All the Wandering Light.
Forfatter: Heather Fawcett.
Serie: Even the Darkest Stars #2.
Udgivet af: Balzer + Bray i 2019.
Sidetal: 448 sider.

Læs min anmeldelse af den første bog i duologien her: Even the Darkest Stars.

After the terrifying events on Mount Raksha, the witches have returned, and River has betrayed Kamzin to regain his dark powers. The witches’ next step: march on the Three Cities and take over the Empire—led by River’s brother, Esha.

If Kamzin is to save Azmiri and prevent the fall of the Empire, she must find a star that fell in the Ash Mountains to the north. Fallen stars have immense power, and if Kamzin and Lusha can find the star, they can use its magic to protect the Empire. To get there, Kamzin has allied with Azar-at, the dangerous and deceptive fire demon, who can grant her great power—in exchange for pieces of her soul. But River wants the star too, and as their paths collide in dangerous and unexpected ways, Kamzin must wrestle with both her guilt and her conflicted feelings for the person who betrayed her.

Facing dark magic, a perilous journey, and a standoff against the witches, can Kamzin, Lusha, and Tem find the star and save their Empire?

Jeg elsker den her duologi. Polar fantasy når det er bedst. Bogen starter der hvor Even the Darkest Stars slutter og formår at være både at tilføje noget nyt og besvare de spørgsmål, jeg havde efter den første bog.

All the Wandering Light fortsætter historien om Kamzins forsøg på at skabe en fremtid for sig selv som bjergbestiger og opdagelsesrejsende men der er et langt større problem: den nært forestående krig mod heksene, der har fået deres kræfter igen. Jeg elsker den måde, hvorpå Heater Fawcett klarer at balancere de to historier, sådan at der stadig er plads til karakterernes udvikling midt i en hastigt mere og mere kaotisk situation. Kamzin og Lusha er stadig ikke verdens bedste venner og deres søsterforhold lider til tider stadig under den gensidige misundelse over den andens muligheder. For mig er det helt klar det forhold jeg husker og ikke eventuelle romantiske forhold. Det er en af de ting jeg nød ved bogen: på trods af at karaktererne er teenagere og ofte handler på baggrund af deres følelser fremfor fornuft, så tager romantik bagsædet i ly af den forestående krig.

Vi er også nødt til at omtale forsiden, for det er altså en af mine favoritter i år. Jeg elsker farverne og de lilla nuancer sammen med kontrasten til de mørke bjerge. Hvis jeg havde plads, var det en forside, jeg ville vende ud på bogreolen og vise frem.

All the Wandering Light var en skøn læseoplevelse og jeg kan uden tvivl se mig selv genlæse denne her duologi igen. Heater Fawcett skriver behageligt og man kan nærmest mærke de iskolde bjergegne og de mørke, stjerneklare nætter. Magisystemet er forholdsvist interessant men ikke et af de mest udviklede jeg har læst om. Atmosfærisk fantasy i spændende polaregne og med karakterer man får lyst til at holde med. Jeg bliver nødt til at holde øje med om Heater Fawcett skriver mere en dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.