Dream Maker 1 (Dream Maker #1-4) af Audrey Carlan

Titel: Dream Maker 1: Paris, New York, København & Milano.
Forfatter: Audrey Carlan.
Oversætter: Randi Bjerre Høfring.
Serie: Dream Maker #1-4.
Udgivet af: People’s Press i 2019, først udgivet i 2018.
Sidetal: 587 sider.
Hvordan blev den min: tilsendt fra forlaget.

Anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget People’s Press.

29-årige Parker Ellis er en ukuelig skørtejæger med et helt særligt talent: Han forstår kvinder. Han kan se, hvad deres inderste drømme er lavet af, og hjælpe dem med at føre drømmene ud i livet. Sammen med to venner driver han et velrenommeret konsulentfirma, der hjælper kvinder med karriere, kærlighed og livsstil. Jobbet bringer ham verden rundt, og i DREAM MAKER 1 rejser han til fire forskellige byer og møder en række meget forskellige klienter undervejs: en arving til et fransk parfumeimperium, en berømt Hollywood-skuespillerinde, en dansk prinsesse og en flok smukke italienske lingerimodeller. Egentlig burde Parker ikke blande forretning og fornøjelse, men det er svært ikke at lade sig friste af smukke kvinder, når man er en notorisk ungkarl med en skyhøj libido. Og hvem ved, måske én af dem endda formår at stjæle hans hjerte undervejs …

Jeg blev rigtig overrasket – og glad – da jeg opdagede af endnu flere af Audrey Carlans historier udkommer på dansk. Denne gang er vi skiftet spor til en mandlig hovedperson, Parker Ellis, men historien har bibeholdt den samme tone. Nogle gange undrede det mig lidt, for det føltes ikke altid som om hovedpersonen faktisk var en mand.

På mange måder føler historien det samme grundprincip som det jeg tidligere har læst af hende, med en hovedperson – eller i dette tilfælde tre – som rejser rundt og løser opgaver i en verden af rigdomme, jetset-folk og alt det der hører sig til. Jeg morede mig lidt over historien i København, fordi som forfatteren selv gør opmærksom på så er historien ud af fri fantasi og den præsenterer også et billede af de kongelige som er meget langt fra virkeligheden. Men det var sjovt alligvel og jeg fløj igennem historien med et grin over hele ansigtet.

Og sådan havde jeg det med hele bogen: det var underholdende hele vejen igennem. Jeg skulle lige varme op i forhold til de forskellige karakterer, især Parker som har mange sympatiske kvaliteter men vitterligt er naiv. En af klienterne er en berømt skuespillerinde og det er som om han ikke har tænkt over at det betyder at alting havner i bladene. Men bortset fra det så synes jeg faktisk han var en rigtig fin fyr, sådan en man nærmest kun kan finde i bøger.

Audrey Carlan er jo også kendt for at skrive ret erotiske historier og det er disse i hvert fald også. Men faktisk blev jeg enormt glad for at opdage at det fylder mindre end den gjorde i historierne med en kvindelig hovedperson. Det er med til at Parker ikke bliver en kæmpe idiot at læse om og det er helt klart en god ting. Der bliver også plads til venneforholdet mellem Parker og hans to kompagnoner, virkelig meget morsomt frem-og-tilbage drillerier mellem venner og ikke mindst familieforholdet til Parkers forældre. Jeg kunne godt lide at alle disse ting også var med i historien, selvom de fik selve handlingen til at gå lidt hurtigt.

Jeg nød Dream Maker 1 i fulde drag og slugte historierne råt. Den danske oversættelse flyder godt og jeg studsede ikke nævneværdigt over sproglige formuleringer. Nu glæder jeg mig til at læse hvad der sker i de næste byer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.