Evermore (Everless #2) af Sara Holland

Titel: Evermore.
Forfatter: Sara Holland.
Serie: Everless #2.
Udgivet af: Orchard Books i 2018.
Sidetal: 349 sider.

Jeg har anmeldt den første bog i duologien her: Everless.

Jules Ember was raised hearing legends of the ancient magic of the wicked Alchemist and the good Sorceress. But she has just learned the truth: She is the Alchemist, and Caro – a woman who single-handedly murdered the Queen and Jules’s first love, Roan, in cold blood – is the Sorceress.

The whole kingdom believes that Jules is responsible for the murders, and a hefty bounty has been placed on her head. And Caro is intent on destroying Jules, who stole her heart twelve lifetimes ago. Now Jules must piece together the stories of her past lives to save the person who has captured her heart in this one.

Jeg har det lidt svært med denne her bog. Den første bog gik i en meget anderledes retning end jeg havde forventet og det er i sig selv ikke en dårlig ting ved bogen, forventninger kan være meget forskellige og alt det der. Men jet var ret spændt på at læse den næste, og sidste, bog i serien og finde ud af hvordan det ender.

Men det er som om bogen her, og duologien, er blevet præsenteret med det forkerte tema. Jeg kan virkelig godt lide ideen om magisystemet i denne verden, men det forsvandt nærmest i Evermore og i stedet er der stor fokus på Jules’ og Caros magtkamp og ikke mindst Jules’ mystiske fortid og de to karakterers forhold til hinanden. Jeg tænker på om jeg burde genlæse de to bøger, denne gang uden så lang tid i mellem dem og med den viden jeg har om hvad serien handler om.

Når jeg har valgt at give bogen 4 hjerter, så er det efter lang tids overvejelse. På mange måder følte jeg at hele serien er ret “disjointed”, den hænger ikke sammen fra bog til bog og det er som om den skrifter retning midt i det hele fra hvad den først lader til at handle om og hvad den så faktisk ender med at handle om. Når det er sagt, så kan jeg godt lide den retning historien tager og jeg glædede mig til at få svar på de afsløringer vi fik i slutningen af Everless. Bogen handler om Caro og Jules, om to pigers venskab, der bliver til et bittert fjendskab, om tilgivelse og prisen for at gøre det rigtige. Der er mange gode ting i det. Men jeg savnede blod-som-møntfod magisystemet der i første omgang tiltrak min opmærksomhed i Everless.

Evermore er en god afslutning på en kort serie, den tager det alvorligt mht. hvilken retning historien går i Everless. Jeg fløj igennem den og jeg nød skrivestilen mere end jeg gjorde plottet. På mange måder tror jeg, at jeg bliver nødt til at genlæse begge bøger igen for at komme uden om følelsen af at være blevet vildledt. Jeg kan godt se det ske en gang i fremtiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.