Fierce Like a Firestorm (Hibiscus Daughter #2) af Lana Popović

Titel: Fierce Like a Firestorm.
Forfatter: Lana Popović.
Serie: Hibiscus Daughter #2.
Udgivet af: Katherine Tegen Books i 2018.
Sidetal: 310 sider.

Læs min anmeldelse af den første bog i duologien her: Wicked Like a Wildfire.

In the bewitching conclusion to Lana Popovic’s sumptuous and romantic teen fantasy duology, Malina must use her gleam to rescue her twin sister from a magical power more dangerous than Death.
Twin sisters Iris and Malina thought they knew how to reverse the ancient curse that haunts their line, the spell that destines them to use their gleams—unique forms of beauty-manipulating magic—to entice and enchant none other than Death himself.
But both sisters thought wrong.
Instead of ending the wicked bargain with the power of her infinite bloom, Iris is taken to an exquisite, uncanny realm in between this world and the next—a world Death created for her alone. Only, unlike all of Death’s companions before, Iris’s body goes on the one-way journey along with her soul, arriving in a kingdom never meant to sustain a living girl.
Left behind with Niko, her girlfriend, and Luka, the boy her sister loves, Lina searches for a way to save Iris. But as Lina unearths the dark secrets that bind her family to parallel fates of loss and immortality and Iris tries to outwit Death on his own terrain, a power resurfaces that even Mara, the original witch mother, fears. Now both sisters must learn to fully embrace their gleams—or else they’ll truly lose each other forever.

Fierce Like a Firestorm er efterfølgeren til en af mine yndlingsbøger i år og der har virkelig meget at leve op til. Jeg synes den gør det virkelig godt og det er en serie jeg er så glad for overhovedet kom ind på min radar igennem FairyLoot.

Bogen starter mere eller mindre efter den første bog sluttede og foregår delvist hos Iris i Dødens mærkværdige men vidunderlige verden hvor hun på en gang er draget mod ham og ønsket om at blive og samtidig længes hjem og vil gøre alt for at komme tilbage. Det er måske den del af bogen der er mest malerisk beskrevet og virkelig benytter sig meget af sansemæssige indtryk så man som læser næsten føler at man er der selv. Men det er også her jeg følte plottet blev for langtrukkent og nu og da gik hen og blev kedeligt fordi det var gentagelser af samme hændelsesforløb indtil Iris begynder at forstå hvad hun skal gøre.

Modsat har vi så Malina, der er blevet efterladt tilbage sammen med deres to venner og hele slægtens klan af hekse, i mangel af bedre ord. Det er her vi får mere at se af det magisystem som overrumplede mig sådan i Wicked Like a Wildfire og stadig er et af de mest unikke, jeg har set. Her er der måske ikke helt lige så meget action mens de dykker ned i stammoderen Maras fortid og slægtens forbandelse.

Sammen udgør de to dele bogens helhed og jeg kan godt lide sammenspillet mellem de to. Både de to hovedpersoner Iris og Malina, hvis søsterforhold stadig er så skønt at læse om og et af dem, jeg ved at jeg vil huske. Men også de to vinkler på historien, de to plotlinjer som afslører forskellige dele af løsningen på hvordan Iris kan komme hjem og måske forbandelsen brydes.

Jeg er vild med Lana Popovićs skrivestil og jeg håber virkelig hun skriver mere. Ligesom den første bog får Fierce Like a Firestorm min anbefaling med hvis man er til unikke magisystemer, velskrevne plots, komplekse karakterer og et realistisk søsterforhold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.