Flytterod og læsestakke ~ august tilbageblik

August var en meget underlig måned. Jeg havde prioriteret læsningen meget højt, min hjerne fortalte mig ligesom at jeg var nødt til at læse så meget som muligt til NEWTs Readathon. Det var totalt fjollet, for det var på ingen måde nødvendigt og jeg kunne sagtens have taget det meget mere med ro, hvis jeg ikke havde sat mine ambitioner så højt. Men i løbet af august skete der også meget andet. For eksempel havde jeg tre lørdage i træk, hvor jeg var med til at flytte, den første lige i slutningen af juli og derefter to i august, hvoraf det sidste var mig selv. I august flyttede jeg nemlig officielt ud til min kæreste. Det betød ret meget for mig at vi kunne få det til at lykkedes at flytte mine ting ind i lejligheden, og faktisk har vi talt om at det ikke føles som om vi har flyttet endnu en lejlighed herind. Det har selvfølgelig betydet en del flytterod og vi har stadig lidt ting stående her og der som vi skal have på plads, men det er så skønt og det har givet en anden ro end når vi hele tiden skulle huske at tømme min postkasse regelmæssigt og ikke mindst savnede jeg at have mine bøger uden at skulle planlægge en tur ind for at hente dem. Det kan godt være det lyder overfladisk, men nu føles det også som mit hjem, og det er bare dejligt. At vi heller ikke længere har to huslejer er helt klart også en fordel, som jeg regner med vi kommer til at mærke fremover.

August har også været en usædvanligt varm måned, og jeg har tilbragt meget af tiden med at sidde indenfor og læse. For jeg har læst rigtig meget. Faktisk blev det til hele 29 bøger i august måned, hvilket er langt over mit gennemsnit for de første 7 måneder af året og jeg kan lige så godt sige det på forhånd: det kommer ikke til at ske igen. Selvfølgelig vil jeg stadig læse og helt sikkert også læse meget, hvis du spørger andre, men jeg vil også gerne omprioriterer en smule og tage det lidt mere med ro ved ikke at sætte så høje mål for mig selv.

Jeg deltog naturligvis i NEWTs Magical Readathon i august, som jeg har vlogget løbende med varierende succes. Alle fire ugentlige læsevlogs kan ses her: uge 1, uge 2, uge 3 og uge 4. I de vlogs taler jeg også en del om alle de bøger, jeg læste til readathonet, så derfor vil jeg som sædvanlig kun lave mit wrap up i forhold til bedømmelser og så har jeg ellers en kæmpe stak anmeldelser jeg skal have skrevet i de næste måneder. Derudover var august også første måned i mit eget #SpektrumReadalong, hvor vi læste Leoniderne af Nanna Foss og det kan man læse meget mere om her: Leoniderne diskussionsindlæg. Det var en virkelig fornøjelse og jeg glæder mig til at læse Geminiderne i september. Hvis du kunne tænke dig at være med, så er der i øvrigt også en ny konkurrence på Instagram fra i dag, og det forløber på præcis samme måde som den første.

Og nu til bøgerne. Jeg læste i alt 29 bøger i august, hvoraf 1 var en lydbog, 1 var et digitalt anmeldereksemplar, 1 enkelt var lånt fra min svigermor og de resterende 26 bøger var fra mine egne hylder. Jeg har givet min første 1 hjertede bedømmelse, men fordi jeg har læst så mange, og genlæst en del af mine yndlingsbøger, så ender jeg faktisk med en gennemsnitlig bedømmelse på 3,8 hjerter. Det synes jeg selv er ret godt gået og det har bestemt også været en god læsemåned hvor de gode læseoplevelser har fyldt mest. Fordelt på bedømmelserne ser det således ud:

1 hjerte:
Mr X af Kristen Ashley, lydbog.

2 hjerter:
To Best The Boys af Mary Weber.
Dæmoner af Carina Evytt.

3 hjerter:
The Old Man of the Moon af Shen Fu.
White Nights af Fyodor Dostoyevsky.
The Gilded Wolves af Roshani Chokshi.
Historien om et nyt navn af Elena Ferrante.
The Beautifull Cassandra af Jane Austen.
Under skoven danser vi af Trine V. Ipsen.

4 hjerter:
*100 Days of Sunlight af Abbie Emmons, digitalt anmeldereksemplar fra NetGalley.
Ravnenes hvisken 2 af Malene Sølvsten, genlæsning.
Ravnenes hvisken 3 af Malene Sølvsten.
Smith of Wootton Major af J. R. R. Tolkien.
Jonathan Strange & Mr Norrell af Susanna Clarke.
The Saga of Gunnlaug Serpent-tongue af en anonym forfatter.
Aurora Rising af Amie Kaufman og Jay Kristoff.
Bookworm: a Memoir of Childhood Reading af Lucy Mangan.
Descendant of the Crane af Joan He.
The Young Elites af Marie Lu.
Papirprinsessen af Erin Watt, genlæsning.
Askeprinsen af Erin Watt.

5 hjerter:
Spellslinger af Sebastien de Castell.
Birthday af Meredith Russo.
Fairest af Marissa Meyer.
Roverandom af J. R. R. Tolkien.
Leoniderne af Nanna Foss, genlæsning.
Six of Crows af Leigh Bardugo, genlæsning.
Saga, vol. 4 af Brian K. Vaughan og Fiona Staples.
The Umbrella Academy: Apocalypse Suite af Gerard Way og Gabriel Bá.

Jeg tror, min yndlingsbog jeg har læst denne her måned enten er Spellslinger eller Birthday. Men vi også medtager genlæsningerne, så har jeg altså været helt vildt glad for at vende tilbage til Leoniderne og læse den igen. Det samme gælder for Six of Crows.

Hvilken bog har været din favorit at læse i august?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.