“Only the Avatar, master of all four elements…” ~ ATLA Readathon læseliste

I september er mine læseplaner noget mere afdæmpede end i august. Blandt andet er det tid til årets Fantasyfestival, som jeg glæder mig virkelig meget til at deltage i. Men også fordi jeg er en smule udkørt. Jeg skal selvfølgelig læse Geminiderne af Nanna Foss til min readalong og så har jeg planer om at jeg skal have læst mine ulæste anmeldereksemplarer, der er godt nok kun 3, men det giver mig unødigt stress at have dem liggende.

Alligevel har jeg så fundet et readathon, jeg gerne vil deltage i. Det er tematiseret omkring Avatar: The Last Airbender tegneserien og jeg glæder mig til både at gense serien og læse en fin lille stak bøger inspireret af nogle af mine yndlingskarakterer fra serien. Readathonet er skabt af Maëlys Reads på YouTube, men jeg fandt ud af at det fandtes via Josefine. Og selvfølgelig skal jeg være med.

Jeg deltager på Water Tribe-holdet, men jeg har nu alligevel fundet bøger til alle udfordringerne. Jeg mangler dog stadig gruppebogen, The Rise of Kyoshi af F. C. Yee, som jeg har haft meget bøvl med at finde og få købt mens den var på lager. Men jeg er sikker på at den nok skal nå at komme i løbet af september. Bogen er en ny fortælling blandt andet fra en af mændene bag tegneserien og handler om avataren Kyoshi, der var avatar to gange før Aang.

Vand
Katara: genlæs en barndomsfavorit.
The Bad Beginning af Lemony Snicket.
Jeg har længe haft lyst til at læse hele serien og efter jeg fik den i julegave, har jeg egentlig ikke haft nogen undskyldning for at udskyde det længere. I mange år har jeg haft de første syv bøger på dansk og jeg genlæste dem om og om igen som barn. Serien handler om de tre Baudelaire-børn, Violet, Klaus og Sunny, som mister deres forældre i en brand og derefter bliver sendt til den ene værge efter den anden og hver gang må forhindre et plot om at stjæle deres formue. Serien er kendt for dens mærkværdige humor, underligt tidsløse verden og ikke mindst en meget speciel fortællestil.

Sokka: en bog med interessant worldbuilding.
Den faldne engel af Kenneth Bøgh Andersen.
Helvede som Kenneth Bøgh Andersen beskriver det, er super spændende og virkelig opfindsomt. Desuden kommer man med Filip også på besøg i Himlen, Paradis, Hades og Hel i løbet af serien. Jeg har været ret spændt på, hvordan serien fortsætter i bog 5 og 6 eftersom den oprindelige slutning var bog 4. Men jeg er allerede i gang med bogen og jeg nyder at læse den.

Pakku: læs gruppebogen.
The Rise of Kyoshi af F. C. Yee.

Ild
Zuko: giv en bog en chance til.
Matilda af Mary Shelley.
Jeg har forsøgt at læse den her bog op til flere gange, men er aldrig nået ret meget længere end de første 5 eller 8 sider. Hvorfor ved jeg ikke helt, jeg tror måske ikke, jeg har været i humør til den på det tidspunkt. Da det er meget sjældent at jeg vælger at stoppe med en bog, havde jeg ikke rigtig andre idéer om, hvad jeg ellers skulle vælge.

Azula: en bog med en interessant antagonist.
Vicious af V. E. Schwab.
Det her er en genlæsning for mit vedkommende, men jeg vil gerne læse den igen inden jeg går i gang med efterfølgeren. Bogen handler om Victor og Eli, der er to genier, der finder ud af hvordan de kan give dem selv overnaturlige evner. Flash forward til ti år senere og bogens åbningskapitel er Victor lige brudt ud af fængslet og fast besluttet på at søge hævn over Eli. Begge karakterer er vidunderligt moralske grå og det her er helt sikkert den bedste bog jeg har læst af Schwab ind til videre.

Iroh: læs gruppebogen.
The Rise of Kyoshi af F. C. Yee.

Jord
Toph: en bog med valgt/fundet familie.
Crooked Kingdom af Leigh Bardugo.
Jeg er ved at være klar til at læse den her, men jeg har har hørt at jeg skal forberede mig på at den river i hjertet. Det er selvfølgelig opfølgeren til Six of Crows og jeg glæder mig egentlig til at vende tilbage til Ketterdam og finde ud af hvad der sker efter afslutningen på den første bog. Altså, jeg skal møde Kaz, Inej, Nina, Mattias, Jesper og Wyland igen og så kan jeg ikke være helt utilfreds.

Suki: en bog med en flot forside.
Sorcery of Thorns af Margaret Rogersen.
Jeg er vild med denne her forside, også selv om jeg egentlig er træt af forsider med mennesker på. Der er bare noget over denne her forside, jeg synes den er virkelig flot at se på. Faktisk synes jeg at denne her var den sværeste at vælge en bog til, der er så mange flotte forsider. Bogen handler om hemmelige biblioteker, dæmoner, levende bøger og jeg behøver ikke vide mere end det.

Bumi: læs gruppebogen.
The Rise of Kyoshi af F. C. Yee.

Luft
Aang: læs en glad eller håbefuld bog.
Heartstopper vol. 1 af Alice Oseman.
Købte jeg den her bog for at kunne læse den nu? Ikke helt, men det passer unægteligt meget godt. Jeg har hørt så meget om den her historie og da jeg delte mit august book haul på Instagram kom der godt nok også mange kommentarer om lige netop Heartstopper. Alt jeg har hørt er at det er en super cute kærlighedshistorie mellem to drenge ved navn Nick og Charlie, der egentlig er sidekarakterer i en af hendes andre romaner. Men det er også nok.

Appa: en bog med et elskeligt kæledyr.
The Reptile Room af Lemony Snicket.
Jeg siger ikke, jeg havde et hyr med at finde en bog til her. Men jeg var inde over hvorvidt man kan kalde Mr Kindly fra Nevernight eller Pantalaimon fra His Dark Materials for kæledyr eller om jeg skulle genlæse Harry Potter. Og så kom jeg i tanke om alle slangerne i denne her bog, som på en måde er kæledyr, på en måde forskningsobjekter og på en måde som en del af familien. Det passer også fint at læse de to første bøger i serien inden for kort tid.

Munk Gyatso: læs gruppebogen.
The Rise of Kyoshi af F. C. Yee.

Det er mere eller mindre de bøger, jeg håber på at få læst i september. Jeg kan godt lide at stakken er noget mere overskuelig. Hvilken bog vil du gerne nå at læse i september? Ses vi til Fantasyefestivalen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.