Følg med i mit læsedøgn ~ Deweys 24 hour readathon

Dette indlæg opdateres løbende indtil kl 14 i morgen søndag.

11.24
Jeg er endnu en gang klar i alt for god tid. Derfor sidder jeg nu og keder mig lidt, spiller spil på telefonen og venter på at klokken bliver 14. Min læsestak er blevet sammensat i løbet af ugen og jeg er mest af alt glad for at jeg nåede at få mine nye briller inden den her weekend. Sidste gang jeg deltog havde jeg kun sofaen at sidde i, men siden da er jeg jo som bekendt flyttet og derfor har jeg nu min stol. Og jeg glæder mig til at sidde her det næste lange stykke tid og bare læse.

Det her er min læsestak. Det ser ud af meget fordi der er 15 bøger i stakken, men jeg har talt siderne op og hvis jeg læser dem alle, ender jeg på omkring 3.300 sider, hvilket stemmer godt overens med det jeg har nået at læse de foregående gange. Jeg ved dog ikke helt om jeg tror på at jeg når dem alle. Jeg plejer gerne at ville sove et par timer eller tre, men ellers er det for mig forholdsvis nemt at læse hele eventet igennem da det egentlig passer ret godt til min døgnrytme. Men tilbage til læsestakken. I år er den valgt ud fra samme liste som resten af de bøger, jeg har læst i oktober: spooky bøger. Så det handler om hekse, snigmordere, zombier, dæmoner samt stalkere og mordmysterier. Desuden er der en god blanding af bøger på dansk og engelsk, samt manga, graphic novels, noveller og kun to bøger på over 400 sider.

Sådan her ser min tracker ud i min reading journal.

Jeg tror jeg vil spise frokost snart og begynde at se mig om efter andre bloggere, hvis læsedøgn jeg kan følge med i.

Sider læst: 0.
Bøger læst: 0.

13:37
Jeg har fået ordnet en del praktiske ting i køkkenet, frokosten er ved at blive spist og jeg har fundet mine snack frem. Egentlig er jeg helt klar til at gå i gang lige om lidt og jeg ved allerede også hvilken bog jeg starter med. Måske ikke så overraskende så bliver det efterfølgeren til Nevernight af Jay Kristoff som jeg var helt vild med, Godsgrave er den næstlængste bog på min TBR til det her readathon, så jeg synes det er meget fint at starte med den.

Sider læst: 0.
Bøger læst: 0.

18:27
Hele eftermiddagen forsvandt med regnen trommende mod ruden og min kæreste sovende på sofaen. Jeg er blevet færdig med min første bog, Godsgrave af Jay Kristoff og oh my jeg er fuld af følelser! Jeg kan godt forstå at ventetiden har været lang for dem, der læste Godsgrave dengang den udkom for sikke en rutsjebanetur – og kæmpe cliffhanger!

Lige nu er jeg stadig ikke helt sulten endnu og tror derfor, jeg vil påbegynde en anden bog inden aftensmaden. Mit valg er faldet på Monster af Patrick Ness. Jeg har set filmen og er spændt på hvordan bogen adskiller sig fra den. Det er også lidt forventet at være en hurtig læseoplevelse.

Sider læst: 419.
Bøger læst: 1.

19:37
Så fik jeg læst Monster af Patrick Ness og egentlig mindede den mig meget om filmen. Det gjorde den dog ikke mindre følelsesladet og jeg var især vild med illustrationerne af Jim Kay, de var så fabelagtige og stemningsfulde.

Men nu er det tid til en lille blog og Instagram tour mens min kæreste laver aftensmaden færdig. Og så kan jeg også lige komme ovenpå igen efter Monster.

Sider læst: 623.
Bøger læst: 2.

20:10
Efter en hurtig, men lækker aftensmad har jeg været lidt rundt på forskellige medier og efterladt kommentarer og set hvad folk læser i øjeblikket. Nu er tiden kommet til at vælge min tredje bog og mit valg er faldet på Sanctuary af V. V. James. Jeg satser lidt på at få læse omkring halvdelen nu og så holde en lille pause, da det er den længste bog på min TBR med næsten 500 sider, så jeg tror det er bedst at dele den lidt op så jeg ikke går helt i stå. Jeg har også fundet teen frem og mit bland-selv-slik, så jeg behøver i realiteten ikke flytte mig fra min stol det næste stykke tid.

Sider læst: 623.
Bøger læst: 2.

21:48
Jeg er cirka 200 sider inde i Sanctuary og ind til videre kan jeg rigtig godt lide den. Den er meget anderledes end jeg lige regnede med, mere voksenfantasy end YA og selv om det ikke er nogen dårlig ting, så skulle jeg lige vænne mig til det. Mysteriet er til gengæld virkelig spændende og jeg kan godt lide den verden V. V. James har bygget op hvor magi er en del af hverdagen og der er love omkring det selv i den amerikanske forfatning. Men nu har jeg lidt brug for en pause og et sceneskift, så jeg vil lige læse en lille kort bog og brygge mig en ny kop te.

Mit valg er faldet på en af mine Little Black Classics, jeg har udvalgt til i dag. Og det er The Yellow Wall-Paper af Charlotte Perkins Gilman.

Sider læst: 838.
Bøger læst: 2.

23:10.
Okay, så jeg endte faktisk med at læse 2 Little Black Classics. The Yellow Wall-Paper bestod af 3 noveller, af hvilke jeg bedst kunne lide titelnovellen. Den var tilpas nervepirrende og havde den “unsettling” kvalitet, jeg ledte efter. Derudover valgte jeg også at læse digtsamlingen Goblin Market af Christina Rossetti, der dog var en meget blandet og skuffende læseoplevelse med undtagelse af titeldigtet, der uden tvivl var det bedste i bogen.

Jeg har været oppe og bevæge mig lidt, fået mere te og er nu klar til at vende tilbage til Sanctuary og mysteriet om hvordan Daniel døde – og om det var heksens datter Harper, der slog ham ihjel. Det er meget tydeligt at alle karakterer i den her by har noget at skjule og jeg kan virkelig se det her for mig som en TV serie.

Sider læst: 967.
Bøger læst: 4.

00:42
Jeg har netop vendt den sidste side i Sanctuary og hold nu fast! Det virker forkert at sige, at jeg kunne lide bogen, eftersom det meste af tiden var jeg super irriteret over karaktererne og den måde de behandler hinanden på, men det er derfor jeg kunne lide den. For den provokerede så mange reaktioner hos mig. Og jeg var helt opslugt lige til det sidste.

Efterhånden er jeg ved at kunne mærke trætheden lidt, men jeg er ikke klar til at gå i seng endnu. Det er dog nok ved at være på tide med en lidt lette bog, så derfor har jeg besluttet mig for at give mig i kast med A Study in Charlotte af Brittany Cavallaro, som er en moderne, genderbent “genfortælling” af Sherlock Holmes.

Sider læst: 1.217.
Bøger læst: 5.

02:07
Mens klokken har passeret 2 for anden gang i nat og vi er gået over til vintertid har jeg nydt en overraskende god genfortælling af de Sherlock Holmes historier, jeg elsker så højt. A Study in Charlotte var langt bedre end jeg nok havde forventet og jeg er glad for at min skeptisme ikke blev retfærdiggjort.

Mærkeligt nok er jeg stadig ikke træt. Så mens min kæreste sidder og ser alle mulige tech-relaterede YouTube videoer, så tror jeg at jeg vil give mig i kast med endnu en bog. Jeg har besluttet mig for at læse Dødt kød – dag 2 af Nick Clausen, som er et anmeldereksemplar fra forlaget. Og derefter også Dødt kød – dag 3, som ikke er på Goodreads endnu og jeg derfor ikke helt ved hvordan jeg skal registrere det. Men det er et problem for senere, lige nu vil jeg bare fortsætte med at læse.

Sider læst: 1.438.
Bøger læst: 6.

03:04
Well, så blev det pludselig sent. Jeg er den eneste, der er vågen og selv om jeg føler mig lidt mat, så er jeg ikke specielt træt og jeg har ikke lyst til at stoppe med at læse. Jeg er blevet færdig med både Dag 2 og og Dag 3, jeg er især vild med Dag 3, hvor der virkelig sker ting og sager og man kan mærke at nu er det hele ved at løbe løbsk.

Jeg tror, det er ved at være tid til noget der er lidt lettere, så jeg har taget både Death Note IV af Tsugumi Ohba og Deadly Class vol 1 af Rick Remender og Wes Craig frem, den første en manga og sidstnævnte en grapic novel. Det er mit mål at blive færdig med den ene inden jeg går i seng, og nå at komme i gang med den næste, men nu får vi at se.

Sider læst: 1.701.
Bøger læst: 8.

04:23
Okay, nu vil jeg sove. Jeg er blevet færdig med Death Note IV og jeg må sige, jeg er noget overrasket over den retning historien har taget. Jeg ved ikke helt om jeg synes det er godt, men det er i hvert fald noget af et incitament til at få fat i bog 5 og 6 snart. Derudover har jeg læst cirka 50 sider i Deadly Class vol 1, men jeg er simpelthen for træt til at læse videre nu.

Sider læst: 2.167
Bøger læst: 9.

07:54
Godmorgen! Jeg håber, I har sovet godt. Jeg har i hvert faldt nydt at få et par timer på øjet og føler mig klar til at læse videre. Der bliver nok ikke tid til at færdiglæse samtlige bøger på min læseliste, men jeg ved stadig ikke helt hvad jeg ender med at vælge fra. For nu vil jeg læse Deadly Class vol 1 færdig.

Sider læst: 2.167.
Bøger læst: 9.

08:41
Så øh, Deadly Class var …. interessant. Jeg er ikke helt solgt på tegnestilen, men historien var spændende nok og jeg er ret nysgerrig på hvor den fører hen. Det var også en bog der var ret god at sidde med mens jeg lige vågner helt. Nu vil jeg lave mig en kop te og læse Stalker af Michella Rasmussen. Det er en bog, jeg ikke rigtig kunne få mig selv til at læse i nat, jeg er nemlig ret sikker på at den nok skal komme under huden på mig.

Sider læst: 2.366.
Bøger læst: 10.

09:48
Stalker viste sig at være en hurtigt læst bog, måske især fordi den skiftende synsvinkel betød at jeg sad på kanten af min stol hele vejen. Jeg havde virkelig en grum fornemmelse af hvordan det ville slutte og selv om bogen var lige kort nok, så efterlod den mig med en følelse af ubehag og frygt, som jeg ikke helt kan glemme.

Jeg må indrømme, at jeg stadig er ret træt og jeg skal helt sikker have en lur efter readathon’et er ovre. Men for nu læser jeg videre. Jeg ved udemærket godt at det ikke går ud på at man skal læse alle 24 timer, men at det er et spørgsmål om at prioritere læsningen i det her døgn. Men jeg prioriterer allerede læsning højt i min hverdag og jeg hygger mig virkelig meget lige nu.

Min næste bog bliver Skyggesider af Chrstina Bonde, som jeg ikke rigtig ved hvad jeg skal vente mig af, men nu får vi at se.

Sider læst: 2.589
Bøger læst: 11.

11:34
Desværre endte Skyggesider med at være en ret skuffende læseoplevelse. Jeg kom aldrig rigtig ind i historien på trods af at Christina Bonde skriver rigtig godt. Det meste af tiden fandt jeg bare bogen ekstremt forvirrende og den følelse stoppede ikke, da jeg fik konklusionen. Så jeg ved stadig ikke rigtig hvad jeg skal mene, ud over at jeg i bund og grund ikke rigtig kan lide den.

Vi begynder at nærme os slutfasen og derfor har jeg besluttet at droppe The Dreadful Tale of Prosper Redding af Alexandra Bracken, som ellers også var på min TBR. Lige nu har jeg ikke rigtig nærværet til at sætte mig ind i endnu en 300 sider lang bog, så jeg vil hellere gemme den til en anden dag. Derfor vil jeg som de sidste to bøger læse Woman Much Missed af Thomas Hardy og The Figure in the Carpet af Henry James. Begge er Little Black Classics, kun 50 sider hver og derfor relativt til at komme igennem hurtigt.

Sider læst: 2.868.
Bøger læst: 12.

13:06
Så er det gået 24 timer og selv om jeg godt ved, at jeg sagde jeg ville opdatere indtil kl. 14, så er readathon’et sådan set ovre nu. Jeg nåede at blive færdig med begge bøger, The Figure in the Carpet endte med at være en kedelig skuffelse af en novelle, der mest af alt var kedelig og virkede ret navlepiller-agtig. Woman Much Missed indeholdt mange smukke digte og man kunne virkelig mærke hvordan hans kones død forandrede forfatteren. Men jeg druknede også i symbolikken og det er ikke den bedste digtsamling jeg har læst.

Sider læst: 2.978.
Bøger læst: 14.

Tusind tak for denne omgang! Jeg har nydt min læsning så meget og det var været virkelig hyggeligt at bevæge mig rundt i blog og Instagram-verdenen og følge med og heppe. Nu tror jeg, jeg mest af alt har lyst til at gå en tur og komme lidt ud. Bevæge mig lidt.

Her er alt jeg fik læst plus nogle hjertebedømmelser.

 • Godsgrave af Jay Kristoff: 5/5.
 • Monster af Patrick Ness: 5/5.
 • The Yellow Wall-Paper af Charlotte Perkins Gilman: 4/5.
 • Goblin Market af Christina Rossetti: 3/5.
 • Sanctuary af V. V. James: 5/5.
 • A Study in Charlotte af Brittany Cavallaro: 4/5.
 • Dødt kød – dag 2 af Nick Clausen: 4/5.
 • Dødt kød – dag 3 af Nick Clausen: 5/5.
 • Death Note IV af Tsugumi Ohba og Takeshi Obata: 4/5.
 • Deadly Class vol 1 – Reagan Youth af Rick Remender og Wes Craig: 3/5.
 • Stalker af Michella Rasmussen: 4/5.
 • Skyggesider af Christina Bonde: 2/5.
 • Woman Much Missed af Thomas Hardy: 3/5.
 • The Figure in the Carpet af Henry James: 2/5.

Comments

  1. Mange tak, jeg er også blevet rigtig glad for at der var plads til at vi kunne lave det i en ellers ret lille lejlighed 🙂

     1. Sejt, at du har kunne hænge sammen om læsningen så mange timer. Jeg kapitulerede ret tidligt igår, men har været fint igang igen siden imorges. Rigtig god læselyst her i de sidste timer af readathon’et!

     2. Det er godt nok også lige før jeg ikke kunne hænge sammen til sidst. Men nu kommer det sværeste: skal eller skal ikke tage en lur. For jeg kan godt mærke, jeg ikke er helt udhvilet, men jeg er også lidt bange for at komme til at sove hele dagen væk XD

 1. Sanctuary lyder interessant. Jeg er spændt på at læse, hvad du ender med at synes om den. Jeg er lige blevet færdig med Skyggesider, som desværre ikke var et hit for mig, men forhåbentlig synes du bedre om den, når du når til den.

  1. Ind til videre er jeg overraskende vild med den. Nu får vi at se når jeg skal til at læse anden halvdel af bogen. Øv, det er da træls, så er jeg da spændt på hvad jeg synes efter jeg har læst den.

  1. Ja, det er gået rigtig godt den her gang. Eeeeh, jeg kunne desværre ikke rigtig lide den, jeg synes den var virkelig rodet og forvirrende og jeg tror, det havde været bedre med en lidt længere bog, så man ikke havde behøvet af mase alting sådan sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.