Gennem kul og blod (Transformationsmaskinen #3) af Nikolaj Johansen

Titel: Gennem kul og blod.
Forfatter: Nikolaj Johansen.
Serie: Transformationsmaskinen #3.
Udgivet af: Calibat i 2019.
Sidetal: 260 sider.
Hvordan jeg læste den: anmeldereksemplar tilsendt efter aftale med forfatteren.

Anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget Calibat efter aftale med forfatteren.

Læs mine anmeldelser af de første to bøger her: Transformationsmaskinen og Moderlandets drage.

Revolutionen er på vej i vasken. Da Argone og hans oprørshær af occitanere indtager Eire Nuas hovedstad, bliver han selv arresteret og hans kammerater drevet under jorden. Men alt håb er ikke ude, for der venter flere overraskelser forude …Gennem kul og blod er sidste bind i Revolutionstrilogien, en gribende steampunk-fortælling om at kæmpe for, hvad man tror på.

Jeg har ventet spændt på afslutningen på Nikolaj Johansens steampunk trilogi. Og med Gennem kul og blod fik jeg virkelig en hæsblæsende slutning. Faktisk gik det næsten for stærkt.

Jeg savnede meget steampunk-elementerne, den kreative brug af teknologi som kendertegner genren og som i høj grad prægede isæt den første bog. Det er nok der mit primære savn ved Gennem kul og blod, der var masser af revolutionstænkning og jeg var vild med den måde resten af karaktererne tager teten op efter at Argone er blevet arresteret.

Det jeg elsker mest er det univers, som Nikolaj har skabt. En verden der på en og samme tid føles fremmed og velkendt, en fantasyversion af koloniseringstiden. Jeg kunne som læser mærke en historie og en kultur hos occitanterne og jeg ville ønske vi fik mere af se af det. Og det er ikke engang fordi vi ikke får det at se, i mødet mellem Rosheen og occitanternes ledere. Den del kunne for min skyld have fyldt dobbelt så meget, for forskellen mellem hvordan de to grupper vil kæmpe for det de tror på er mega interessant og gennemgående får hele serien, men især den her bog.

Jeg kan virkelig anbefale den her serie til steampunk fans og dem, der kan lide en god historie. Nikolaj Johansen skriver levende og let, så historien ikke tynges under sproget eller mængden af indhold. Jeg glæder mig til at se mere fra hans hånd i fremtiden.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.