Et, to, mange ~ Buzzwordathon runde 5 læseliste

reklame: indeholder er anmeldereksemplar fra Forlaget Facet.

Som om det ikke var nok at være i gang med et readathon, så starter der i dag endnu et, jeg gerne vil deltage i. Igen. For anden gang er jeg med i Buzzwordathon, som er måske det mest enkle readathon. Hver runde har et “buzzword” og så læser man bøger med det ord i titlen eller undertitlen. I denne omgang er det ikke ét ord men en serie af ord: nemlig tal og talord. Altså både et, to og tre, samt første, anden og tredje. Det kan være skrevet både med bogstaver og med tal.

Ud fra dette har jeg fundet frem til en lille stak bøger fra mine reoler som lever op til dette. Og det er en meget blandet stak bøger. Jeg ved ikke hvor mange jeg når at læse, men readathon’et løber fra i dag, den 18. november og en uge frem til den 24. november.

Generation One af Pittacus Lore.

Dette er den første bog i spin-off trilogien efter Lorien Legacies og jeg er meget spændt på hvordan tingene udvikler sig efter den ret heftige afslutning på den oprindelige serie. Samtidig synes jeg det er ret rart at det ikke er endnu en lang serie, men en jeg bedre kan overskue. Jeg har også bog to i serien, Fugitive Six, stående hvis jeg skulle få lyst til at læse videre med det samme.

*Bjergtaget 2 – Smagen af aske af Sidsel Sander Mittet.

Åh hvor jeg glæder mig til at kumme fortsætte Sidsels fantastiske serie baseret på folkeviser. Jeg var vild med den måde hun blander elverne fra folkeviserne med det moderne samfund og fordi det er en voksenfantasy er der nogle andre muligheder end i hendes tidligere serier. Jeg er spændt på hvordan tingene skal løse sig efter slutningen på den første bog Og de blev lokket.

Two Can Keep a Secret af Karen M. McManus.

Jeg ved ikke hvor mange læselister, jeg har sat den her på i læbet af de sidste par måneder. Men nu skal det være. Jeg vil virkelig gerne læse den, den interesserer mig meget mere end hendes første bog gjorde og jeg er spændt på om jeg har det lige sådan når jeg er færdig. Bogen handler om den mystiske by Echo Ridge, hvor piger er begyndt at forsvinde, da vores hovedperson flytter dertil.

Gideon the Ninth af Tamsyn Muir.

Det er heller ikke første gang jeg har sat mig for at læse den her bog siden jeg fik den i en Illumicrate boks. Men jeg har hørt meget blandede ting om bogen og derfor er jeg måske lidt mindre ivrig end jeg var til at begynde med. Men stadig: necromancere i rummet? Ja tak.

1Q84 bog 1 af Haruki Murakami.

Inspireret af George Orwells 1984 men med Murakamis kendte stil af nærmest magisk realisme og særlige skrivestil. Jeg har længe villet læse den, men jeg tror det er en god ide at starte med at læse den første bog. Jeg ved faktisk ikke helt om det er én stor bog eller en trilogi, men det finder jeg nok ud af når jeg læser den.

Udover disse fem bøger, så regner jeg også med at supplere med en eller to lydbøger. Men dem har jeg ikke udvalgt på forhånd, det kommer nok mest an på hvad jeg er til i det øjeblik.

Kender du Buzzwordathon?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.