Fantastiske fredag ~ BogForum 2019 #1

reklame: jeg havde presseadgang til messeweekenden.

Ah, så blev det endelig tid til årets BogForum. Et slaraffenland for bogsnak, en kaotisk bogfest og en skøn weekend. Jeg mødtes med Marie fra mariesen.dk ude foran messens nye indgang og fik hurtigt sat mine ting fra mig. Præcis lige som sidste år var mit første mål Læs for Livets stand. Med hjemmefra havde jeg bragt en ret stor pose af bøger og sammen med Marie og hendes mor fik vi hurtigt fyldt deres donationskurv op med top på. Bøgerne går til et virkelig godt formål og selv om det er tungt at tage dem med helt til København, så blev jeg selv glad af at kunne dele ud af læseoplevelser på den måde. Vi fik os også en rigtig hyggelig snak med folkene på messen og jeg fik liftet mit ønske om at de en dag kommer til at samarbejde med mit lokale bibliotek.

Jeg havde ikke mange ting på programmet fredag, men en ting var dog Malene Sølvsten på Tranescenen hvor hun blev interviewet omkring sin nye bog, Livets blod, som er Elias’ histore før Ravnenes hvisken. Før det var vi forbi Tellerups stand, hvor jeg mødtes med en af #spektrumreadalong vinderne så hun kunne få sin præmie. Jeg fik også hilst på Nanna Foss, sagt tillykke med udgivelsen, fik instagrammet min hjemmelavede fan-trøje og gik derfra med messens første nye bog Kvadrantiderne.

Jeg vidste at interviewet omkring Livets blod var en af de ting jeg rigtig gerne ville nå at høre. Elias er uden tvivl min yndlingskarakter i hele serien og jeg blev så glad da jeg så at han fik sin egen lille bog. Som ikke er så lille endda. Som Malene sagde; med 400 år at tage af, er der masser at fortælle. Jeg fandt især snakken omkring research af 1700-tallets medicin virkelig fascinerende, det er utroligt hvad man troede virkede dengang og det sætter også et spændende dilemma op for Elias, som udforskes i bogen: videnskab eller guderne. Selvfølgelig smuttede jeg også hen og fik bogen med hjem.

Midt i det hele tog Marie og jeg os en lille pause og spillede den nye familieudgave af Bezzerwizzer hos Arnold Busck. Det var på alle måder virkelig skønt med en lille pause fra de mange indtryk, der altid overvælder mig i læbet af messen. Og så lærte vi en del sjove fakta.

Ud på eftermiddagen var jeg inviteret til en uformel, men hyggelig meet & greet hos Turbine forlaget. Her fik jeg en god snak med flere af deres fantasyforfattere, blandt andet omkring mit seneste “5-hjertede forudsigelser” indlæg, hvor jeg havde Tobias Stenbæk Bros bog med og hvor den er en måde man virkelig kan udfordre sin egen læsesmag på. De havde også forberedt en lille goodiebag, som ses på billedet nedenunder. Den indeholdt også en KitKat bar, men den overlevede altså ikke weekenden.

Billedet er taget af Marie fra Mariesen.dk!

Og så var jeg tilbage på Tellerups stand i forbindelse med Udgivelsesreception for Kvadrantiderne. På der her tidspunkt var jeg rigtig glad for at jeg havde fået far i bogen om morgenen, for der var ikke mange tilbage (et gennemgående tema). Det var enormt hyggeligt at snakke med både forlagsfolkene, medbloggere, andre forfattere og mange læsere og jeg ved ikke hvor længe jeg endte med at bruge der.

Resten af fredag eftermiddag brugte jeg mest på at tulle rundt, sige hej til folk og gange mig et overblik over bøger og stande. Det var en ret afslappet første dag på messen, hvilket altid er rart for lørdag plejer at være et stort kaos. Jeg fik ikke købt forfærdeligt mange bøger den dag, da jeg hjemmefra havde besluttet mig at vente til senere på weekenden. Bare så jeg ikke skulle bære for meget frem og tilbage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.