Fem 5-hjertede forudsigelser #2

Det her er andet indlæg i serien, hvor jeg ser på mine ulæste bøger og forsøger at forudse nye favoritter. Det første indlæg kan læses her: Fem 5-hjertede forudsigelser #1. Men før vi når til de fem nye valg, så vil jeg lige se tilbage på første omgang.

De første fem forudsigelser jeg kom med, var faktisk meget præcise. Jeg startede i juli med at læse Strange the Dreamer af Laini Taylor i forbindelse med Medivalathon. Jeg glædede mig virkelig meget til at læse den, da bogen har fået ros nærmest fra alle jeg har set læse den og derfor var det vel næppe nogen overraskelse, at det har svære forventninger at leve op til. Det første hundrede sider af bogen var jeg ret sikker på at det ville ende med at blive 4 hjerter, og jeg var nærmest helt forfærdet over det. Det var en bog jeg så gerne ville elske. Og det endte jeg også med at gøre. Jeg gav bogen 5 hjerter i sidste ende, de sidste 150 sider var helt fantastiske og jeg havde svært ved at slippe både karaktererne og universet igen. Man kan se hvordan Laini Taylors skrivestil er blevet endnu mere flydende og atmosfærisk fra hendes første bog. Strange the Dreamer fik 5 hjerter som den første af de fem bøger og sådan har jeg det stadigvæk. I forbindelse med både Medivalathon og The Reading Rush læste jeg også Jay Kristoffs Nevernight som jeg knuselskede nærmest fra første side. Det var lidt en speciel læseoplevelse med mange lange fodnoter, en lidt langsom start og oveni helt fantastiske karakterer og univers. Det overrasker mig at det allerede er så længe siden jeg læste den, for jeg tænker stadig meget på den. For nylig har jeg også læst efterfølgeren Godsgrave og planlægger at læse tredje og sidste bog Darkdawn efter BogForum. Nevernight gav jeg også 5 hjerter og det blev en øjeblikkelig ny favorit bog (og potentielt serie).

Så gik der lidt tid og til Contemporaryathon i september fik jeg læst de næste to bøger i projektet. Den første var The Boy Who Steals Houses af C. G. Drews. Det har en virkelig rørende historie om teenagere med autisme, diagnosticeret eller ej, om familieforhold og ufravigelig kærlighed. Men jeg endte med at give bogen 4 hjerter, for der var dele af historien hvor jeg følte mig lidt tabt. Jeg elskede karaktererne så meget, men selve plottet blev lidt for rodet. Til samme readathon læste jeg også A Very Large Expanse of Sea af Tahereh Mafi, der var en modig og ærlig historie om at være en muslimsk teenagepige i USA post 11. september 2001. Jeg tænkte fraværende på hvor mærkeligt det må være for de yngre læsere, især med teknologien (modem og ingen mobiltelefoner, det er jo min tidlige barndom), men jeg tror til gengæld også det er noget man kan lære rigtig meget af. Jeg tror det er min yndlingsbog fra Tahereh Mafi til dato og jeg endte også med at give den 5 hjerter.

Til sidst læste jeg i starten af oktober Library of Souls af Ransom Riggs. Afslutningen på den oprindelige trilogi om Jakob og de andre børn med sære evner. Jeg var ret vild med den måde tingene udviklede sig på, hvor meget man kunne mærke der var på spil. Og ikke mindst hvor kreativt Ransom Riggs har været med skabelsen af Peculiardom og dets historie. Slutningen gjorde at jeg endte på 5 hjerter, for mig var det det en skøn slutning der tog hensyn til begge sider af Jakobs liv. Jeg er stadig ikke stor fan af Jakob og Emmas forhold, men måske med tiden.

Ud af de første fem valg var det således fire af dem, jeg gav 5 hjerter og der var virkelig nogle nye elskede bøger imellem. En enkelt fik 4 hjerter og derfor synes jeg at det er gået overordentligt godt.

Og så er det tid til at vælge 5 nye bøger, som jeg tror kan blive nye favoritter.

Mine valg denne gang er en blanding af danske og engelske fantasybøger, oversatte klassikere, mixed media sci-fi og mere end en serieafslutning. De bøger jeg har valgt er:

Væddermændenes nat af Tobias Stenbæk Bro.

Altså, jeg har fået anbefalet den her bog fordi jeg elsker Ringenes Herre og A Song of Ice and Fire. Af andre kendere og fans af en eller begge serier. Det er lidt et tveægget sværd: det kan nærmest ikke blive højere ros i mine øjne og samtidig er det virkelig noget at leve op til. Hvad ved jeg om bogen? Ikke stort meget andet end at det er episk fantasy i stor skala, handler om ridderbrødre, og sandsynligvis inkluderer magiske elementer. Men jeg er alligevel nærmest sikker på at det bliver en god læseoplevelse selvom jeg ikke ved mere om den.

Overtalelse af Jane Austen.

Den her er en af de Austen-romaner, jeg ikke har læst endnu. Det er også den korteste, men jeg plejer at være rigtig glad for hendes bøger og særligt de nye oversættelser. Overtalelse handler om Anne Elliot, der som ung blev overtalt til at bryde sit forhold til en fattig sømand af sin familie. Mange år senere mødes de igen, men det der skete dengang skaber stadig problemer imellem dem. Jeg forventer både humoristiske eller sarkastiske kommentarer til Austens samtid og en gribende kærlighedshistorie.

Dødens engel af K. L. Berger.

Dette er tredje og sidste bog i Bergers serie om Raven, der efter sin død bliver Sjælehenter for Døden. Og nu står over for en episk kamp i forsøget på at stoppe Dommedag. Jeg har nydt seriens blanding af religion og fantasy og er så forventningsfuld med hensyn til slutningen. Jeg troede den ville blive kaldt “Dødens arving/arvtager” og det er der en bestemt grund som der blev lagt lidt op til i slutningen af bog to. Nu bliver det spændende at finde ud af om jeg har gættet rigtigt.

Gemina af Amie Kaufman og Jay Kristoff.

Langt om længe håber jeg på at få meget taget sammen til at læse videre i serien. Gemina er opfølgeren til Illuminae og jeg er spændt på om den fastholder mig lige så meget som den første. Jeg ved at den følger to nye hovedpersoner og jeg er derfor meget interesseret i at finde id af hvordan deres historie hænger sammen med resten. Bogen er desuden også på min læseliste til Tome Topple i disse uger.

The Amber Spyglass af Philip Pullman.

Dette er også afslutningen på en serie, nemlig His Dark Materials. Ligesom Gemina er den her bog også på min Tome Topple læseliste og jeg håber det er en jeg når til snart, da jeg virkelig gerne vil læse den inden jeg når alt får langt ind i den nye BBC/HBO serie. The Amber Spyglass er tredje og sidste bog om Lyra og hendes fantastiske eventyr med panserbjørne, magiske knive og kompasser, hekse, luftskibe og meget mere.

Hvilken bog har du senest givet 5 hjerter?

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.