Godnathistorier for rebelske piger 2 (Godnathistorier #2) af Elena Favilli og Francesca Cavallo

Titel: Godnathistorier for rebelske piger 2.
Forfatter: Elena Favilli og Francesca Cavallo.
Oversætter: Elisabeth Kiertzner.
Serie: Godnathistorier #2.
Udgivet af: People’s Press i 2018, først udgivet i 2017 med titlen Good Night Stories for Rebel Girls 2.
Sidetal: 216 sider.
Hvordan jeg læste den: købte bogen til BogForum 2018.

Læs min anmeldelse af den første bog her: Godnathistorier for rebelske piger.

Godnathistorier for rebelske piger 2 er en hel ny samling a hundrede små fortællinger, der hylder exceptionelle kvinder fra Nefertiti til Beyoncé, fra Oprah Winfrey til Angela Merkel og J. K. Rowling. Mød både dronninger og aktivister, ballerinaer og jurister, pirater og computergenier, astronauter og opfindere – sammen skaber deres historier en inspirerende og fascinerede verden af modsætninger og muligheder.
Velkommen til 100 nye portrætter af usædvanlige og exceptionelle kvinder, der har haft indflydelse på deres tid, og som har inspireret andre. Hver eneste kvinde præsenteres med et smukt maleri samt en lille historie formet som et eventyr. Bogen er bygget op som et opslagsværk, og den er rigt illustreret i farver med 60 smukke malerier malet af kvindelige kunstnere.

Jeg blev så glad, da jeg så at der kom endnu en bog i den her “serie”. Præcis lige som den første, så er den bygget op som et slags opslagsværk og bevæger sig bredt i alt fra tid og sted til “områder”, hvis man kan kalde det sådan. Videnskab, dans, pirateri, aktivister og meget andet. Godnathistorier for rebelske piger 2 byder på yderligere 100 små portrætter af kendte og mindre kendte exceptionelle kvinder og deres præstationer.

Bogen her indeholder måske flere kvinder, som jeg kunne genkende og har hørt om før. Jeg morede mig lidt over at jeg nu mere end en gang er stødt på en kvinde fra de historiske romaner af Lucinda Riley og på den måde har kunnet lære lidt mere om dem. Men for mig er det, der endnu en gang hæver bogens niveau de medfølgende illustrationer. De er farverige og specielle og meget forskellige og er med til at gøre at man ligesom kan se de forskellige kvinder for sig. Jeg synes de er en fantastiske tilføjelse til ordene og de gør også at man godt kan læse dem for de lidt yngre i familien og kan få en god dialog. Både om de udfordringer og bedrifter, der kendetegner kvindernes liv.

Min største grund til at jeg heller ikke ender med at give denne her bog 5 hjerter er, at jeg stadig ofte blev irriteret over, hvor meget teksten skøjter henover detaljerne. Måske har det noget med målgruppen at gøre, men jeg fik lidt for ofte følelsen af at det skulle gøres for letforståeligt og derved mistede noget.

Det tager dog ikke så meget fra bogen, at jeg ikke vil anbefale den. For det vil jeg i høj grad. Godnathistorier for rebelske piger 2 er måske skrevet til et lidt yngre publikum end mig, men de kan også minde mig om, at jeg kan opnå hvad jeg sætter mig for. Og det bliver man aldrig for gammel til at huske sig selv på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.