Hvis jeg var din pige af Meredith Russo

Titel: Hvis jeg var din pige.
Forfatter: Meredith Russo.
Oversætter: Lotte Kirkeby Hansen.
Udgivet af: Carlsen i 2016, først udgivet i 2016 med titlen If I Was Your Girl.
Sidetal: 304 sider.
Hvordan jeg læste den: købte bogen på BogForum i 2016.

Amanda Hardy er den nye pige på skolen. Ligesom alle andre vil hun gerne få nye venner og passe ind. Men Amanda har en hemmelighed. Og hun vil ikke så tæt på nogen, at de risikerer at opdage den.
Men da hun møder den søde og venlige Grant, kan Amanda ikke lade være med at lade ham komme tæt. De tilbringer mere og mere tid sammen, og det begynder at gå op for hende, at hun mister for meget ved at holde ham på afstand. Hun ønsker mere og mere at dele alt med Grant – også sin fortid.
Men Amanda er bange for, at når han først kender sandheden om hende, vil han ikke kunne se bort fra den. For Amandas hemmelighed er, at hun før hed Andrew.
Vil sandheden koste Amanda hendes nye liv – og ham, hun har forelsket sig i? En roman om et spændende og aktuelt emne af en forfatter, som selv har oplevet det.

Det er næsten pinligt, så lang tid det har taget mig at læse Hvis jeg var din pige. Til gengæld var det ventetiden værd og jeg nød bogen i fulde drag. Dertil var det også ret skræmmende. Jeg havde hele tiden på fornemmelsen at der ville ske noget slemt, noget der ydmygede Amanda totalt og jeg var så bange på hendes vegne igennem det meste af bogen.

Historien er rørende og bare en af mange fortællinger der er derude. Meredith Russo gør et så godt stykke arbejde, at man sagtens kan sætte sig ind i både hovedpersonen og de andre karakterers tankegang. De fleste af dem forsøger ikke at være ondskabsfulde eller såre andre, de reagerer med følelserne før tankerne og det var mere ægte end jeg havde regnet med.

Jeg vil ikke sige mere om handlingen i bogen, for jeg tror på at det er en bog der virkelig kan mærkes, når man ikke ved for meget om den. I sidste ende slog Hvis jeg var din pige helt benene væk under mig og jeg kan kun anbefale den. Især fordi bogen også tager ting op som ciskønnede kan lære noget af, og det synes jeg er smukt. For det behøver den ikke, jeg synes ikke man kan kræve af den enkelte at de skal forklare og forsvare alting og det mener jeg heller ikke bogen gør. Den tager udgangspunkt i Amandas situation alene og i efterordet af forfatteren fortæller hun meget mere om sine tanker omkring Amanda som hovedperson og hendes historie. Det er alt sammen værd at læse.

Helt ærligt, så synes jeg ikke man må sove på den her bog. En vigtig stemme i vores tid og en, jeg gerne vil læse meget mere af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.