“You can never a book long enough or cup of tea large enough to suit me.” ~ Tome Topple runde 9 læseliste

titelcitat af C. S. Lewis.

reklame: indeholder anmeldereksemplar fra Forlaget Klippe.

I dag starter et tilbagevendende læseevent, som jeg faldt over i foråret og har glædet mig til skulle vende tilbage. Og det er Tome Topple. Det går helt i sin enkelthed ud på at tage sig tid til at læse lange bøger. Man behøver ikke gå all-in som min læsestak antyder, at jeg gør, man kan også læse en enkelt bog. Det er mere en mulighed for at få sparket sig selv i gang med de lidt mere intimiderende bøger. Eventet løber fra den 9. til den 22. november og man behøver ikke registrere sig nogen steder, der er ikke nogen obligatoriske udfordringer og ikke nogen krav til hvor meget man skal læse.

Jeg har ingen anelse om, hvor meget jeg kan nå at læse. Min læsning har været nærmest ikke eksisterende siden 24 timers readathon i slutningen af oktober – jeg har faktisk kun læst én bog færdig siden da. Samtidig jonglerer jeg også med fortsat jobsøgning (der for tiden er et stort stress moment for mig og noget jeg forsøger at finde en ny vinkel på), NaNoWriMo (der ikke går så godt i år ind til videre) og forberedelser til BogForum. Men hvis jeg bare når at læse en eller to af bøgerne på den her liste, så er jeg rigtig godt tilfreds, jeg er langt over mit mål for året og jeg vil hellere læse lidt men godt.

De bøger jeg har valgt er forholdsvis lidt over de 500 sider. På billedet ovenfor er der dog en der mangler og det er Kvadrantiderne af Nanna Foss, den fjerde bog i Spektrum-serien, som udkommer på fredag og som jeg regner med at springe direkte ind i så snart jeg kan. Men udover den, så har jeg valgt seks andre bøger, jeg godt kunne tænke mig at læse.

Gemina (The Illuminae Files #2) af Amie Kaufman og Jay Kristoff. (663 sider)
Det er ganske enkelt på høje tid at jeg får læst videre i den her serie. Jeg knuselsker historien i den første. Det man måske kender serien mest for er hvordan der bliver leget med formatet i højeste grad, hele historien bliver fortalt i mixed media format og opsætningen er speciel hele vejen igennem. Jeg ved ikke noget om, hvad Gemina handler om, men jeg ved at den vist følger to andre hovedpersoner end den første bog. Det format plejer jeg at være ret glad for, men jeg er virkelig også bare vild med Kady og Ezra. Det her er en bog, jeg tror, jeg kan nå at læse rimelig hurtigt på grund af formatet og den formentlige opslugende fortælling.

Krigens monstre (Chaos Walking #3) af Patrick Ness. (656 sider)
Jeg har egentlig mest valgt at sætte den her bog på listen, fordi jeg gerne vil nå at læse den inden Patrick Ness kommer til BogForum og snakker om netop den her serie. Og nu er det i næste weekend, så jeg skal til at skynde mig. Det er kun få dage siden jeg fik bogen hjem med posten, men jeg har ikke lyst til at vente. Det her er den tredje og sidste bog i serien om Todd og Viola, og jeg har haft svært ved at regne ud hvor serien gik henad. Det bliver spændende at se hvor den hele bærer hen og jeg er lidt bange for hvordan det skal gå for mine yndlingskarakterer, for Ness er ikke bange for at overraske sine læsere, også med pludselige dødsfald eller andre hændelser.

*Undergrundens mysterier (Forbandelsen over Laitana #2) af Sissel Moody. (559 sider)
Den anden bog i Laitana-serien er endelig kommet og jeg glæder mig rigtig meget til at kunne fortsætte historien. Den første bog, Den magiske sten, er en skøn fantasyfortælling hvor de fleste kan være med. Her bliver vi taget til Laitana, en magisk verden som helt sikkert er noget af det jeg bedst kan lide ved bogen. Det er et spændende univers, hvor man kan mærke, at der er en masse historie bagved og jeg håber, man lærer mere i Undergrundens mysterier. Desuden sluttede den første bog meget overraskende og jeg er derfor spændt på, hvor vi overhovedet skal hen nu.

Kaldet fra Galathea (Awen #1) af Bettina og Nathali Liane. (558 sider)
Jeg kan nærmest ikke komme i tanke om en fantasybog, jeg har set få mere ros med på vejen end den her. Så da jeg fandt ud af at den faktisk var lang nok til at være med i Tome Topple, så var der ikke rigtig nogen undskyldning for at vente længere. Og så må jeg indrømme, at jeg ikke ved meget mere om bogen end at den foregår i en verden med mange forskellige fantasyvæsner, og indebærer et mystisk skib (tror jeg) og en invitation til en fantastisk rejse. Jeg mødte forfatterne til Fantasyfestivalen og snakkede med dem om bogen og kan næsten ikke vente. Jeg tror måske det bliver den første bog, jeg læser.

The Amber Spyglass (His Dark Materials #3) af Philip Pullman. (544 sider)
Jeg havde egentlig planer om at få læst hele trilogen inden BBC/HBO serien begyndte, men det har jeg ikke helt nået. Jeg er dog så spændt på at få slutningen med, og selv om jeg har set det første afsnit af serien, så har jeg lidt planer om at jeg skal nå at læse den sidste bog inden jeg for alvor kaster mig over TV serien. Den første bog i serien følger Lyra på en fantastisk rejse til Nordpolen og det mystiske Aurora Borealis og jeg er vild med blandingen af magi og teknologi og i den næste bog bliver universet (bogstavligt talt) udvidet en hel del.

Darkdawn (The Nevernight Chronicle #3) af Jay Kristoff. (512 sider)
Åh, om jeg tør læse den her nu? Jeg ved det ikke, jeg tror jeg kommer til at tude helt vildt. Jeg har været ret heldig at jeg først er faldet for serien kort tid før den sidste bog udkom, for så behøver jeg ikke vente så længe. Jeg er dog slet ikke klar til at sige farvel til Mia og Mr Kindly, og hele Itreya universet. Der er snigmordere, forræderi, sex, en hemmelige kult, skyggeevner og hævntogt på programmet og man er advaret helt fra begyndelsen af Nevernight; slutningen er måske ikke så lykkelig igen.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.