Dukkehospital af D. A. Hagelund

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt af forfatteren.

Titel: Dukkehospital.

Forfatter: D. A. Hagelund.

Udgivet af: Emeritus:Poetry i 2019.

Sidetal: 33 sider.

Hvordan jeg læste den: anmeldereksemplar fra forfatteren.

D. A. Hagelunds Dukkehospital er præget af klinisk brutalitet og har en snert af surrealisme over sig. De 20 digte emmer af autonomi og diagnosebitterhed – en kronologisk kamp med sygdomskidnapning. På trods af Stockholmssyndrom for eget handicap, er hun fri.

Dukkehospital er D. A. Hagelunds debuterende digtsamling og med den er hun blevet indstillet til Debutantprisen på BogForum 2019.

Dukkehospital er en modig og personlig digtsamling, som jeg i første omgang ikke rigtig vidste, hvordan jeg skulle forholde mig til. Så jeg læste den igen. Og så begyndte jeg for alvor at få øjnene op for hvor vild en digtsamling, det er.

Man kan mærke igennem alle digtene, at de er dybt personlige og lige fra man ser forsiden får man det her dobbelte indtryk af noget, der er både tragisk og smukt. En evne og styrke til at se sit eget værd, som jeg kun kan misunde Hagelund for på så rammende vis at give udtryk for. Jeg har ingen ret til at gøre mig klog på forfatterens liv, men selv om digtene tager udgangspunkt i det meget personlige så kommer læseren også så tæt på, at man kan mærke smerten. Det imponerer mig at det er lykkedes Hagelund så godt.

Der bliver leget med sproget og metaforer, på en spændende måde, jeg sjældent ser og jeg glæder mig forhåbentlig at se mere fra forfatteren.

Jeg ved ikke, hvor meget folk har hørt om den her digtsamling, men jeg synes det er sådan en skøn lille en. Derfor kan jeg altså godt anbefale at man læser den, hvis man støder på den. Dukkehospital handler om mennesket, om det menneskelige i kroppen og sindet og om så meget mere. En lille bog, der rummer så utroligt meget.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.