Bogforsider freebie ~ Top Ten Tuesday #77

Top Ten Tuesday er et ugentligt liste-meme, som er hostet af That Artsy Reader Girl. Hver uge har en ny overskrift og så sammensætter man en liste baseret på det emne. Desuden kan man se emnerne ret langt tid i forvejen, så man kan bedre planlægge. I dag er emnet en bogforside freebie, hvilket vil sige, at man selv kan vælge hvad listen mere specifikt skal handle om. jeg har haft mange idéer, men jeg har valgt at gå med en ting, jeg har tænkt på i et stykke tid. Og det er forskellige forsider til den samme bog. Så i dag sammenligner jeg og vælger min yndlingsforside blandt forskellige forsider til den samme bog, som regel den amerikanske, den britiske og måske den danske.

Alle forsidebilleder er fundet på Goodreads.

Two Can Keep a Secret af Karen M. McManus. På dansk Echo Ridge.

Fra højre: amerikansk, britisk, dansk.
Not going to lie, den her bog er nok den primære grund til at jeg fik den her ide. Jeg ved nemlig ikke rigtig hvilken en jeg vil vælge af de tre. Jeg er først og fremmest rigtig ked af hvordan de har valgt at lave både den amerikanske og den britiske forside så lig forsiden til hendes første bog. For de to har ikke noget at gøre med hinanden og det har skabt så meget forvirring. Jeg elsker den britiske forside i sig selv, jeg kan bare ret godt lide hvor enkel den er. Den amerikanske er lidt for rodet til min smag, men jeg kan godt lide at den har anden del af udtrykket med “if one is dead”. Det savner jeg lidt på den britiske, som har noget andet tekst ind i mellem titlen. Når det kommer til den danske, så er jeg vild med at de har ændret titlen og samtidig givet den et markant anderledes design. Den nye titel falder ikke for meget sammen med den første bog, så man skulle tro at det ville være min favorit. Men jeg kan vitterligt ikke lide den. Den er så kedelig og jeg er ikke fan af ansigtet i de mørke farver. I det her tilfælde kan jeg bedst lide den britiske forside.

Spellslinger-serien af Sebastien de Castell.

Fra højre: britisk/dansk og den amerikanske.
Jeg har kun taget den første bog med, da serien er ret lang. Men jeg ved virkelig ikke hvilken en af de her to jeg foretrækker. I lang tid var jeg overbevist om at det var den britiske, for jeg er vild med spillekort-motivet. Men den kommer også hurtig til at se yngre ud og ifølge både det amerikanske forlag, forfatterens egen hjemmeside/Twitter og lignende, så er det her en voksenfantasyserie. Og der tror jeg at den amerikanske forside passer bedre til. Jeg kan ikke lide den på samme måde, men hold nu fast hovr er der mange spændende detaljer at gå på opdagelse i på den forside. I stedet for spillekort minder den her forside mig mere om tarotkort og egentlig kan jeg ret godt lide dem begge to. Men jeg tror, min favorit er den britiske og så kommer mine paperbackudgaver med farvede sider der matcher, hvilket måske spiller lidt ind.

Daughter of Smoke and Bone-trilogien af Laini Taylor. På dansk Ønskekræmmerens datter.

Fra højre: den britiske og den amerikanske/danske.
Det her er til gengæld en slam-dunk. Hvis jeg var i tvivl mht. Spellslinger, så er jeg det slet ikke her. Jeg kan virkelig, virkelig ikke lide den amerikanske forside. Egentlig synes jeg, den nærmest er grim, både på grund af ansigtet og masken, som jeg overhovedet ikke kan se meningen med, men også skrifttyperne i titlen, som slet ikke passer sammen. Til gengæld er jeg vild med den britiske forside med den mystiske dør, håndtrykket og smidte bøger og papirer. Det passer godt til historien og derfor kan jeg helt sikkert bedst lide den britiske forside.

Only Ever Yours af Louise O’Neill. På dansk Skabt for dig.

Fra højre: den danske og den britiske.
Jeg er ikke sikker på jeg kan finde en amerikansk forside til den her bog, for det ser ud til at de fleste udgaver er “reprints”, der har fået nye forsider. Men jeg ved til gengæld også, at jeg helt sikkert bedst kan lide den danske forside. Den britiske er interessant på grund af dukken, det passer så godt til bogen at det nærmest gør helt ondt. Men den danske er mere mannequindukke-lignende end en barbiedukke og det trækker mere i mig. Dertil kan jeg godt lide, at der er lidt mere menneskeligt over hende end den egentlige dukke. Den danske er en klar favorit for mig.

The Witcher-serien af Andrzej Sapkowski.

Fra højre: den britiske, den amerikanske og den danske.
Efter et par år er jeg endelig kommet i gang med at læse den her serie igen og med den nye tv-serie er jeg også blevet noget mere opmærksom på de forskellige udgaver. Det er tydeligt nok, at der ikke er særlig stor forskel på den britiske og den danske, men af de to kan jeg helt sikkert bedst lide den britiske forside. Der er noget ved den der røde stribe farve, jeg ikke kan lide og jeg synes det er lidt ærgerligt at der er mere fokus på serietitlen frem for bogens titel. Ikke at det er så mærkeligt. Den amerikanske derimod er helt sikkert min mindst favorit, jeg kan meget bedre lide dem, der har fokus på karaktererne i stedet for dramaet. Og jeg, der godt kan lide bøger med drager. Men af de tre er min favorit den britiske forside igennem hele serien.

Er du enig med mine valg?

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.