Hvad jeg fik i fødselsdagsgave

I søndags var det min fødselsdag og det er altid lidt en underlig følelse at have fødselsdag så kort tid efter jul, og så midt i en måned der vist for de fleste er grå og kedelig. Men jeg havde en så fin dag, dejligt afslappende med besøg af både min familie og svigerfamilie. Og selvfølgelig fik jeg også et par bøger i gave. Faktisk er det ikke så mange i år, til gengæld er det alle sammen nogen, jeg har så meget lyst til at læse lige nu.

De første bøger, jeg vil sige jer, fik jeg i gave fra de andre i årets #fødselsdagsbogklub. Hvis ikke man kender det, så er det en “bogklub” som Julie fra JulietheBookCat kører, hvor man bliver sat sammen i små grupper og sender bøger til hinanden i anledning af deres fødselsdag. Fordi jeg har fødselsdag så tidligt på året, så tog jeg allerede kontakt til min gruppe i slutningen af november, så de havde god tid. Det er så mega hyggeligt og en god idé, som jeg er glad for at være en del af igen i år.

Et par dage før min fødselsdag dukkede min pakke op fra Katrine fra @mylittlebookishuniverse, og derfor åbnede jeg den om morgenen på dagen. Og min nyfundne kærlighed til Fredrik Backman har fået lidt mere liv! Jeg havde faktisk ikke set den her udgave af En mand der hedder Ove før, men den er så fin. Faktisk endte jeg med at få to af den her bog, så lidt senere i indlægget vil I kunne se den jeg endte med at bytte den ene til. Bogen her er Backmans debutroman og jeg er spændt på, hvordan den bliver at læse, når nu jeg er så vild med Bjørneby. Bogen handler om Ove, der er boligforeningens gamle, sure mand, som de fleste vist er lidt trætte af. Men igennem et overraskende venskab viser det sig, at der er meget mere til Ove end det. Der findes en filmatisering af bogen, som ligger på Netflix, og jeg har så meget lyst til at se den. Men jeg er typen, der gerne vil læse bogen først. Og så minder den mig lidt om Den hundredårige, der kravlede ud af vinduet og forsvandt af Jonas Jonasson, som jeg var helt vild med.

Grunden til at det har indlæg kommer op i dag, er at jeg i ågr modtog pakken fra det andet medlem i min fødselsdagsbogklub, @lunaharleyforfatter. Og jeg er så benovet over hvor fin en pakke, det er. Lige fra de blå hyggesokker med glitter, slik, te og et så fint lys – og en bog! Bogen er Lying Out Loud af Kody Keplinger. Det er lidt pudsigt, for jeg har en anden bog af Kody Keplinger, The DUFF, som jeg tidligere har lånt af en veninde og siden har købt. Så nu er jeg endnu mere hooked på at læse mere af hende. Så vidt jeg ved, så handler den om en teenager ved navn Sonny, som er lidt af en mester i at lyve om alting. Men en løgn medfører hurtigt en anden og så er det noget med, at hun får viklet sig ind i så mange løgne, at det kan komme til at koste hende hendes bedste veninde og den fyr, hun kan lide.

Jeg fik også bøger at begge mine søstre. Den ene af dem var dog præcis samme udgave af En mand der heder Ove, og derfor valgte jeg at bytte den ene. Hvis jeg ikke skulle tage helt til Odense for at bytte den, så måtte det derfor blive den her. Den bog jeg endte med at vælge at bytte den til er til gengæld en enorm mursten af en floppy paperback: Lykke-Per af Henrik Pontoppidan. Det kan virke som et ret underligt valg, men jeg vil så gerne læse lige netop den her bog, efter at have set mange gode ting om den sidste år da der kom en ny filmatisering af denne gamle klassiker. Og jeg ved med mig selv, at det aldrig kommer til at ske hvis ikke jeg har den fysisk, da den er så lang at jeg aldrig ville kunne komme igennem den som ebog.

Den anden bog jeg fik var den tredje og sidste bog i De ualmindelige-trilogien af Jennifer Bell, Det frosne teleskop. Det er en virkelig underholdende, velskrevet middle grade fantasyserie, som jeg faktisk fik bog to til i julegave og siden har læst her i januar. Hele serien er lidt af en feel-good serie for mig, med fascinerende, unik magi baseret på alle mulige genstande og et skønt søskendepar som hovedpersoner.

Det sidste, jeg har at vise her på bloggen for nu er ikke en bog. Men stadig lidt bog-relateret. Mine forældre har nemlig givet mig skamlen/puffen/hvad vi skal kalde det, som hører til min lænestol. Da jeg købte stolen for et par år siden, også efter en fødselsdag med gavekort, havde jeg nemlig ikke råd til at købe skamlen også. Kort tid efter udgik farven og siden da har jeg uden held forsøgt at finde den på nettet. Men det lykkedes min mor, åbenbart for et stykke tid siden, og alle har ventet på at det blev min fødselsdag, så jeg kunne få den. Og jeg nyder så meget at have den nu!

Der er nogle af mine fødselsdagsgaver, jeg ikke har vist i det her indlæg, fordi de ikke rigtig har noget med bøger at gøre. Men jeg fik også nogle penge, som vist er tiltænkt bøger, så når jeg endelig finder ud af, hvad jeg skal købe, så kommer det med i et book haul.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.